ASRock H110 PRO BTC+ ha bányásznál!

Estimated read time 2 min read

Az ASRocknak ez előtt is volt már bányászatra használható lapja amibe 6 darab videokártyát illeszthettünk, de az új H110 Pro BTC+ rá tesz egy lapáttal és erre összesen 13 darab PCIe foglalatot raktak.

Ezt az alaplapot kaptuk meg bemutatásra az ASRock Magyarországtól.

Mivel jó biznisznek számít hardvereket gyártani a bányászoknak, így megéri fejleszteni a célhardvereket.
Az alaplap alap funkciókat ugyanúgy megkapta mint minden más h110-es lap, de memória foglalat csak kettő található rajta, mivel a tevékenység nem memória igényes feladatra épül, vagyis nem a lap részéről. A BTC+ lapon a hangkimenetek, usb portok és video kimenetek is megtalálhatóak, de a lényeg az alaplap BIOSában és a 13db PCIe portban keresendő.

Az alaplap gyárilag olyan BIOSal érkezik amely gondtalanul kezelni tudja a 13 db videokártyát és ehhez szükséges beállításokat is megadja számunkra.
Az alaplapba 1151-es processzort tehetünk és mellé DDR4-es memória párosítható.

A 13 db PCIe portból egy darab 16x a többi 1x-es, de az adatok átviteléhez ez bőven elegendő.
A portok szorosan követik egymást a lap aljáig, ahol is egy molex betáp csatlakozó zárja a sort, illetve még van belőle egy ami pedig nyitja azt. Az alsó molex csatlakozó mellett egy sata port is található ez szintén a plusz energia bejutatására szolgál, mivel a 13 portot nem képes egy csatlakozó kiszolgálni.
Az Asrock szerencsére itt sem hagyott kétséget a profizmusokról és egy M.2-es csatlakozót is integráltak a lapra, így megszabadulunk egy felesleges satás meghajtótól és a velejáró kábelektől, mert az M.2 SSD-t közvetlen a lapban helyezhetjük el.
Bár kihasználni nem fogjuk azért egy Gigabites LAN csatlakozót is kapunk. Viszont egy nagyon fontos dolgot is integráltak a lapra, amely pedig a kifejezetten játékra kihegyezett lapok szoktak csak megkapni és az előd nem tartalmazta, az egy bekapcsoló gomb és egy reset gomb a lapra integrálva!

A sok apró részlet teszi gondtalanul használható bányászlappá a H110 PRO BTC+ alaplapot.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek