Lamax Sounder SO-1 teszt

Estimated read time 6 min read

A Lamax annyi minden újdonságod dob a piacra, hogy azt követni sem lehet, de azért megpróbáljuk fölvenni a lépést a videó alkotó és a hangképző eszközökkel. Most a Sounder SO-1 bluetooth hangszorót próbáljuk ki.

Lamax Sounder So-1

 

A csomagoláson már láhatjuk a Lamax által használt színeket, amik már lassan beleégnek az ember agyába és amikor ezeket látjuk azonnal a Lamax Beat termékekre asszociálunk.

Bevallom férfiasan, hogy olyan nagy csodát nem várunk már a bluetooth hangfalaktól, hiszen minden gyártó törekedik a legjobb hangzásra és valljuk be jó az irány is. Nagyon szépen szólnak ezek a kis „kütyük” és az akkumlátor kapacitására sem lehet panasz. De térjünk vissza a Sounder SO-1 hangszotóra.

A dobozán a következő információk  vannak

  • Bluetooth verzió 4.1
  • Maximális teljesítmény: 24 Watt
  • Akkumlátor kapacitás: 4000 mAh
  • méret: 78x75x190 mm
  • súly: 560 gr

 

692127.lamax-electronics-beat-sounder-so-1

 

 

A hangszoró 360°-os hang terjedelemben sugároz, ami igazán jó minden helyzetben. Képes a super basszusra is, hiszen van ennek az aktiválására egy gomb. Használhatjuk telefon kihangosítóként és nem csak a bluetoot az egyedüli vezeték nélküli kapcsolódási lehetőség, hanem az NFC is, vagyis az érintéses adatátvitel. De szuper!

A készülék nem mellesleg bizonyos mértékben vízálló. Ezt az IPX4-es szabványnak megfelelően tudja is a hangfal.

 

Mi az az IP-besorolás?

Az IP- (Ingress Protection – behatolás elleni védettség) besorolás a készülékek vízzel és porral szembeni ellenálló képességének mérésére szolgáló, nemzetközi szabvány. A két számjegyű IP-kód első számjegye a szilárd tárgyakkal, többek között porral szembeni védettség szintjét jelzi. A második számjegy a készülék vízállóságának mértékét mutatja. Az IP-besorolás megszerzéséhez az okostelefont, táblagépet vagy tartozékot szabványos, független vizsgálatoknak vetik alá.

Vízzel szembeni ellenállás

IPX0. Nincs speciális védelem

IPX1. Csepegő víz ellen védett.

IPX2. Csepegő víz ellen védett a szokásoshoz képest legfeljebb 15 fokkal megdöntött helyzetben.

IPX3. Vízpermet ellen védett.

IPX4. Fröccsenő víz ellen védett.

IPX5. Kisnyomású vízsugár ellen legalább 3 percig védett.

IPX6. Erős vízsugár ellen legalább 3 percig védett.

IPX7. Legfeljebb 1 méter mélységű vízbe merítés hatása ellen 30 percig védett.

IPX8. 1 méternél mélyebb vízbe történő folyamatos merítés hatása ellen védett. Az egyes készülékekre érvényes pontos feltételeket a gyártó adja meg.

 

692121.lamax-electronics-beat-sounder-so-1Kibontottuk a hangfalat és nem csak egy töltőkábel van benne, hanem egy 3,5 mm jack-jack kábel is, amivel vezetékes kapcsolatot is tudunk eszközölni.

Bekapcsoláskor hangjelzéssel üdvözöl minket a készülék, ami tetszett nagyon. A párosítás okostelefonnal gyerekjáték, mert nem kell babrálni még egy percet sem. Persze tolhatjuk ezt NFC-vel is, de én maradiként most a bluetooth kapcsolattal próbálkoztam. A hangerőgomb nem is gomb, hanem egy nagy tárcsa, ami a hangfal elején van, mert a másik végén a basszus hangszoró található.

A hangfal 360°-os és ennek megfelelően panoráma rácsozatot kapott a hangszoró váza. Sajnos nem látni át ezen a sürű szövésen, pedig érdekelne a hangsugárzók szöge. A hangfal enyhén vízálló, vagyis pár csepp eső nem árt neki, de a mosógépbe azért ne akarjunk zenét hallgatni. Az akkumlátor kapacitása 4000 mAh és az üzemidő elérheti a 10 órát is. Tudjuk kihangosítóként is használni, vagyis a telefonbeszélgetésünket 360°-ban élvezni. Persze minek, de tudja ezt is a Sounder SO-1.

 

Hangzás

Azt mondom eszméletlenül szépen szól és a választható plussz szuper basszussal pedig föltették arra a bizonyos I-re a pontot. Természetesen semmi nem tökéletes és így van ez ennél a terméknél is.

Amikor be van dugva a 3,5mm -es jack dugó a hangszoróba, akkor nem lehet a az oldalsó hosszanti talpára fektetni a készüléket, mert ebben akadályoz a csatlakozó. Ilyenkor a végére is állíthatjuk a basszus sugárzóval lefelé, de ezt a mély hang terjedésének kárára tehetjük.

Egyébként akinek fontos a termék fogása, tapintása, kényelmessége, azoknak jó hírem van. Olyan minőségi a műanyag, hogy öröm fogni. Nem az a rideg, kemény és könnyen roppanó. Szóval nem dícsérni akarom, de ezt mindenképpen meg kell említeni. Úgy összességében egy masszív házba zárt dübörgő rock koncertet kaphatunk, ha megvesszük ezt a terméket. És a hangerőről nem is beszélve.

Nekem bevallom nagyon tetszik és ennek ellenére már oda is adtam az egyik tánctanár ismerősömnek, hogy próbálja ki hogyan „muzsikál” akkor, amikor egy nagy teremben kell helytállnia egy társastánc parkettjén.

Az ára jelenleg 29 900 Ft, ami a konkurenciákhoz hasonlítva jól van kalibrálva, de a hangzás tekintetében veri a prémium kategória szegmensét.

 

Tudj meg többet a LAMAX SOUNDE SO-1-ről!

 

[sam id=”64″ codes=”true”]

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek