JOICO- K-Pak hajszerkezet újraépítő kezelésem és a K-Pak termékek. JOICO-the joi of healthy hair

Estimated read time 7 min read

A JOICO egy olyan cég, akik professzionális termékeket szolgáltatnak vendégeik számára, de nem csak termékekről van itt szó, hanem hajkezelésekről is. Több mint 65 országban képviseltetik magukat. 15 fő termékcsaládjukban, közel 180 féle termék található, melyek segítséget nyújtanak minden hajtípus számára. Termékeik egyedülálló, szabadalmaztatott hatóanyagokat tartalmaznak, mint a Quadramine Complex, és Bio-Advanced Peptide Complex.

Ez a cikk a Joico K-Pak hajszerkezet újraépítő kezeléséről fog szólni, valamint a K-Pak termékeiről, melyek segítenek a roncsolódott haj ”újjáélesztésében”.

Joico

Már a kezelés előtt kaptam két terméket itthonra, amit a Joico központi szalonjában vehettem át. Ebben a szalonban ti is hozzájuthattok a Joico termékeihez és itt kipróbálhatjátok azt a kezelést, amiről írni fogok. De természetesen más fodrászatokban is elérhető.

A Joico szalon címe: 1054 Budapest, Zoltán utca 10.

Amennyiben nincs lehetőséged eljutni a szalonba vásárolni, megrendelheted az alábbi weboldalukról is a termékeket: JOICO Webshop

Tehát a hajszerkezet újraépítésem előtt az alábbi két terméket kaptam meg itthoni használatra:

  1. K-PAK Színrögzítő és újraépítő sampon

Mi a titok nyitja? A Quadrabond Peptide Complex, amely helyreállítja a haj károsodott részeit, gyengéden tisztítja a hajat. Kifejezetten azoknak lett kitalálva, akik a festett hajuk színét sokáig szeretnék megőrizni, ugyanis ez a sampon színrögzítő hatással is bír. A sampon tartalmaz még három olajat, melyek segítik megtartani a haj hidratáltságát: manketti olaj, ligetszépe olaj és argain.

Joico_K-Pak_sampon

 

Én a 300 ml-es változatát próbáltam. Nekem az illata nagyon kellemes volt, a sampon nagyon sokáig elég még az én nagyon hosszú hajamra is, amiről később képet is mutatok.  A sampon doboza nagyon szép aranyszínű, kupakját kicsit nehézkes volt felnyitni számomra, főleg a zuhany alatt, ahol vizes a kezem. Miután a hajamat megmostam vele, azt vettem észre, hogy nagyon erős lett tőle. Főleg azoknak ajánlom, akiknek vékony szálú hajuk van, ugyanis szép tartást fog biztosítani a hajkoronájuknak. Ezáltal sokkal dúsabbnak is tűnhet a haj. Nekem ugyan nincs kevés hajam, sőt iszonyat sok hajam van, szerencsére, de ettől sokkal többnek éreztem.  Professzionális termék révén, az ára szerintem teljesen elfogadható.

  1. K-PAK Deep Penetrating Reconstructor-hajújraépítő balzsam

Mélyápoló, regeneráló balzsam, amit elég 5 percig hagyni a törölköző száraz hajon.Joico_melyapolo Ebben a termékben a legnagyobb koncentrációban van jelen a Quadramine Complex, amely egy szerkezetjavító formula, fehérje alapkomponensű.

150 ml-es kiszerelést próbálhattam ki. Az illata valami fantasztikus. Nekem olyan banános-kókuszos illata van. Én ezt pedig imádom. A hajmosás után is ez érezhető volt a hajamon nagyon sokáig. Törölközőszáraz hajra tettem fel. Sajnos nekem az anyag nem oszlott olyan jól a hajamon és túl gyorsan fogyott is. De hát egy ekkora hajra és ilyen sűrűségűre nem csodálkozom. Körülbelül 6x tudtam használni a hajamra. Elárulom később kaptam egy másik fajta terméket, ami nekem sokkal jobban bejött, az anyag textúrája miatt is.

Ezután eljutottam a hajszerkezet újraépítésemre. Ahogy írtam, a JOICO szalonjában voltam. Körülbelül egy óra alatt elkészült a kezelésem, amely a következő 4 lepésből áll.

  1. Mélytisztítás a K-PAK Professional Clarifying Shampoo-Mélytisztító samponnal

Megtisztítja a hajszálakat minden szennyeződéstől, a hajszál legmélyéig. Ilyenek a klór, formázó anyagok, bármiféle szennyeződés. Hidratálja és tisztítja a hajat egyszerre.

Egy kellemes illatú sampont éreztem, melyet kétszeri hajmosás után lemostak. Ez körülbelül 5 percet vett igénybe.

  1. Kutikula kezelés és savasítás a K-PAK Professional Cuticle Sealerrel

Lecsökkenti a haj ph értékét és beállítja azt a normál ph értékre. Semlegesíti a hajban található ammóniát, ezáltal megállítja az oxidációs folyamatot.

A hajamon 5 percig volt fent, majd bő vízzel lemosták.

  1. Hajszerkezet újraépítés- K-PAK Deep Penetrating Reconstructorral

A haj szerkezetét belűlről kifelé építi fel. A legtöményebb hatóanyag komplex található benne, Quadramine és Bio- Advanced Peptid Complex.

Ugye ezt a terméket itthonra is kaptam, ezért az illata nagyon ismerős volt. Ez a jó kis banános-kókuszos illat csapta meg az orromat, amit imádtam. Ezzel a termékkel többször átfésülték a hajamat, körülbelül ez is 5 percig volt rajta. Ezután kimosták belőle.

  1. Hajszerkezet hidratálása- K-PAK Intense Hydratorral

Lezárja a kutikulát, visszaállítja a haj nedvességét, és növeli a haj rugalmasságát.

Ezt is belefésülték a hajamba, majd 5 perc hatóidő után leöblítették és véget is ért a kezelésem.Joico_hajkezeles

Mit vettem észre a hajamon a kezelés után?

A hajam nem gubancolódott össze. Ez már a szárításkor is észre lehetett venni, ugyanis nekem mindig rengeteg krémet, vagy olajat kell tennem, hogy ki tudjam a hajam fésülni. A hajam leginkább legfelül szép fényes volt és puha. Sokkal gyorsabban száradt.  A hajam vége sajnos töredezett maradt. Ami kicsit szomorú, hogy ezt a kezelést 3-4 hetente érdemes újból elvégeztetni. Mondhatni kúraszerűen csinálni. Az igazán látványos változást akkor lehet majd észrevenni, mikor már többször is átestünk ezen a kezelésen.

A kezelés után kaptam még pár terméket további használatra és kipróbálásra:

Joico_K-Pak_ConditionerA samponról már nem írok, hiszen feljebb szó volt róla, ami újdonságnak számított az a K-PAK Színrögzítő Újraépítő Kondicionáló. Igaz csak egy 50ml-es változatban kaptam, de így is sikerült többször használnom. Nagyon kellemes az illata. Én ezt a terméket legalább 5 percig hagytam a hajamon, természetesen a sampon használata után. 5 perc letelte után, még krémesen kibontottam a hajamat egy bontó fésűvel, ugyanis én mindig kibontom még a zuhany alatt is, így könnyebb lesz szárításkor is fésülni. Szépen kilehetett fésülni a hajamat ezzel a kondicionálóval, és jó puha lett utána.

 

 

Joico_K-Pak_pakolas

 

Ami nekem nagyon bejött, mondhatni az összes kapott JOICO termék közül, az a Luster Lock színvédő, újraépítő pakolás. Ebből is 50ml-es kiszerelést próbálhattam ki. Na, ennek már tetszett a textúrája. Szépen körülölelte a hajamat, nem folyt le róla. Szerintem nagyon jó állaga van, és iszonyat puha lett a hajam tőle. A kondicionáló után használtam még a zuhany alatt, persze törölköző száraz hajon. 5 percet hagytam fent és utána lemostam.  Bio-Advanced Peptid Complex technológiájával és a benne található manketti és argán olajnak köszönhetően hidratálja és puhává varázsolja a hajat.

 

 

Az alábbi videóban megtekintheted a K-PAK család bemutatkozását:

Ezen az oldalon pedig további kezelésekről és szolgáltatásokról olvashatsz, amelyeket a JOICO kínál:

https://joico.hu/

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek