ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac bemtató

Estimated read time 2 min read

Sziasztok!
Az Asrock jóvoltából megnézhetjük az AM4-foglalattal ellátott X370 alaplapjukat.

 

Az alaplap Fatality dizájn köré épül, melyet a dobozon már meg is csodálhatunk.
A doboz tartalma a megszokott dolgokból épül fel, felül az alaplap, alatta papír, driver lemez, hátlapi panel és az m.2-es SSD rögzítésére szolgáló csavar és 2 db sata kábel. Ezen felül találunk egy wifi antennát is.

 

Az alaplap ITX méretének köszönhetően két darab memória foglalatot kapott, melyek a 3466 Mhz-es frekvenciát is támogatják.
1 db PCI-Express 3.0 16x videokártya foglalatot helyeztek el, ami fém oldalfalat és rögzítést kapott.
Az alaplapra integrált 7.1-es audio chipsetet most egy Realtek ALC1200-as adja, amely a Creative sound Blaster Cinema 3 támogatást is megkapta. A csatlakozók arany bevonatot kaptak, de helyet kapott még egy digitális kimenet is.

 

4 db SATA3 csatlakozó és 1 db M.2 ULTRA csatlakozást is kapunk, melyből az utóbbi az alaplap hátoldalán kapott helyet.
A hátlapi panelen a következő csatlakozások foglalnak helyet: 6db USB 3.1 GEN1, melyből 1 db Type C, 2 front és 3 db közvetlenül hátul.
Egy gigabites Intel LAN csatlakozó és úgyszintén egy Inteles vezérlő a 802AC wifi és egyben bluetooth 4.2.
Beviteli eszközöknek még mindig találunk egy PS2-es portot, de van 2 db HDMI kimenetünk is.


Az alaplapnak a divatos megjelenésén túl az RGB lázban szenvedőket is kiszolgálja, hiszen kapunk egy a ledszallagok csatlakozására lehetőséget adó alaplapi aljzatot is, melyet a lemezen megtalálható applikációval tudjuk majd vezérelni.
Az ASROCK Fatality X370 ITX-ac alaplap a helytakarékos gamergépek kiváló alapja lehet ha Ryzen processzor köré építkeznénk. Egyébként a lap az A szériás apukat is támogatja, így egy erősebb apuval videokártyára se lesz szükségünk ha egy konzolt kiváltó csendes, de erős minigépet építenénk a nappaliba a tévé alá. Természetesen a beépített wifinek hála a kábelezést is megúsznánk.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek