BeamZ Snow 900 hógép teszt

Estimated read time 5 min read

 

Még a nagy havazás előtt úgy gondoltuk, hogy kipróbálunk egy hógépet és leírjuk véleményünket. Persze most az elején el kell mondani, hogy eddig még nem volt nálunk hógép, így nem is tudunk összehasonlító tesztről beszámolni.

De mire szolgál egy hógép?

Ez nem amolyan sípályás hógép, hanem sokkal kisebb és nem is igazi havat hoz létre. Na de nézzük szép sorjában

A dobozban a gépen kívül nem sok minden van. A hógépen kívül használati utasítás, külön felszerelhető tartókonzol és a hozzá tartozó csavarok.

 

Kaptunk egy 5 literes hógép folyadékot, ami a vízhez hasonlítható állagú és nincs semmilyen színe. Utána néztem és ennek az ára 2-3 000 Ft körül mozog/ liter. A készülék fogyasztását nem tudnám pontosan meghatározni annak ellenére, hogy lazán elpüfögtettem 3 litert. Minden attól függ, hogy mennyire adjuk neki a téli életérzést. Ez a gép 900 Watt teljesítményű, de van ettől nagyobb és kisebb is az MK Audio & light kínálatában, ahonnét ezt is elhoztam.

 

Már az üzletben, (amit nagyon könnyű megtalálni) kaptam pár instrukciót. Ezt a gépet nem kell befűteni és nem kell várni semmit a használat előtt. ” Olyan a hangja, mint a porszívónak” mondta az eladó. Szóval nem egy hangtalan gép, de ez nem is nagyon érdekelt, hiszen a hógép segítségével szerettem volna téli, hóeséses fotót készíteni.

Egyébként ezt a gépet discóba találták ki, ahol jó hangulatot tudnak kreálni alacsony befektetéssel. Na de én most máshogy akartam megközelíteni.

A füstgépet a Chili Fotó-Videó Stúdióban próbáltam ki.

 

A gépet feltöltöttem folyadékkal és az összeszerelés után egy lámpaállványra egyszerűen egy kampó segítségével fölakasztottam. A gép hátulján van egy főkapcsoló, amivel áram alá lehet tenni és egy elég hosszú kábelen lévő távszabályzó, amin csak egy gomb van, mégpedig a havazást indító gomb. A készülék síri csöndben van a gomb megnyomásáig. De azután elindul a tényleg porszívó hanggal üzemelő hógép.

A működési elv szerint levegőt fúj a hógép és a speciális folyadékot habként átpréseli a gép elején lévő felfújódó kis sűrű szövésű zsákocskán. Így a habból olyan „szétrobbant” habocskák lesznek, mintha tényleg havazás lenne. És ez addig folytatódik, amíg a gombot nyomva tartjuk.

Fantasztikus és élethű!

 

A hab sokáig megmarad a földön, akár 2 órát is! Persze ha nincs semmi külső behatás. A hab, ami keletkezik egy kicsit ragadós. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az ember keze cukros lesz a vattacukor után. Nem zavaró, de azért kicsit ragad. A hab nyoma a fehér vásznon enyhe körvonalakban megmarad, ami mosásnál simán kijön. De más negatív dolgot nem tudok mondani. Szembe kerülve nem csíp és nem irritál. Brutálisan jó „játék”!

 

 

A gyerekek nagyon élvezték, hiszen mi felnőttek is sokszor mondtuk, hogy ” Mért nincs nyáron hó, az volna jó….”

 

Most már van!

Már volt egy termék régebben nálunk az MK Audio & Light kínálatából, ami egy füst effekt gép volt. Az egy zseniális szerkezet és nem csak jó, hanem olcsó is. Két év alatt nem használtam el összesen 1 liter füst folyadékot, pedig szerepelt már több klipben, akció film forgatáson és rengeteg fotózás alkalmából. A tesztcikkhez kattints ide!    

 

A BeamZ Snow 900 hógép azonnal elvarázsolt mindenkit aki megjelent a fotó stúdióban, legyen az kisfiú, modell vagy fotós. Azt hiszem pár fotós most szalad is a malacperselyhez és töri fel, hogy minél hamarabb neki tudjon látni a Karácsonyi, vagy téli jellegű fotózásokhoz. Minden esetre azért el kell mondanom, hogy én azért szépen körbe fóliáztam mindent, mert ki tudja ha elszabadul a nagy hóvihar, hogy mennyit kell utána takarítani.

 

Amúgy semmit, mert úgy eltűnik, mintha nem is lett volna.

 

Összességében egy nagyon könnyű és egyszerűen kezelhető gép a BeamZ Snow 900 hógép, ami bár nem havat fúj, de megszólalásig havazásnak tűnő zseniális kis szerkezet.

Az ára pedig 36.990 Ft, amiért még egy liter folyadékot is kap a vevő. Jó tanács, hogy legalább két 5 literes folyadékot is vegyetek hozzá, mert úgy fogjátok élvezni a havazást, mint kisgyerek korotokban!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek