Lux Aqua (Mikroszűrés, Firewall, BioCote)

Estimated read time 5 min read

Lux-Aqua_tesztvilag (2)

 

Már annyi mindent írtunk korábbi cikkeinkben a Lux Aqva termékeiről, de nem tértünk ki azokra a zsenialitásokra, amik igazán nagyszerűvé teszik a cég gépeit.

 

Lux-aqua (3)

 

Mikroszűrés, Firewall, BioCote

Na kezdjük is ott, amikor a legfontosabb dolog történik, mégpedig az aktívszenes szűrés.Tudomásom szerint az aktívszén megszűri a vízben lévő nem kémiai szennyeződéseket, vagyis a lebegő „trutyit”. Na jó azért ne beszéljünk ennyire csúnyán a hálózati ivóvizünkről. (pedig tele van trutyival)

Lux-Aqua (2)

 

A fenti képek magukért beszélnek. Ugye mindenki látott már hasonlót. Nekem a gyomrom fordul fel a képek láttán és ha bele kell gondolnom, hogy ezt iszom, akkor már meg is értem a sörivó társadalmat, hiszen a sörkészítés legfontosabb kelléke a kristálytiszta víz. Persze sokan mondhatják, hogy náluk tök tiszta a víz és semmi baj nem lehet. Valóban nem egyformák országszerte az ivóvíz hálózatok és így a víz minőség sem.

Lux-Aqua (1)

 

Ezek a szétvágott vízcsövek elég beszédesek, de van megoldás arra, hogy ne jusson el a poharunkig a biológiai, vagy a mechanikus szennyeződések. Számtalan víztisztító létezik, amik használatával munkahelyünket és az otthonunkat is biztonságban tudhatjuk. A Lux Aqua kérdezés nélkül beépítette hozzánk a mosogató szekrénybe a víztisztítót, sőt valami szelepet is ami arra szolgál, ha szétdurranna egy cső, akkor a vizet automatikusan elzárja. Na hoppá!

Mi már jó ideje tisztított vízzel „küzdünk” otthon. Jó a tudat, hogy nem isszuk meg a lebegő szennyeződéseket az aktív szenes szűrőnek hála.

 

 

Nem egy ördöglakat, de hogyan is működik?

Az aktív szénnek az a pozitív tulajdonsága, hogy szűri a legtöbb szerves vegyületet, a klórt, a klórszármazékokat, a gyógyszereket, és hormonokat, stb. , de közben a vízben hagyja az értékes Kalciumot, Magnéziumot, és a többi ásványi sókat.

Tehát száz szónak is egy a vége, szeretnünk kell az aktív szenet!

 

Nekem a legjobban tetsző dolog a Tűzfal!

 

FIREWALL

Lux-aqua (1)

Lux-Aqua_tesztvilag (1) másolata

 

Ez egy olyan újítás, ami megakadályozza a víz, vagyis inkább kiírtja a vízből az összes baktérium csírákat. Persze „csak” 99,999%-ban. Na ugye azért jó, hogy a mérnökök és a professzorok nem csak a fegyvergyártásra, vagy más haszontalan dologra koncentrálnak. Ennek az eljárásnak a során a víz egy hosszú spirális csövön folyik keresztül és közben az UV fény pillanatokon belül semlegesíti a biológiai szennyeződéseket. Ez nagyon megnyugtató annak tudatában, hogy az emberi test többnyire vízből áll.

 

Lux-Aqua_tesztvilag (1)

 

Ha a Lux Aqua gépei hibát észlelnek, vagy nem megfelelő működést, akkor azonnal hibajelzéssel figyelmeztet minket. Ez is egy jó pont.

Most azon töprengek, hogy nagyon nem mindegy pl. egy laboratóriumnak, vagy gyógyszergyárnak, hogy a termékeik előállítása során milyen víz az, amit használnak. Mert majdnem mindennek az alapja. Na de nem akarok ebbe nagyon belemenni.

BioCote

Lux-aqua (2)

Ellenségeink nevei

Listeria, MRSA, E. coli, Clostridium difficile, szalmonella és Pseudomonas

Ezek közül a szalmonella a legismertebb, de a többivel is megbirkózik a vízgép védelme, a külső páncél.

A külső borítás kapott egy olyan védelmet, ami nem a vízgépből kifolyó vízre van hatással, hanem a környezeti bacikra. Gondoljunk csak az autószerelő műhelyekre, vagy az élelmiszer ipari gyártósorokra, amikor mindenki egymás után megy koszos kézzel a vízgéphez….., na ugye. És akkor még nem is beszéltünk a megfázós, vírusos időszakról sem.

BioCote

Az egész vízautomata tehát kívül-belül tiszta patika.

Ez a védelem csak a Lux Aqua gépeinek jellemzője sajnos, de jó lenne ha a többi gyártó/forgalmazó is rájönne, hogy nem az árral kell piacon maradni, hanem a minőséggel!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek