HaveRock, MotoRock: Open Road Fest 2018

Estimated read time 5 min read

Idén június 6 és 10 között már tizenkilencedik alkalommal lesz hangos a Balaton északi partja az ország legnagyobb motoros zenei fesztiváljától.

Aki kedveli a rock zenét és a dugattyúk dalát, annak kötelező jelleggel irány az Open Road Fest!
Jómagam a keleti régiót képviselem, konkrétan Debrecenből utazom a Balaton partjára, Alsóörsre ahová az ország (kis túlzással – a világ) minden tájáról érkeznek a Harley-Davidsonok, a motorosok, a szabadság szerelmesei.

Mindegy, hogy két keréken, vagy más módon érkezel, lesz megfelelő szállásod. A fesztivál ideje alatt a Pelso Campingben csak fesztivál vendégeit fogadják, a 4 fős faházakban teljesen kulturált körülmények között lehet hangolódni a programokra. A négykerekűeknek parkoló jegyet is lehet váltani. Akár lakókocsival is jöhetnek, akik ezt a formáját választják a lazulásnak, nekik külön területet biztosítanak a szervezők. A Balaton, a hasonló érdeklődésű emberek társasága, a csinos lányok, a változatos programok, a hideg sörök, a motorok muzsikája és a nagyszerű fellépők zenéje minden elvárásnak megfelelnek.

Napközben lehet fakultatívan bandázni, kipihenni az előző nap -vagy éppen az utazás- fáradalmait, büszkén virítani a vasakat, gyönyörködni mások gépeiben, eszmét- és tapasztalatokat cserélni, túrákat tervezni, élményeket felidézni, élvezni a Balaton-parti nyarat.

Természetesen a szervezők is készülnek, hogy ne legyen egy unalmas pillanat sem. Elmaradhatatlan motoros bemutatók Erdős Csaba és Angyal Zoltán előadásában.

A fesztivál történetében először lovas trükkökkel kápráztat el majd minket a Rodeo Team. A motorszobrászatot új szintre kívánja emelni Gáborecz István, továbbá a STIHL programhelyszínén a motorok mellett a láncfűrészek hangerejét is élvezhetjük.

A sok benzinzabáló szörnyeteg mellett a humán erőforrással szerelt egy- és kétkerekűek (bringások) is megvillantják tudásuk legjavát. A Gravity Academy csapata idén sem fog csalódást okozni, azt garantálhatom. A gépesített egységek bemutatóját nem csak az aszfalton élvezhetjük majd, de Veres Zoltán többszörös Európa bajnok és Guinness rekorder pilótának köszönhetően a levegőt is meghódítják a fellépők.

Ilyen programkínálat mellett nem lehet kérdés, hogy estére sikerült elérni a kívánt hangulatot, amit tovább tudnak majd fokozni a zenei fellépők. Lássuk, milyen felhozatalra számíthatunk ezen a téren:
A Nagyszínpadon a német The New Roses, az amerikai Canned Heat és a finn Apocallyptica mellett a magyar erőket képviselve a Leander Kills, az LGT – Zenevonat, valamint Tankcsapda – Lukács 50 – fogja tombolásra bírni a nagyérdeműt.

A Rock Aréna helyszínen is igazán komoly előadókkal találkozhatunk. Igazi klasszikusokat idéznek majd a különböző emlékzenekarok, mint például a Session Led Zeppelin, Elvis Presley Story, Kiss Forever Brand, Hollywood Rose, ACid/DC. Az ír kocsmazenétől a blues zenéig mindent megtalálhatunk, ami illik egy ilyen eseményhez.

Csak kedvcsinálónak említek néhányat a napi fellépők közül teljesség igénye nélkül.

Már szerdán beindul az élet, a DIVIDED és a Best of biztosan hozzák a formájukat, a nap végén Rock Discoval zárul a party. Csütörtökön indul a Nagyszínpad a The New Roses (DE) és a Tankcsapda fellépésével.

A Rock Arénában például Török Ádám és a Mini, DOROTHY és Paddy & The Rats koncerteket láthatunk, hallhatunk. Pénteken a Nagyszínpad az LGT és a Canned Heat (USA) bulijától lesz hangos. A másik helyszínen a TWISTED indítja a napot és többek között a Darliada és a Zorall teszi feledhetetlenné az eseményt.

Szombaton a Leander Kills után a Nagyszínpadot az Apocallyptica (FIN) kapja meg, bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a finn srácokra, de a USEME, vagy a Fish! is rengeteg embert vonz majd a Rock Arénába.

A szombati nap zárása után már kezdhetjük tervezni a jövő évi fesztivált, de addig még sok-sok motoros túra és rock zenei esemény vár ránk, hogy ezek élményeit is megoszthassuk majd a következő Open Road Fest-en.

infók, jegyek: itt

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek