FEZEN TWENTY, Székesfehérvár-ON

Estimated read time 3 min read

fezen_2017Egy tavalyi novemberi hétfői napon, amikor is alig emésztettük meg a VOLT fesztiválra érkező Linkin Park híreket, már jött is a következő. 20 év után Magyarországra érkezik Alice Cooper. Mégpedig a FEZEN fesztivál, csütörtök esti fellépőjeként. A legismertebb, Poison című számukat a laikusok is ismerik a rádiókból. Ha mégsem akkor a 2000-es években kedvelt formáció, a Groove Coverage feldolgozásában biztos hallották már. Alice Cooper tipikus megjelenésével, 40 éve a műfaj meghatározó alakjaként, igazi mágnes a rock zene rajongóinak.

A FEZEN fesztivál évről évre egyre nagyobb neveket kínál közönségének, az elmúlt időszakban sok külföldi és hazai formációt üdvözölhettünk a székesfehérvári színpadokon.
A részletes program még nem körvonalazódott ki, de aki augusztus első napjait szívesen töltené zenei fesztiváli közegben és hangulatban, látogasson el a FEZEN-re.

Augusztus 2-5 között kerül megrendezésre, az idén, már 20. jubileumát ünneplő fesztivál, mely Fehérvári Zenei Napokként indult. Mára, az ország egyik legmeghatározóbb és legrangosabb zenei fesztiválja lett. Kiváló földrajzi adottságaival az ország minden részéről könnyen megközelíthető. A szervezők, a jubileumi alkalomra különlegességeket ígértek, és nagyon úgy tűnik, hogy be is tartják…. Komolyan gondolták, hogy különlegessé teszik ezt az eseményt.

Alice Cooper után, még november végén kiderült, hogy érkezik további fellépőként a 70-es években alakult angol heavy metál együttes, a Saxon. A német power metált képviselő, a 80-as évek közepén alakult Blind Guardian. És a svéd, szimfonikus metál egyik jellegzetes formációja, a Therion. Azon már meg sem lepődünk, hogy az énekesük miatt különleges magyar vonatkozású Ignite zenekar is a fellépők között van. Bár a tavalyi európai turnéját két koncerttel, Székesfehérváron és Debrecenben zárta, ismét ellátogatnak hozzánk. Egy-két dal erejéig Zolit hallhatjuk magyarul is énekelni. És ha mindez nem lett volna elég egy fesztiválra, január közepén értesülhettünk róla, hogy a zárónapi fellépő, a 90-es évek közkedvelt zenekara, az Offspring lesz.

Bérleteket jelenleg 13 990 Ft-os áron tudunk vásárolni, ami hazai viszonylatban igen kedvező. Már az eddig ismert fellépők is igen változatos, színvonalas és maradandó zenei élményeket ígérnek.

jegyvásárlás

Menjünk Székesfehérvárra, hallgassunk élőben zenét…

Mészáros Ibolya

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek