Netgear Nighthawk X6S AC4000 router -nem csak játékosoknak!

Estimated read time 3 min read

A Netgear felső kategóriás routere mind tudásban, mind külső megjelenésében is próbál újat hozni a hálózati eszközök közé.

KÜLSŐ

A Nigthawk úgy néz ki, mintha direkt a játékosoknak készült volna, de egy modern lakásban is simán megállja a helyét.
A router előrefelé egyre laposabb, olyan mintha valamilyen sportkocsi lenne. A tetején a hűtés érdekében perforált lemezt raktak ezen pihennek az antennák, melyből mindjárt hat darabot is kapunk.
Ezeket nekünk kell felhajtogatni, így úgy néz ki mint egy hátára állított pók.

Középen a LED visszajelző szekciót találjuk, melyet egy gomb eltolásával ki is kapcsolhatunk ha zavarna. Ezen felül itt kapott helyet a WPS gyorscsatlakozó gomb és a wifi aktiváló gomb is.
Itt a wifit, a rácsatlakoztatott gépeket és ha használunk vele merevlemezt, akkor annak a visszajelzését találjuk meg.
Hátul a szokásos LAN és internet csatlakozókat kapjuk, de van itt két USB port is, melyekből az egyik még USB 2.0 a másik természetesen már USB 3.0-ás.
Ide külső adattárolókat csatlakoztathatunk, melyekkel interneten vagy hálózaton keresztül is elérhetjük a rajtuk tárolt fájlokat.

BELSŐ
Az X6S routert egy kétmagos 1,8GHz-es processzorral látta el a Netgear, ez teszi lehetővé a hálózatok akadozás mentes adatátvitelét a LAG mentes online játékot vagy a STREAMELÉST.
Három vezeték nélküli hálózatot biztosít az eszköz, melyeket az erőteljes állítható antennákkal stabilan nagy hatótávolságban tud szórni.
A három hálózatból kettőt a Smart Connect használatával egyetlen hálózattá alakíthatunk, így lehetősége lesz a hozzá csatlakoztatott eszköznek az automatikus sávváltásra, persze ha támogatja az 5 GHz-et is.

Természetesen a hátsó LAN portok mindegyike Gigabites sebességet ad, de lehetőség van két hálózat kombinálására a még nagyobb fájlátviteli sebesség érdekében.
Mindezeket a Netgear központi applikációjával a Genie app segítségével tehetjük meg.

Az app teljes kontrolt ad a hálózatunk felett és bárhonnan vezérelhetjük vele a Nighthawk routerünket.
Ha valaki pedig késztetést érezne, lehetőség van az AMAZON ECHO/ALEXA-val az otthoni hálózatot hangutasítással is vezérelni.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek