GearBest- Tripod teszt

Estimated read time 4 min read

Ez a mostani tesztünk egy Hong-Kongi webáruház, a GearBest terméke egy fotóállvány, vagyis tripod

A MACTREAM márkanévre keresztelt termék a megrendeléstől számított 1,5 hét alatt nálam is volt. Ez nagyon gyorsnak mondható, mert azért a világ másik végéről érkezett.

 

A Tripod mérete 62″ és az állványfej 360˙-ban forgatható. Az állvány lábai három tagból állnak, amiket a megszokott csatos módon tudunk kioldani. Ezek a kis műanyag csatok egy idő után el tudnak kopni, de az napi használatnál is éveket jelent. A statív maximum terhelése 15 kg, de szerintem ne kockáztassunk, inkább nagyobb kamera esetén vegyünk nagyobb statívot, ami masszívabb. De szerintem 5-6 kg teherbírással biztonságosan elbír a gömbfej fék és maga a szerkezet.

 

A lábak végén recés csúszásgátlós gumitalpak vannak, ami nem önbeállós a lábak nyitási szögének megfelelően, hanem fix. Maga a tripod 165 cm magasságú, amit további 20 cm a középső tartó oszlop kihúzásával. Ezt a tartó konzolt el is lehet egyszerűen távolítani és mint egy kis mini monopod használhatjuk. Kipróbáltam és tök jó. A lábakat teljesen negatív irányba is visszafordíthatjuk, így bárhol fel lehet állítani, legyen az egyenes padló, vagy lépcső, de akár hegyoldal is.

A súlya nem valami eget verő, ezért nem kell azon gondolkodni, hogy cipeljük, vagy sem. Ennek ellenére meglepően erős és strapabíró. A lábak találkozási pontjánál a tripod terpesztési mértékét kis retesszel lehet, amik a lábak végén lévő kis bordákba akadnak, így fixálják a három láb szétcsúszását.

Az egyik lábon van egy szivacs markolat, ami tök jó, de kár, hogy csak az egyiken van. Persze ennek is megvan az oka, mert a szivacs markolatos láb kitekerhető és azonnal van egy monopodunk. amire egyszerűen fel is tudjuk rakni a tripod középső gömbfejes részét. Nagyon praktikus!

Ami még nagyon fontos az a gömbfej minősége. Láttam én már olyan gömbfejet, hogy annyira laza volt a gömbfej ház, hogy hiába volt rögzítve olyan szépen eldőlt a fényképezővel együtt, mintha csak ez lenne a dolga.

A Mactrem statív gömbfeje nagyon szépen fut, persze vigyázni kell, hogy ne porosodjon, hiszen az kinyírja a műanyag betétet. A gömbfej teljesen körbefordítható és akadás mentesen forog össze vissza. Állíthatjuk a gömbfejet egy egyik ponton teljesen vízszintes irányba is, ami a portré fotózásnál elengedhetetlen.  A gyors cseretalp egyszerűen rögzíthető egy csavarmenetes szorító gomb tekerésével és már fotózhatunk is, vagy akár elkészíthetjük a legjobb családi videókat is.

Összességében nekem nagyon tetszik a Mactrem tripod és ár érték arányban sem rossz, hiszen 109 Dollár

 

Nézzétek meg a videónkat is, ami a termékek megérkezése után készült!

 

Amennyiben úgy érzed, hogy feltöröd a malacperselyt és te is vennél egy ilyen tripodot, akkor kattints IDE!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek