Concept mixer teszt

Estimated read time 5 min read

A Tesztvilág szerkesztősége már több Concept háztartási gépet próbált ki és ezt a sorozatot nem tudjuk abbahagyni, mert rengeteg termékük van. Most az aktív mixert tettük próbára, amit a teszt után azonnal vissza is vittünk, mert egy még érdekesebb és még különlegesebb termékre bukkantunk. Hogy mi is az? Majd meglátjátok azt is.

De most jöjjön a Concept Active Smoothie 500

Az 500, a teljesítményre utaló szám, mivel egy 500 watt teljesítményű motor darálja, vágja, aprítja, zúzza, töri az adott zöldséget, gyümölcsöt és mindent amit csak szeretnénk(persze csak élelmiszerre gondoltunk).

A készülék színe háááát kinek mi tetszik. Beüzemelni nem kell és nincs is szükség a hosszú használati utasítás böngészéséhez. Mérete a mixernek pont akkora, mármint az átmérő, hogy jól meg tudjuk fogni és nem esik ki a kezünkből. Ugye ez fontos mindenkinek.

A mixer felső része, ami nem csak az az edény, amiben maga a mix elkészül, hanem egy hordozható tároló is, aminek külön „sportkupakos” nyitófüle van. Ez nagyon jó az edzőtermekben, amikor egyszerre csak egy-két kortyot iszunk a szuper turmixunkból. Na de van itt más is. A nyitófül mellett egy kis akasztó fül, amivel föl is akaszthatjuk az italunkat az öltözőszekrény fogasára. Persze minek, amikor a talpán is megáll? Na ez egy nyitott kérdés, de biztosan megvan az a helyzet, amikor föl kell akasztani. Jaaaa megvan! Aki vitorlázik, vagy evez stb. Csak simán felakasztja és nem fog ide-oda gurulni a hajó aljában, mint valami részeg tengerész. Amúgy nem mellesleg ez a hordozható „kulacs” 570 ml térfogatú és ha már hajó azért ne rumot töltsük bele. Ezen a mix poháron van egy jó kis szilikon gyűrű, ami miatt nekem kimondottan tetszik. Nem csak praktikus és biztos fogást biztosít, hanem jól is néz ki.

 

BPA mentes műanyag a Concept termékeinél!

Mi az a BPA?

A biszfenol A (BPA) természetben nem létező vegyület, az egyik legszélesebb körben alkalmazott szintetikus vegyszer, műanyagipari alapanyag az iparban, amelyet a polikarbonát műanyagok és epoxi-gyanta előállításához használnak.

BPA-t használnak polikarbonátok és bizonyos PVC-k előállításához, amik a 3-as és 7-es plasztik csoportba tartoznak. Ha ezt látjuk a műanyag edényünk alján a háromszögben, akkor keressünk másikat. Ami fölött viszont majd mindenki figyelme elsiklik, hogy az évek során számottevő BPA szennyezés került a felszíni vizekbe, folyókba, tavakba, ahonnan mindennapi ivóvizünket nyerik.

Míg Amerikában kötelező feltűntetni a palackokon, hogy BPA-t tartalmaz, addig nálunk ez sajnos még nincs így. Azért tegyünk egy próbát: hogy a háztartásunkban van-e BPA-t tartalmazó műanyag, úgy ellenőrizhetjük, ha megnézzük rajta a háromszögben lévő jelet:  ha 3-as , 7-es számot vagy PC jelet látunk, akkor szivároghat belőle a biszfenol A.

Hogyan oldódik ki a BPA?

  • hő hatására (már szobahőmérsékleten is szivárog a BPA, viszont magasabb hő hatására a BPA kioldódása erősen felgyorsult)
  • mechanikai hatásra
  • sav és lúg hatására

Hogy ezt elkerüljük:

  • Műanyag edényben ne melegítsünk ételt a mikróban, műanyag edényt ne súroljunk mosogatás közben. A gyerek ne a műanyag játékait használja rágókának. Ezen kívül használjunk pH semleges mosogatószert (pH=7) A savas italokat (citromlé és társai) ne tartsunk műanyag flakonban. (Forrás:eletmodszer.com)

 

A mixelést egy dupla, egymásra merőleges penge végzi. És itt meg is kell állni kicsit. Természetesen rozsdamentes acél pengék, amik a készülék lelkét adják. Igen a lelkét, mert a szív alatta van 500 wattos motor formájában. A pengék nincsenek megélezve, hiszen nem az élek vágnak, hanem a fordulat sebességi erejét kihasználva zúzzák szét az adott nyersanyagot.

Van hangja.

A turmix, vagy inkább mixer hangja nem egy eget verő. Hajnalban nem fog rá felébredni a panelban a szomszéd, de a szobában a párunk biztosan. Szóval ez olyan köztes zaj.

Az elkészült banán-nektarin-alma turmix kombónk nem folyt ki sehol, vagyis jól zár a tömítés a késeknél és a csavarzárnál is. Ugyanez igaz a vízre is. Tisztítani teljesen egyszerűen lehet, mivel különálló a „koszos” rész az alsó motoros résztől, kvázi nem ráz meg és nem olvad ki a fogunkból az amalgám tömés.

A Concept Active Smoothie nem csak szép design hanem piacképes árral is rendelkezik, ami ha jól tudjuk az eMaki webáruházban 9690 Ft.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek