Fűtőfólia Teszt-Harmadik Generációs Fűtőfólia

Estimated read time 8 min read

Szerencsém volt kipróbálni egy olyan szuper technológiát, amellyel én is tökéletesen és biztonságosan fűthetem fel saját házunkat. Ez a harmadik generációs fűtőfólia teljesen biztonságos, sőt még egészséges is az emberi szervezet számára. Emellett számtalan előnnyel bír, amelyről mesélek egy kicsit, miket tapasztaltam én. Továbbá bemutatom mennyivel biztonságosabb ez a fűtőfólia, mint más hasonló termékek, hisz ismeretségi körömben több helyen is találkoztam más fűtőfóliával felszerelt lakással és házzal.

Saját beépített fűtőfóliánk
Saját beépített fűtőfóliánk

Az infrafűtésről rengeteg tévhit kering, azonban mindenkit meg kell, hogy nyugtassak ezek nem igazak, ha a harmadik generációs fűtőfóliát választjuk! Saját tapasztalatomból eredendően kimondhatom, hogy egyaránt gazdaságos az üzemeltetése, az emberi szervezetre kifejezetten jótékony hatású, igen hatékonyan működik, és még környezetbarát is! Úgy gondolom ezek nem elhanyagolható tényezők a mai világban, hisz mindenki törekszik a saját egészsége fenntartására, emellett egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelem is.

A Toma Family Mobil Kft.-nek köszönhetően már országunkban is elérhető ez a modern technológia, mely minden elvárásnak megfelel. Korábbi változatokhoz képest sokkal biztonságosabb és takarékosabb technológiával bír ez a rendszer. Sokkal kevesebb helyet foglal el, esztétikusabb a nagy fűtőberendezésekhez képest, és egyszerűen beüzemelhető, pár nap alatt.

Ami számomra felmerült kérdés, még a kiépítés előtt, hogy utólag beépíthető-e ez a rendszer. Hisz nálunk volt egy központi fűtési rendszer, de szerencsére korszerűsítésnél is könnyen beépíthető ez a fűtőfólia. Igazán gyorsan elkészült a beépítés. Nálunk a padló alá került be a fűtőfólia, felújításnál.

 

Miért egészséges az infrafűtés a szervezetünkre?

Én, mint egészségtudatos ember, fontosnak tartom, hogy minden, ami körülettem van és létezik, egészséges legyen. Ezért esett választásom erre a harmadik generációs fűtőfóliára is. Az infravörös sugárzás, amely származik ebből a fűtési technológiából, megtalálható egyaránt a napsugárzásban is. Ez a sugárzás azonos hullámhosszon sugároz, mint a saját szervezetünk.  Itt gondoljunk csak az infraszaunákra, milyen jótékony hatással bírnak a szervezetre.

Javul a levegő minősége, ugyanis nem lesz szállópor, mely káros lenne egészségünkre. Fontos szempont, hogy a levegő nedvességtartalma is megmarad, így a száraz levegőt elfelejthetjük egy életre otthonunkban. Ezt magam is tapasztaltam. Nagyon könnyen kiszáradt ezelőtt az orrom, és a torkom is. Azóta szerencsére ezt a problémát elfelejthettem.

Ezzel a harmadik generációs fűtőfóliával antibakteriális hatást érhetünk el otthonunk levegőjében. Hát ez számomra nagyon meggyőző! Antibakteriális hatása a mérések alapján 72,6%

A fűtőfólia használatával elfelejthetjük a penészt otthonunkban, ugyanis az általa sugárzott hullámhossz felmelegíti a padlót és a falakat, amelyek majd egyenletes meleget sugároznak magukból. A padló és a falak nem maradnak ezáltal nedvesek, és nem fog kialakulni penész, ami nem csak esztétikailag zavaró, de egészségügyi problémát is okoz!

Nálunk több mint fél éve tökéletesen működik, semmi baja se a padlónak, a fűtési számla nagymértékben lecsökkent. Mi nem építkeztünk csak egy kis felújítás történt, így is be lehetett építeni ezt a fűtőfóliát. Amit imádok benne, hogy mindössze 5 perc alatt képes elérni a kívánt hőmérsékletet, és nem kell fagyoskodni, mint más fűtésrendszereknél, amíg felmelegednek.

Felhasználási területei?

A harmadik generációs fűtőfólia képes az energiát a fény sebességével szállítani, így igazán hamar élvezhetjük az általa nyújtott meleget.

  • Padlófűtésként- hidegburkolat, hajópadló, OSB lap, linoleum, laminált parketta
  • Mennyezetfűtésként- gipszkarton fölé
  • Falfűtésként- faliszőnyeg, lambéria, gipszkarton

Mennyire biztonságos a harmadik generációs fűtőfólia?

Egy olyan intelligens fóliáról beszélünk mely önszabályozó rendszerrel rendelkezik. Köztudott, hogy korábbi más típusoknál légrést kellett hagyni a padló és bútorok között, melynél fogva igen magas hőmérséklet jött létre. Így jóval lecsökkent a padló és a berendezési tárgyak élettartama.

Ennél a harmadik generációs fűtőfóliánál nincs túlmelegedés veszélye! A rendszer érzékeli azokat a pontokat, ahol egy nehezebb tárgy kerül föléje. Ezeken a pontokon kialakulhatnak magasabb hőmérsékletek. De! Ennek az intelligens technológiának köszönhetően, azonnal érzékeli ezeket a pontokat, így kizárólag ezeken a helyeken létrejön egy teljesítmény csökkenés, megelőzve a túlhevülést.

Lehetőségem volt a beépítés előtt kipróbálni egy mintadarabon ezt a nagyszerű tulajdonságát a fűtőfóliának. Ráhelyeztem a kezem egy fűtőfóliára, és azonnal érezhető volt, hogy a hőmérséklet lecsökkent. Így valóban sokkal biztonságosabb más rendszerekhez képest!

Ezt egy videón is szeretném Nektek bemutatni:

Mint már korábban említettem, több ismerősömnél is találkoztam más generációs fűtőfóliával. Nos, ők nagyon nem voltak megbékélve azokkal a fűtőfóliákkal, hisz másabb technológián alapultak, nem voltak intelligensek, a bútorok helyzetét előre meg kellett szabni.

Szeretném bemutatni egy előző generációs fűtőfóliát, mely ismerősöm házában volt beépítve mennyezetben. Igazán meglepődtem mikor megláttam élőben ezeket a kiégett fűtőfóliákat.

 

Egy másik típusú fűtőfólia, egy másik ismerősömnél. Látható mennyire tönkretette a parkettát. Az alóla felszedett fólia pedig teljesen kiégett.

 

Nem hiába esett a választásom erre a harmadik generációs fűtőfóliára, hisz ennél nem fordul elő ilyen probléma. Nem kell, attól félnem mikor teszi tönkre a padlót, mikor ég ki a fólia, vagy mennek tönkre a bútorok. Más fűtési technológiához képest pedig sokkal, de sokkal gazdaságosabb, hatékonyabb, biztonságosabb, és ami számomra is nagyon fontos, egészséges az üzemeltetése.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a Fűtőfóliát. Keressétek bizalommal Őket, bármilyen kérdésetekkel.

Ingyenes ajánlatkérés: Ajánlatkérés

Kapcsolatfelvétel a céggel: Kapcsolat

Rengeteg kérdésre adhat választ ez a könyv, főleg akik építkezés vagy felújítás előtt álnak. A könyv megrendelése esetén ajándék intelligens fűtőfóliát kapunk, így bárki kipróbálhatja ezt a rendszert valóban működik-e: Könyv+Ajándék Fűtőfólia

Lájkoljátok és kövessétek Facebookon őket.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek