Happy&Fit kutyatáp-teszt

Estimated read time 7 min read

Kutyatápot nagyon nehéz tesztelni, de mi mégis megpróbáljuk, mivel van 3 remek tesztelőnk, akik örömmel vetették bele magukat a nagy „zabálásba”.

 

Kaptunk egy zsákos száraz kutyaeledelt és egy konzervet. Mindkettő egy márka és egy típus is. Mondhatni ugyanaz, persze mégsem. Minden kutya más személyiség, így van amelyik nagyon szeret rágni és van, amelyik a lustább típushoz tartozik. Na nekünk mindkét fajtából van, ezért hamar ki is derül, hogy mennyire ízlik a kutyáknak ez a fajta eledel.

A zsákos egy 12 kg töltősúllyal rendelkező táp, ami annyiból jó, hogy pont az a határ, amikor egy nő is könnyen beteszi az autó csomagtartójába és haza tudja vinni. A megjelenése és a csomagolás részleteiben is nagyon szép. Persze nem ez a lényeg, de én szeretek ebbe is mindig belemenni, hiszen sokkal jobb ránézni a zsákra. Azt persze nem értem, hogy a kutyakaják nagyrészén miért mindig a Németjuhász szerepel. Itt talán arra mutatnak, hogy német termékről van szó és arról, hogy az a műszaki precizitás is be van csomagolva a zsákba. A zsákon szerepel egy alma is, mert ezt is tartalmaz az eledel. Akkor ez nagyon jó lehet, mert a legtöbb kutya szereti rágcsálni az almát(is).

Na de a puding próbája az evés! Előtte azomban meg kell említenem, hogy a kutyák többféle eledelen túl vannak. Az olcsóbb konzervestől és a középkategóriás, sőt a prémium termékekig mindenen. Észrevehető az eltérés a kutyák szőrén, viselkedésén és mozgékonyságán.

Amikor letettem a kenel mellé már érezték, hogy valami újdonság kerül a „konyhaasztalra”. Azonnal vizsgálgatták és be voltak zsongva. Szerintem nem érezhettek nagyon semmit, mert a zsák nagyon jól zár. De lehet csak simán elolvasták ami a csomagoláson van feltűntetve. Mégpedig így szép sorban.

Happy&Fit Lamm&Reis könnyen emészthető összetevőivel ideális választás az érzékeny kutyáknak. Az ízletes bárány, a szárított cukorrépapép és a nagyon jól emészthető rizs optimális emésztést biztosít. A bárányhús és a rizs kiváló táplálást biztosít minden fajtájú kutyának.
Happy&Fit Lamm&Reis táp ideális minden felnőtt, érzékeny emésztésű kutyának normál energia- és fehérjeszükséglet mellett. A Lamm&Reis tápot szakértők állították össze, amely biztosítja a prémium minőséget kutyája kiegyensúlyozott táplálásához szükséges minden létfontosságú vitaminnal és ásványi anyaggal. A könnyen emészthető összetevők támogatják kutyája fittségét és jó közérzetét.
Happy&Fit Natural Life System optimális táplálási támogatást nyújt Kedvencének.
Természetes összetevőinek köszönhetően, úgy mint az alma, gyógynövények, antioxidánsok, vitaminok, nyomelemek. A Happy&Fit tápok receptúrája nem tartalmaz hozzáadott mesterséges aromákat, búzaglutént, szóját, mesterséges ízfokozókat és tartósítószereket.

Minőségi besorolás:
Prémium kutyatáp

Happy&Fit Lamm&Reis összetétel:

  • Baromfi fehérje (szárított)
  • Bárány fehérje (szárított) 7%
  • Kukorica
  • Rizs 17%
  • Kukoricaliszt
  • Baromfi zsír
  • Cukorrépapép
  • Hidrolizált fehérje
  • Szárított almatörköly (1%), szárított sárgarépa, nátrium-klorid, kálium-klorid, szárított gyógynövények 0,1% (szárított csalán, szárított szederlevél, szárított cickafark, szárított kömény, szárított kamillavirág, szárított fagyöngy, szárított tárnicsgyökér, szárított ezerjófű)

Happy&Fit Lamm&Reis analitikai alkotóelemek:

  • Fehérje 24,0%
  • Zsír 13,5%
  • Nyersrost 3,0%
  • Nyershamu 6,3%

Happy&Fit Lamm&Reis adalékanyagok: tápértékkel rendelkező adalékanyagok / kg:

  • A-vitamin: 14 000 NE, D3-vitamin: 1 400 NE, E-vitamin (mint minden RAC-alfa-tokoferol-acetát): 75 mg, Réz (mint réz-szulfát, pentahidrát) 11 mg, Cink (mint cink-oxid) 80 mg, Jód (mint kalcium-jodát, vízmentes) 2,2 mg, Szelén (mint nátrium-szelenit) 0,22 mg.

 

 

És akkor végre megkapták a kutyák!

Az utolsó kép magáért beszél. Igen az az egy szem! A mi két „kis” tesztelőnk Angyal és Démon rávetették magukat a teszt oltárára és pillanatok alatt eltakarítottak minden nyomot, ami arra utalna, hogy itt ugyan ebéd volt. Démon azt az egy szemet sem hagyta kárban a tál mellett és annak rendje-módja szerint megette. A nagy szájnyalogatás után jót aludtak és én meg örültem, hogy átment az első rostán a Happy&Fit eledel. Későbbiekben azt vettem észre, hogy a kutyák anagcseréje felgyorsult az eddigiekhez képest, ami tudjuk jól, hogy jót jelent. Két ilyen kutya hamar elpusztít 12 kg kutyatápot ezért nem meindegy mennyibe kerül. A Happy&Fit zsákos kutyatáp, ami a közepes és nagy kutyák tápja az 8500Ft körül mozog.

Happy&Fitt kutyakonzerv

A zsákos táp mellett kaptunk egy konzervet is, ami 0,8 kg tömegű.

Pulykahúsos, marhahúsos, sőt vörösáfonyás kombó!

Azt hiszem kutya akarok lenni! Otthon egy kis szobacirkáló Havaneze kutyánk van, aki úgy ahogy kell válogat rendesen. Ez a teszt érdekelt leginkább, mert ha a konzerv átmegy a rostán, akkor egyrészt leírom, hogy milyen jó, másrészt pedig Happy&Fitre cseréljük a mostani falatokat.

  • hús és állati eredetű származékok 65% (ebből 15% csirke, 15% szarvas)
  • gyümölcsök (alma 5%)
  • ásványi anyagok 1%
  • olajok és zsírok (0,1% sáfrányos szeklice olaj)

 

  • Tápértékkel rendelkező adalékanyagok / kg:
    D3-vitamin (E671) 200 NE
    E-vitamin (alfa-tokoferolacetát) 30 NE
    C-vitamin (E300) 40 mg
    B1-vitamin 13 mg
    B2-vitamin 6 mg
    B6-vitamin 3 mg
    B12-vitamin 75 μg
    Niacinamid17 mg
    Ca-pantotenát 12 mg
    Folsav 0,6 mg
    Biotin 300 μg
    Kolin-klorid 700 mg
    Cink (cink-szulfát, monohidrát) 15 mg
    Magán (mangán-II-szulfát, monohirdát) 3 mg
    Jód (kalcium-jodát, vízmentes)

Na de ez sem annyira érdekes még, mert itt is a kutya dönt.

 

A videón is jól látszik, hogy nem kellett nagyon unszolni a kutyát, hogy egyen, mert azonnal rácsapott.

Persze elsőnek csak kíváncsiskodott de hamar ráérzett az ízekre, ami nagyon tetszett neki.

A végére csak ennyi maradt, kvázi azt hiszem jól vizsgázott a szobakutya teszten is a Happy&Fit kutyaeledel.

Ilyenkor már mellékes az ár, mert látjuk, hogy mennyire ízlik a kutyának és nem fog egy falatot sem a tálban hagyni, amit majd később a kukába dobunk. A Happy&Fit táp nem csak a design miatt tetszik, hanem, hogy a kutyákat megtanította a tálat tisztán hagyni.

 

A termékeket keressétek a www.tapfutar.hu webáruházban, azon belül is

Happy&Fit száraztápok:

http://tapfutar.hu/index.php?m=search&a=2&q=happy%26fit+natural+12+kg&x=0&y=0&hl=1

Happy&fit konzervek:

http://tapfutar.hu/index.php?m=search&a=2&q=happy%26fit+natural+&x=0&y=0&hl=1

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek