NETGEAR ARLO PRO otthoni biztonsági kamerarendszer

Estimated read time 7 min read

A Netgearről nem éppen a biztonsági kamerák jutnak az eszünkbe hanem a felsőkategóriás hálózati megoldásaik, de most minden megváltozik.

Legújabb tesztalanyunk ugyanis a Netgear szárnyai alól kikandikáló ARLO otthoni biztonsági kamerákra szakosodott almárkájának egyik terméke az ARLO PRO alapcsomag lesz.


Az ARLO weboldalán a kisgyermek megfigyelő kamerától a professzionális PRO II kameráig mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.
Nálunk, mint említettem már a PRO kezdőcsomag járt, amihez a kamerán túl egy központi HUB is helyet kapott, amely lehetővé teszi egy rendszerhez több kamera vezeték nélküli csatlakoztatását.

Nézzük mi is található ebben a kezdőcsomagban

A doboz felső átlátszó részben foglal helyet az ARLO PRO kamera, alatta pedig két kis doboz található, melyekben a következők találhatóak meg.
A nagyobbik dobozban a HUB központ és a hozzá való kábelek a másikban a kamerába való plusz akku és szintén a töltésre szolgáló kábelek és a falra szerelhető mágnes tartó, illetve a kamera beüzemelését segítő kézikönyvek.

Tehát az ARLO PRO kameránkhoz ugyan két akkut is kapunk, de sajnos ezt csak a kamerába téve tudjuk tölteni, viszont a gyártó oldalán megtalálható, illetve megvásárolható egy külön asztali töltő is, amivel már gyerekjáték az akkuk töltése úgy, hogy közben a kamera folyamatosan a helyén lehet és teheti a dolgát.
A kamerát egyébként micro USB-vel tölthetjük, amihez elég hosszú kábelt is mellékelnek.

HUB

A központ egy routerhez hasonlít, de kifejezetten a kamerák csatlakoztatására és összefésülésére szolgál.
A készülékház hófehér és elöl csak egy logó töri meg a letisztultságot, illetve alatta 3 darab LED indikátor található.
Felül egy darab gomb, mellyel párosíthatjuk a kamerákat, illetve a beépített szirénát kapcsolhatjuk ki.
Hátul 2db USB portot találunk, illetve egy darab LAN csatlakozót, mellyel a routerünkhöz kapcsolva válik online az eszköz.
Ezen felül hátul a legnagyobb helyet a sziréna és annak a perforációja foglalja el.



ARLO PRO kamera

Kezdjük ott, hogy az egész cucc vezeték nélküli. Tehát nem kell kábelezni sehova a ház körül, mivel az energiát az akkuból nyeri a képet pedig wifin szolgáltatja.
És jön is a második legjobb tulajdonsága, hogy teljesen vízálló, így kültéren is használható.

A kamera FULLHD felbontással rendelkezik, van beépített mikrofonja és hangszórója is és el van látva infra LEDekkel az éjjel látáshoz.
Sötétben egyébként jó 10 méteres körzetet lát be, ráadásul egész jó képminőségben adja ezt tovább.

Nézzük meg a kamerát közelebbről

A kamera szintén fehérben pompázik és sikerült kompakt méretbe sűríteni a tudást.
Felül egy darab párosító gomb található, illetve ez mögött van egy apró gomb, amivel az akkufedelet tudjuk kinyitni.
Elöl természetesen az optika van ami 130 fokos látómezővel bír. Körülötte az infra LEDEK foglalják a helyet. Alul a mikrofont és a beépített hangszórót találjuk.
Az akkut a hátsó traktus alján elhelyezett micro usb-n táplálhatjuk, e fölött egy kör alakú bemélyedést találunk ahol is a mágnes foglal helyet.


BEÜZEMELÉS

Ha a központi egységet rádugtuk a routerünkre az elején lévő 3 darab LEDből kettő zölden kezd világítani.
A tetején lévő gombra kell ez után nyomnunk kb két másodpercig, majd a harmadik is villogni kezd, jelezvén, hogy keresi a kamera jelét.
Az ARLO PRO kamerát 10 és 100cm között kell elhelyeznünk a közelében és a tetején lévő gombot picit hosszabb ideig nyomva tartva kezdődik a párosodás.
Ha ezzel megvagyunk a kívánt helyre tehetjük a kameránkat.
A füzetben található egy QR kód mellyel letölthetjük a telefonunkra a kamera alkalmazását, de számítógépen az arlo.netgear.com oldalra ellátogatva kell regisztrálnunk, majd itt is tudjuk nézni a kamera képét.
Amikor regisztrálunk három csomag közül választhatunk, az első csomag ingyenes és 5 db kamerát tudunk majd kezelni vele, illetve 1 hétig őrzik meg a felvételeket a felhőben és 3 hónapig kapunk supportot.
A másik két lehetőségben 1-1 évre fizethetünk elő nagyobb tárhelyért és több kamerát is csatolhatunk a rendszerbe, illetve 1 éves supportot is kapunk mellé.
A legdrágább lehetőségnél 60 napig őrzik meg a felvételeket és akár 15 kamerás rendszert is kezelhetünk vele.


A NETGEAR jól összerakta az ARLO termékcsaládot és nagyon korrekt kezelőfelületet ad mellé, amely egyszerű kezelést tesz lehetővé a mezei felhasználóknak, illetve új színt hoz az otthoni megfigyelőrendszerek kavalkádjába.
Persze ez nem egy olcsó mulatság, de nem is egy gagyi termékről beszélünk. Már a csomagolásán vagy az eszköz kézbefogásánál is érezni a minőséget és a kigondoltságot.
Az erős mágnes a legnagyobb szélben is megtartja a kamerát a felhelyezett pozícióba, amit több mágnes felszerelésével egy mozdulattal bárhova áthelyeztetjük majd.

Az ARLO oldaláról rengeteg apró kiegészítőt vásárolhatunk hozzá, így biztosítva a nagyobb körű felhasználhatóságát.
Az ARLO PRO kamera és persze a többi ARLO termék is megvásárolható magába, nincs szükség központra ha csak egy kamerát használnánk.
Sajnos a kamera akkujának az üzemidejét nem találtam meg az oldalukon, de pár órás használattal is csak 2 százalék ment le a töltöttségből, tehát az eszköz nagyon jól bánik az energiával, sőt a szoftverben lehetőségünk van a minőség csökkentésével növelni a működési időt. Persze ez fordítva is igaz, ha maximalizáljuk a minőséget csökken a működési idő.

Lehetőség van a kamera szoftverébe több felhasználót is beregisztrálni, így akár egyszerre többen is beléphetnek az otthoni ARLO rendszerbe és nézhetik a nekik tetsző kamera képét.

A terméket köszönjük a NETGEAR hazai képviseletének.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek