WS 560 Speedlite vakut teszteltünk

Estimated read time 3 min read

Két terméket rendeltünk a GearBest webáruházból. Az egyik egy fotó állvány, a másik pedig a WS 560-as fotós vaku. Kíváncsiak voltunk, hogy van-e értelme olcsó vakut venni a profi megbízható vaku mellé, vagy ne is vegyünk drága márkásat?

 

A termék kicsomagolása után azonnal a vaku súlya lepett  meg, mert szembetűnően könnyű. A vaku egy nagyon praktikus kis tartó zsákban volt, amit simán a fotóstáska pántjára lehet tépőzárra felhelyezni. Ez a tépőzár biztonsági plusz, hogy le ne essen a vakunk, ha már megvan és ugye ha rendezvényen vagyunk, nem árt ha van.

A vaku ugyanúgy mint a többi 4 db AA-s elemmel, akkumlátorral  működik. A vaku elég egyszerű, olyan nagyon műanyag. A hátsó menürendszer nem menürendszer, hanem világító ikonok. Minden pirosan világít, ami nem annyira tetszik. A vaku készenlét lámpája lehetne zöld, amikor a vaku feszültség eléri a villanási teljesítmény elérését. Ez is piros, mint minden más. A villanási intenzitást kis napocskák jelzik. vagy inkább lámpa ikonok, kinek hogy tetszik. Nem várhatunk nagy teljesítményt, hiszen a vaku kulcsszáma az arany középutat célozta meg, ami a sorozatszámából derül ki WS560. A vakufej 360 fokban forgatható és a dőlésszög is 90 fokban. Természetesen van beépített fehér fényterelő lap és a szórt fény formáló víztiszta műanyag lap is.

A kiválasztható üzemmódok: M, S1, S2, LED

Az utóbbi LED fény talán videózásra jó lehet, de nem mondanám, mert elég halovány, persze ne is számítsunk csodákra. De ez a LED fény fokozatosan állítható a +, – gombbal.

 

A WS560 kezelő gombjai olyanok, mintha a profi vakuk koppintása lenne. De ez nem is érdekes, mert így simán fotózgathatunk a „nagymenők” drága cuccai mellett és senkinek fel sem tűnik, hogy neked olyan vakud van, amiből tízet tudnál venni a szomszéd fotós vakujának árából.

Akkor lehet te sokkal okosabban vásárolsz és nem követed a márka trendeket.

A vaku az 1/1 állásban, vagyis a legnagyobb intenzitású villanásnál a dobozon jelzett érték szerint 3 másodperc. Hát ez így is van. Nem egy rossz feltöltődési idő, ha azt nézzük, hogy mennyiért vettük a vakut. Összesen 46,88 Dollár!

A vaku főbb technikai jellemzői

 

 

Specifications:
Model: WS – 560
Circuit design: insulated Gate Bipolar Transistor (IGBT)
Guide No.: 50 (ISO 100)
Flash mode: M, S1, S2, LED
Vertical rotation angle: -7 to 90 degrees
Horizontal rotation angle: 0 to 270 degrees
Power supply: 4 x AA batteries (not included)
Lighting times: 100 – 1500 times
Recycle time: approx. 3s
Color temperature: 5600k
Flash time: 200s/min to 20000/min
Flash control: 8 levels of output control, 29 levels of fine tuning
External interface: hot shoe, PC port
Wireless triggering distance: 10 to 15m
power saving mode and overheating protection

 

 

Ha te is vennél egy ilyen WS560-as vakut, akkor kattints erre a szövegre!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek