Gocomma ROIDMI 2s transmitter és töltő. A rejtőzködő brutál buli!

Estimated read time 5 min read

A Gearbest csapatának köszönhetően lehetőségünk volt tesztelni a Roidmi 2s bluetooth-os autós töltő és transmittert.

 

 

 

1440-300

 

 

 

Külső:

Maga az eszköz pici, kompakt, mégis sokoldalú. A dobozából kivéve meglepődtem a formatervezésen, erre tényleg csak egy szó van: letisztult. Sehol egy feleslegesnek tűnő kiszögellés, bármi zavaró tényező, nagyon szép és elegáns. Anyagát tekintve jó minőségű műanyagból készült és fémből. Sehol semmi hivalkodás, felesleges díszítés, pont a stílusomba illő.

Roidmi2s_4
Feldobták némi krómozással a felső peremet, ezzel igazán igényes megjelenést biztosítva az eszköznek. Van még rajta két USB töltő, mely a felirat szerint 5 volton biztosít 2.1 Amperes és 1 Amperes töltést. Ez valljuk be, bármilyen modern telefon töltésére alkalmassá teszi.
Ezenkívül, már csak egy alig látható LED van jobb szélen a két USB között állapotjelzőnek.
Két autóban teszteltük a terméket, a Nissan Qashqai-ban sajnos nem működött egyáltalán (szivargyújtó kompatibilitási probléma miatt), viszont a 2002-es Reanault Scenic-ben csodásan mutat és használható. A kompatibilitási problémákra állítólag vannak otthoni hack-ek, amikre akár rá is kereshetünk külföldi oldalakon, én nem tettem, nőként ezek a dolgok távol állnak tőlem (a tulajdonságok tesztelésénél segített a férjem, akinek ezúton is hálásan köszönöm, nélküle ez a cikk nem jöhetett volna létre).

 

 

Roidmi2s_6Belső:

Sokat nem is igazán van erről mit írni, de ennek ellenére tudja, amit kell.

12 – 24 voltos bemeneti teljesítményt bír, így kamionosok is bátran vásárolhatják. Említettem már a kimeneti teljesítményt, ami lehetővé teszi a régi és új készülékek töltését is. A bluetooth 4.0-ás verzió ami azért szintén nem rossz. IOS és Android rendszerrel is együtt tud működni.
A különbség annyi, hogy IOS rendszeren 96.4 MHz-en muzsikál, addig az Androidon kapunk egy appot és 87,5 – 108 MHz között finom hangolhatjuk és tartogat egyéb nyalánkságot is. Ez jön most.

 

15174539_1369480186436783_971150193_nSzoftveres támogatás és működés:

Az andoidos APP megtekinthető, letölthető ITT. Elindításkor rögtön segít az első lépésekben is, hogy könnyedén párosítsd telefonod. A következő lépésben keres a számodra egy olyan frekvenciát, ahol nem zavarnak be a helyi adók. Ezután már csak kiválasztod melyik alkalmazással kívánod lejátszani a zenét, a rádiót a felajánlott frekvenciára állítod, és mehet a zenehallgatás. Itt jegyezném meg, hogy az applikáció letöltése nem kötelező, és nem feltétlen szükségszerű, hiszen a már fent említett 96.4 MHz-n is működik, de ha egy helyi adó bezavar utazás közben, sokat romolhat a hallgatás minősége.
Tehát véleményem szerint szükséges a szoftver használata.
Hogy mi is teszi még fontossá a használatát?
Beállíthatod, hogy automatikusan folytassa a zenét ha beülsz a kocsiba és indítod az autót. A rádión halld a telefonod csörgését, és ha a mikrofon funkciót is bekapcsolod, komplett kihangosítóként funkcionál, lehetővé téve a telefonálás lebonyolítását. Interferencia szűrést is tud elméletileg, de ezt nekem nem sikerült kipróbálnom. Ami még érdekes lehet, hogy a telefon rázásával a következő számra ugrik a lejátszás. Bár ez nem tudom mennyire reális opció egyedül utazás közben, mindenesetre működik.

 

Hang:

Volt már ilyen olcsó transmitterem. Kezdetben viszonylag nagy alapzaj, majd mikor elindul a zene egy közepesen rossz hangminőség fogad.
De nem! Az alapzajt azonnal és viszonylagosan elég hatékonyan szűri. Egy pici természetesen azért marad, de nem vészes, nem feltűnő.
Elindul a zene, kerekedik a pupilla, már azt hittem véletlen a CD-t indítottam el, de nem! Nagyon jól szól! Persze oké, ez nem CD és jogosan vitába is lehet szállni, hiszen egy rádió frekvenciás lejátszó soha nem hozza teljesen azt a minőséget, de nagyon is megközelíti. Le a kalappal, már ha van.

Végszó:

Nem akárkik gyártották, és nem akárhogyan (A Gocomma a világ egyik legdinamikusabban fejlődő elektronikai vállalata)! Maga az eszköz fantasztikus! Jól szól, ezzel gondunk nem lehet. A szoftveres támogatás több mint amennyit várhatnánk. Az eszköz nem hivalkodó, de szép.
A termék megvásárolható a Gearbest oldalán ITT. Az ára éppen akciós 18,99 USD, ami átszámolva olyan 6.000 HUF körül van.

Ennyi pénzért mindenképpen egy tökéletes választás lehet.

A végére pedig itt egy videó, ahol használat közben is meg lehet csodálni a kicsikét:

 

 

 

 

Gocomma ROIDMI 2s

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek