Samsung Gear S3 Classic

Estimated read time 5 min read

Az okosórák piacára még az elején belépett Samsung mára egész kiforrott terméket rakott le az asztalra.
A Samsung Magyarországtól most egy Gear S3 Classic órát kaptunk tesztelésre.

gears3


Mire való egy okosóra?

Okosórák és az okos karperecek annyiban megegyeznek, hogy egy fő funkciójuk a mozgásunk monitorozása, különböző fitnesz appok segítségével.
Ezen felül egy másodlagos kijelzőként funkcionálnak, melyen az értesítéseket olvashatjuk el.
gear s3

Samsung Gear S3
A Samsung terméke a nevében jelzett S3 arra utal, hogy a harmadik generációs órájával van dolgunk.
A gyártó jól eltalálta az igényeket és egy egész jó megjelenésű és funkciókban gazdag terméket kapunk. Kinézetre egy igazi klasszikus órát tár elénk, de belül egy kis mini számítógép teszi a dolgát.

A külső

A Gear S3 elől hátul teljesen fém a tetejét pedig Gorilla Glass üveg védi a különböző behatásoktól.
Jobb oldalán kettő funkció gombot találunk, melyből a felső a vissza gomb szerepét tölti be az alsó pedig a menüét.
A baloldalon egy hangszóró nyílást kapunk ezen felül más itt nincs, viszont az aljára tettek egy pulzusmérőt.
A szíj bőrből készült, de kicserélhetjük bármilyen másik nekünk tetsző szíjra.

gear s3

gear s3

gear s3

 

Harmadik generáció
Tudásban természetesen az elődhöz képest fejlődött az eszköz, de vannak olyan bevált dolog, amiket meghagyott a gyártó.
Ilyen a számomra is nagyon bejövő gyűrű, ami a kijelzőt öleli körbe.
Ezzel tudunk a menüben tekeregni vagy zenelejátszó módban hangerőt adni, igazából minden appnál van valamilyen funkciója és elkerülhetetlen, hogy ne tekergessük egyfolytában.
Szerencsére bírja a folyamatos nyüstölést mind az óra mind pedig a gyűrű.
Az órába egy 1,3 hüvelykes Super Amoled kijelzőt építettek, amely 33 milliméter átmérővel és 360×360 pixeles felbontással bír. Napsütésben is látható marad a kijelző, ami ügye egy maraton során nem egy hátrány.
Belül a Samsung saját fejlesztésű kétmagos processzora dolgozik, magonként 1 Ghz-en 768 mb rammal és 4GB memóriával, melyből másfelet tudunk szabadon felhasználni.
380mAh-ás akkumulátorral nagyjából három, de jobb esetben akár négy napot is elmegy.
Tölteni az órához mellékelt állvánnyal lehet, amelybe csak betesszük az órát és indukciós eljárással azonnal tölteni is kezd.

Okos részleg
Alaphelyzetben az óraszámlapot látjuk és egy a kijelzőn való hosszabb nyomással előcsalhatjuk a többi számlapot is. Vagy egy tucat gyárilag telepített lap közül választhatunk, de természetesen a Samsung app gyárából továbbiakat is letölthetünk.
Első bekapcsolásnál jelzi, hogy a telefonunkra töltsük le a Samsung Gear vezérlőjét, amivel a telefonunk és az óra összekapcsolódik.
Ha kiválasztottuk a kedvenc számlapunkat jöhetnek a többi funkciók felfedezése. És garantálom egy nap nagyon kevés lesz, hogy mindent felfedezz!
Alapvetőleg már a bekapcsolás után nézi és figyeli a mozgásunkat és a fitnesz programban folyamatosan nyomon is követhetjük.
Az óra jelzi, ha sokat ültünk és mozognunk kellene egy kicsit, de van benne szintmérő is, így az emelkedőket és a lépcsőzést is figyelni tudja.
A beépített GPS-nek köszönhetően pontosabban tudja számolni a megtett távolságot, de akár letölthetünk egy navigációs szoftvert is rá, mellyel teljes értékű navigációvá válik.
Az órára telepítve találunk ébresztőt, naptárat, zenelejátszót, stopper és sok más létfontosságú appot is.
Ezek listáját bővíthetjük, megváltoztathatjuk a menüben való elhelyezkedésüket is.
Amikor értesítést kapunk az óra egy rezgéssel tudatja velünk, ekkor csak úgy éled fel a kijelző, ha magunk felé fordítjuk, így elkerülve, hogy mások is elolvashassák például a facebook üzenetünket vagy smsünket.
A szívritmusunkat is mérhetjük vele, de automatikusan is megteszi és visszamenőleg is megnézhetjük.
A bejövő hívásokat is felvehetünk vagy elutasíthatjuk rajta keresztül, ilyenkor a beépített hangszórón halljuk a partnerünket és válaszolhatunk is neki.
20170524_114037

 

Összegzés
A Samsung egy jól használható eszközt rakott össze a Gear S3 személyében, amely a hétköznapokba belesimulva tökéletes társunkká válhat. Szerintem sok hasznos funkcióval látták el, így mindig lesz okunk a nyomkodásra, de a fejlett technológiának köszönhetően nem kell minden nap a töltőre raknunk.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek