ACME Bluetooth fülhallgatók és hangszórók karácsonyra

Estimated read time 7 min read

Az ACME küldött pár bluetooth hangszórót és fül és fejhallgatót, melyeket most be is mutatok nektek.

A legkisebb termékkel kezdjük ami a BH105 típusjelzést kapta.

Kialakítást nézve egy fülbedugós sztereó vezeték nélküli fülhallgató, melyen a két hangszóró kábellel van összekötve és ezen a kábelen foglal helyet a vezérlő melybe az aksit is rejtették.

A csomagban a micro USB kábelt is megkapjuk, mellyel a töltést végezhetjük el, illetve gumiharangokat is mellékeltek különböző méretben szóval biztos, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Nézzük a vezérlőt.

Két oldalán a hangerő szabályzót találjuk középen pedig a play-pause gombot és a hívás felvevőt, illetve a mikrofon is itt kapott helyet.
Hordani úgy kell, hogy a kábelt átdobjuk a fejünk felett és ha kihúzzuk az egyik fülünkből akkor sem fog leesni így. 60 órás készenléti időt ígér teljes feltöltés esetén és maximum 4 órás beszélgetési időt kapunk.

Az ilyen kis fülbedugós fülhallgatóktól elvárható hanghatást kapjuk meg, de a mély hangokat is képes megszólaltatni.
Mindezek mellé a gyártó 2 év garanciát is vállal, ami a 8 ezer forint körüli árával szerintem egész jó vétel.

A második már egy komolyabb vezeték nélküli fejhallgató ami a BH203 jelölést kapta.


Itt komolyabb technikáról is beszélhetünk mivel BT 4.2-vel van felszerelve, amely energiatakarékosabb az elődeinél és jobb minőséget garantál a hangok terén is.

A csomagban a Micro USB kábelen kívül egy 3,5 Jack kábelt is kapunk mellyel ha esetleg lemerülne,akkor is tovább használhatjuk.

Nézzük meg kívülről először.

Megjelenése teljesen visszafogott minimalista dizájnt kapott. Teljesen fekete felületek alól kivétel a fejpánt és a hangszóróházakat összekötő fém.
A fülpárnák a fülünkre ülnek rá, így nyitott kialakításról beszélhetünk, ami valamennyire beengedi a kinti zajokat is, tehát utcán sétálva figyelhetünk a körülöttünk zajló dolgokra is.
A fejhallgatón a vezérlést is elhelyezték, mellyel a hangerőt állíthatjuk, illetve egy másik gombbal a hívásokat tudjuk fogadni, de ez a bekapcsoló gombunk és a play-pause gombunk is egyben.

Használat közben a fülpárnákat nagyon kényelmesnek és selymes tapintásúnak találtam. Beállítás után az ideális méretet is megtaláltam amivel egyáltalán nem nyomja a fejet.
10 méteres hatótávolságot biztosító összeköttetéssel a házban lerakott telefonnal is szuperül használható, illetve 11 órás folyamatos használatot adott meg a gyártó, ami a 30 órás készenléti idővel remekül használható ingázás közben, mivel nincs szükség a napi 2 órás használat mellett a sűrű töltésre. Hét közben csak használni kell, hétvégén meg nyugodtan feltölthetjük, mellyel megint kibírja az 5 napos munkába járást.

A hangokkal nagyon megvoltam elégedve, mivel eddig vezetékes fejhallgatót használtam meglepődtem, hogy milyen tisztán tud szólni már egy ilyen olcsó termék is. A mély hangokat külön szeretem, ezért elektronikus zenét szoktam leginkább hallgatni, ami nagyon szépen szólt az ACME termékén.

A 6-igen hatezer forintos árával szerintem nem lehet versenyezni. Én szívből ajánlom annak aki vezeték nélkül szeretne zenét hallgatni a buszon vagy a vonaton.

BLUETOOTH HORDOZHATÓ HANGFALAK
És most jöjjön ismételten két hordozható hangszóró az ACME kínálatából!

Az első a PS101, mely egy darab hangszóróval és kis méretével is nagyot szól.
A dobozban USB töltőkábel és 3,5-es JACK is megtalálható.


Kézbe fogva nagyon jó tapintású selymes felület fogad, ami nagyon meglepő választás egy hordozható hangfalhoz. Vékony kocka alakja van melybe természetesen a főszerep a 1,5″-es hangszóróé.
A 3 Watt leadására képes hangkeltő nagyon erőteljes és tiszta hangzásvilággal van megáldva, de leginkább a magas és közép hangterjedelem a jellemző rá.
Maximum 8 órás üzemidővel lehet számolni amit BT4.1 technológiával használhatunk.

Nézzük milyen vezérlők és csatlakozók állnak rendelkezésére a felhasználónak.

A felső részen kapott helyet minden vezérlő elem. Itt van egy mikrofon a hívásokhoz, hangerő szabályzó és egy play-pause felvevő gomb kombó. Bekapcsolni hátul tudjuk, ami után az indikátor villogása jelzi, hogy párosíthatjuk az eszközöket.
Mellette az AUX JACK csatlakozás a micro USB töltő nyílás és egy MICRO SD kártya foglalat kapott helyet. Tehát összesen 3 bemenettel van ellátva az eszközünk.

A PS303 már egy más kategória és egy igazi buli hangfallal van dolgunk.

15 Wattos teljesítményével és dupla hangszórójával már a mélyhangok sem maradnak el.

De ne szaladjunk előre nézzük a doboz tartalmát, ami ez esetben a hangfalra a leírására és egy töltő kábelre redukálódott.
A hangfalunk masszív kialakítással és letisztultságával nagyon megtetszett.
Jól összerakott, minőségi anyagokkal operált a gyártó, ami mind-mind plusz pontot jelent.
A termék matt fekete színvilággal bármilyen környezetben megállja a helyét.
A perforált felület mindkét oldalán megtalálható, így a hangok mindkét irányban kijöhetnek, ami különösen a mély hangoknál érezhető leginkább.
A csatlakozóknál itt is megtaláljuk az AUX-ot a Micro SD foglalatot és a BT4.1v-et is.


A termék tetején vannak ismételten a vezérlő gombok, melyek között a hangerő szabályzás a bemenet választó a play-pause és egyben a bekapcsoló gomb kombó, illetve a zeneszám választó gombok sorakoznak. Érdekesség, hogy mikrofon nem kapott helyet a terméken érthetetlen okokból, így kihangosítóként nem tudjuk használni.
A teszt folyamán megvoltam elégedve a belőle áramló hangokkal. A hangerőre egyáltalán nem lehet panasz és nincs még max hangerőn sem recsegés vagy idegen hang. Jutott hely a mélynek is amit az egész eszközön érződő brutális rezgés is alátámaszt.

Ára 15 ezer forint környékén mozog, amiért minőségi terméket és hangokat kapunk.

A termékeket köszönjük az ACME magyarországi forgalmazójának.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek