Légy biztonságban: Pepper Spray & drink test kit

Estimated read time 4 min read

Május van, a nyár még sehol, de lassan kezdődik a fesztivál időszak. Mondhatnám, hogy bezzeg a mi időnkben. Nem mondom. Akkor sem voltunk biztonságban, és manapság sem lehetünk. Persze bízzunk egymásban és ne keressük állandóan a fenyegetést, de ne legyünk vakok sem!

Jómagam sokat vagyok egyedül rendezvényeken, és tudom, hogy idegenektől semmit ne fogadjak el, az italomat ne hagyjam egyedül. Szüleim nevelték belém, de a buli hevében elveszítheti a kontrollt az ember lánya és fia. Ezért egyből felkaptam a fejem, amikor egy drink tesztről hallottam.

Hát nézzük a női változatát a Pepper Spray & drink test kit-nek. Pink. Mert ugye a nőknek fontos szín, a méret és a praktikusság.
ghb teszt1

A csomag tartalmaz egy pepper sprayt, ami épp kézre áll. Adnak hozzá csíptetőt és karikákat, hogy akár az övedre is feltedd. Nekem ez a variáció nem tetszik, viszont a női táskában belülről felerősítheted, és nem kell keresgélni. Vagy a kulcstartódon is könnyen használhatod, hiszen az egyik végén van a kulcs, a másik végén meg az eszköz. A csíptető még hosszabb körömmel is könnyedén leválasztható, így ha hajt a tatár, nem hibázhatsz. Némi tudatosság kell a használatához, hiszen van rajta egy védelmi funkció. Csak akkor tudod használni, ha elfordítod a lenyomóját. Jó is ez, így legalább nem fújod szembe magad, vagy nyomódik ki az összes a táskádban. Bevallom nem próbáltam ki sem magamon, sem senkin: elhiszem, hogy működik. Az, hogy vajon koncertekre, fesztiválokra vagy szórakozóhelyekre beengedik-e a biztonság szigorú őrei igazán jó kérdés.

drinktest2
A védelmi felszerelés másik része a teszt papír, ami az italokban levő drogok (GHB; Ketamine) kimutatására szolgál. Vastagabb kartonlapocskák egy kis ízléses tömbbe fűzve. Egy lapon két darab teszt van, szépen perforálva. Ha bedobod a táskába, egy kis notesznek tűnhet, de úgy vélem a használata ebben a formában nehézkes. Amennyiben magammal vinném, a lapokat előre eltávolítanám belőle és szépen kettévágva a pénztárcámba helyezném.

Elképzeltem a szituációt, amikor egy szimpatikus ember italra invitál, én pedig elfogyasztása előtt előveszem a papírt, majd felkiáltok: „oh szegény kis bogár megfullad”, és belenyúlok az italba, majd feltűnés nélkül a papírra csepegtetek belőle. Amennyiben sötétkék lesz (és nem a koktél színezi be) szépen távozok, de előtte csak lefújom egy kis pepperrel. Persze kérdéses, hogy az addig szimpatikusnak tűnő egyén mindezt megvárja-e vagy lelép, ahogy meglátja, hogy a nem éppen patyolat tiszta ujjammal az italba nyúlok.

Minden poént félretéve, jó ötletnek tartom a Pepper Spray & drink test kit terméket. A színválasztás 5-ös, a spray praktikussága szintén kap egy 5-öst. A tesztpapír használata feltűnés nélkül nem kivitelezhető, ha csak el nem vonulsz egy sarokba. Viszont mindenképp 5-öst érdemel, mert felhívja a fiatal és nem fiatal nemzedék figyelmét a veszélyre.

Valójában csak jelen életünkben vagyunk tudatunknál, vagyis ha valaki amiatt lép le mellőled, mert ellenőrzöd az italodat: menjen csak, de te ne felejtsd el felhívni a rendőrséget a sötétkék jelzésnél!

A Pepper Spray & drink test kit forgalmazója hazánkban:
Tactical Kft
4024 Debrecen Haláp utca 2

www.tactical.hu

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek