Nissan X-Trail a fagypont alatt

Estimated read time 5 min read
Egy hatalmas Nissan X-Trailt kaptunk a Nissan Gablinitől, hogy nézzük meg és írjuk meg véleményeinket a típussal kapcsolatban. Elég mostoha körülmények között tudtuk kipróbálni, mert minden volt, csak jó idő nem. Persze tudjuk, hogy az autók nem válogathatnak, hogy csak akkor mennek, amikor olyan kedvük van és nem választhatnak, hogy a lakótelepi szabadtéri parkolóban éjszakázzanak, vagy egy fűtött garázsban. Szóval nekilódultunk és a kemény mínusz 15- 20 fokban néztük az autó viselkedését.
Nissan X-Trail manuális 1,6 dízel Tekna felszereltségű 7 személyes összkerék hajtású családi autó
Nissan X-Trail (2)
Milyen a Nissan X-Trail?
Nissan X-Trail (5)
  • Nagyon jó volt vezetni. 
  • Nagyon nagy volt, nehéz volt parkolni még kamerákkal is a méretek miatt.
  • Jó a fogyasztása, de a karosszéria méretek miatt elég lomha. Szerintem kicsi neki ez a motor.
  • Elöl rendkívül kényelmes, viszont mögéd beülve már sajnos szűkös a fejtér és a lábtér sem egy óriás.

Nissan X-Trail (6)

 

  • A 3. üléssor meg egy vicc. Nem is értem azt miért kellett. Még a gyermekeimnek is egy kín volt beülni. Felnőttnek meg lehetetlen, pláne, ha valaki ül előtte.
  • GPS nem igazán használható, pontosabban nehézkes az adatok beírása. A telefon funkció jó volt.
  • Érthetetlen, hogy egy 7-8-9 millás autóban miért nincs minden ablakhoz automata vezérlés, csak a vezető oldali ablak automata. Az én 5 millás Skodám ezeket tudja. És csak külön kapcsolóval lehet behajtani a tükröt. nem megy távirányítóval, csak manuálisan.
  • A kárpitozás szép volt, az ülések jól tartanak. Könnyen be lehetett állítani az ülés pozíciót.

Nissan X-Trail (12)

 

  • A csomagtér motoros ajtó is remekül működött. abba bele szerettem. Az kellene a következő autómba.
  • A csomagtartó jól pakolható, de a felesleges 3. üléssor miatt kicsi.
  • A panoráma tető is szuper volt, de ez miatt a hátsó üléssoron ülőknek a fejtér és 188 cm felett már kényelmetélen.
  • Terepen nem voltam, arról nem tudok nyilatkozni. Csúszós, havas úton remekül megfogta az autót a 4 kerék.

Nissan X-Trail (14)

 

Nissan X-Trail (18)Az autó a kemény mínusz 20 fokokban volt nálunk és az egész éjszakás hideg idő után is gond nélkül indult. Gondolom annak is köszönhető, hogy nem egy „gagyi” 15w-40 viszkozitású olaj van a motorba, ami megfogná a dermedés miatt a dugattyúkat. A másik pedig, hogy a nagynak nem mondható motort könnyebben megforgatja az akkumlátor. Persze ilyen hidegben azért indulás előtt járatni kötelező egy dízel autót és főleg egy 1, 6 literest, ami ekkora kasznival párosul. A Nissan az X-Trailnél figyelt a luxusra, ami itt ott még kis finomításra szorul, de legfőképpen a motorméret és a nyomaték terén, hiszen ha beül hét utas az autóba és még csomagot is teszünk a csomagtartóba (miért ne tennénk), akkor a hegyek között ne vagánykodjunk nagyon, hanem szépen komótosan haladjunk fölfelé. Ugyanezt az 1,6-os automata váltós dízel Qashqairól már nem mondhatom el, mert hihetetlenül jó összhangban van az autó minden porcikája. A Qashqai nagyon jól össze van rakva.

 

 

Ennél az X-Trailnél az összkerék azért billenti a mérleg nyelvét, legfőképpen ilyenkor, amikor a nagy karosszériát tartani kell a csúszós utakon. Ez valami zseniális!

 

Nissan X-Trail (16)

A Karosszéria nagy-nagy hatalmas. Nem könnyű vele manőverezni a bevásárlóközpontok parkolóiban, vagy egy mélygarázsban. Persze sokat segít a 360 fokos kamerarendszer, amit szerintem minden autóba be kellene építeni a holtterek miatt, így még véletlenül sem tolatunk neki egy alacsony korlátnak, vagy oszlopnak. A megjelenés a méretekből fakadóan is elegáns és szembetűnő. A hatalmas könnyűfém kerekek pedig ezt csak tetézik.

Összességében egy jól vezethető, 5 személynek kényelmes autó az X-Trail, ami pénztárca kímélő a fogyasztás tekintetében. Elegáns prémium belsővel, amibe jó beszállni. A negatívumokat pedig azért írtuk le, hogy lássátok, vagyis nézzétek ti is meg, amikor X-Trailt vesztek, hogy valóban csak ennyi, amit a típus „fikázása” miatt fel tudtunk hozni? Igen, de ami nekünk hiba, az másnak áldás, vagyis kis motor, kis fogyasztás, kis biztosítás, nagy kaszni, hát ez a Nissan X-Trail!

 

Nissan X-Trail (11)

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek