Lux Aqua „gyárlátogatás”

Estimated read time 5 min read

Mi mást tenne az ember Karácsony előtt, hogy elmegy és eleget tesz a Lux Aqua meghívásának, hogy élőben is megnézzem azokat az elegáns vízgépeket, amit eddig csak a weboldalukon láttam.

Na jó nem csak ott, hanem egy rendezvényen is, de akkor a hatalmas tömeg miatt nem tudtam igazán megnézni őket.

A cég elég könnyen megtalálható volt, amit nem kevés késéssel a Karácsony előtti csúcsforgalomban kellett megcéloznom. Na igen ez az én formám. Gyorsan leparkoltam a múlt század elei díszes épület előtt és pattantam is be, vagyis fel az emeletre, ahol a kötelező körök után már ihattam is a forró kávét. Rengeteg dolgot tudtam meg az otthoni LA 3-as gépemről, mai hasznos a mindennapi használatban, de leginkább a többi gép specifikációit és azt, hogy valójában mi az, ami miatt más egy víz hálózatra kötött gép és a Ballonos gépek között. Na itt látszódhatott legjobban rajtam a döbbenet és a „nem akarom elhinni” reakció.

Persze azért tudjuk, hogy minden cégnek a saját cégére csillog a legjobban, de az alábbi képsorozat igen meggyőző.

lux_aqua-4

lux_aqua-3lux_aqua-2lux_aqua-1

 

Félre értés ne essék! Nem kampányolni akarok a vízhálózatba kötött gépek mellett, de elég sok az ellenérv szól a ballonos víz ellen. Mindenkinek saját döntése, hogy mit iszik.

A napokban ezt a szépnek nem mondható képet kaptuk, ami után én el is döntöttem, hogy én inkább maradok az akármilyen palackozott ív mellett, minthogy ehhez hasonló „vízzel” ontsam szomjam.

lux-aqua-1

 

lux-aqua-2

Kommentárt inkább nem fűzök egyik képhez sem.

Viszont az én LA3-as gépem szépen teszi a dolgát és nyoma sincs semmi szennyeződésnek, hiszen teljesen más a működési elve, sőt a külső burkolat is védve van a baktériumoktól. Normál használattal már hónapok óta nem is kellett szénsavpalackot cserélni. A legelső szeríz is 6 hónap után szükséges, amikor a szervizes átmossa a rendszert és kicseréli a vízszűrőt. Nem kell így várni a ballonos embert és tárolgatni a sok teli és üres ballont, ráadásul nekünk cserélgetni, amikor rendesen megfizetjük a szolgáltatást. Igen értem én, hogy a vízhálózatba kötött LA 3 vízgépem a hálózati vizet tisztítja és azt isszuk otthon és jogos a felvetés, hogy  a ballonos az pedig ásványvíz.

Egy nagy félreértés!

A ballonos víz is csak sima tisztított egyszerű mezei csapvíz. Mi is van ráírva? Tisztított víz. Olyan ami átfolyik egy kavicsos szűrőn, szénszűrőn, vagy talán még egy ozmózis eljáráson. Ezekhez persze nem értünk, de hozzáadott ásványi tartalommal rendelkeznek, kvázi nem lehet ráírni, hogy ásványvíz. A Lux Aqua gépei nem ballonosak így nem is kell miattuk azt a rengeteg ballont legyártani és nem is kell a ballonokat szállítani állandóan megint csak káros anyag kibocsájtással.

Szóval van az én LA3 -as gépem, amiről már egyszer beszéltem nektek. Kattints ide és nézd meg mi volt a véleményem róla. Persze teltek a napok és úgy gondoltam ismét tollat ragadok. Olvasd el azt is ha van kedved!

la-1-vizautomata-300
LA 1 vizautomata
la-4-vizautomata
LA 4-es Vizautomata
la-3-vizautomata-340
LA 3-as vizautomata

 

 

 

 

 

 

la-2-vizautomata-300
LA 4-es vizautomata

A Lux Aqua 4 típust forgalmaz, de hamarosan bővül a paletta. Na ne kérdezzétek, mert ugyan mondták nekem, de olyan szinten elkeveredtünk a beszélgetésbe, hogy csak arra emlékszem, hogy lesz egy kis mindent tudó irodai gép, ami megállja a helyét a legmenőbb otthoni konyhában is. Marianna a hibás,(Lux Aqua marketing koordinátora), mert nem csak „túlbuzgón” irányítja  a dolgokat, hanem szép is. Szóval az újdonságok most titokban maradnak addig, amíg ismételten meg nem kérdezem.

Én most azt várom nagyon, hogy érkezzen a szervizes, mert állítólag annyira benne vannak a rendszerben a gép használók, hogy nem is kell szólni a szűrőcsere miatt. Én nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit nem ittunk meg, vagyis mi lesz a szűrőben. Persze lehet nem is lehet látni, mert zárt a szűrőház és az is lehet, hogy valami komplett cserélhető dolog az egész, de engem érdekel. Addig is nagyon szeretjük a természetes szörpöket és a fröccsnek való jó kis szódát és az LA3 vízgépet.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek