Lux Aqua LA3 vízautomata teszt 1-rész

Estimated read time 6 min read

A piacon sokféle vízautomata és aki szeretne egy ilyet, annak fel kell kötni azt a bizonyost, hogy eldöntse melyiket válassza.

Rengetegféle van és nem tudhatjuk, hogy vajon melyik lesz a legmegfelelőbb.

Nálunk már nem ez az első vízautomata, ami megfordul, de talán már meg tudunk állapodni egy típus mellett

Most a Lux Aqua LA3 vízautomata érkezett hozzánk.

la-3-vizautomata-340

 

Már a szervizes megjelenése és az udvariassága is feltűnően pozitív volt. Igen erről beszélni kell, mert az ez előtti cégről ez nem mondható el 100%-ban. Mivel szolgáltató iparról beszélünk, ezért valljuk be szeretjük ha flottul megy minden. Itt az volt. És nem azért mert alig vártam, hogy bekössék és leigyam magam, hanem azért, mert maximálisan meg voltam elégedve. Sőt!

Ez az INOX megjelenésű gép nem csak kívül menő, hanem belül is. Mivel egy teljesen új darabról beszélünk ezért a beüzemelésnek is a részese lehettem. A vízgép hálózati vízbekötéssel működik és nem az a csúnya ballonos, ami újratölthető ugyan, de több töltés és szállítás után olyan csúnya karcos, hogy az embernek nincs kedve inni belőle. Szóval az LA3 az nem ilyen, hanem az egyszer bekötjük „oszt jóvan”, mondaná az egyszerű ember.

Nincs nagy ballon a tetején, viszont belül van sok-sok más, amire figyelmes lettem azonnal. Yuppiééé hát a MÁGNESKAPCSOLÓ! vizgep-4 Igen, mert minden vízzel kapcsolatos folyamatot mágneskapcsoló végez. Így nem csak megbízhatóbb, de csöpögésmentes is az otthoni „gémeskút”. A vízgép aljában van egy szénsav palack, amitől szúrós a víz. Ezt a palackot pofon egyszerű kicserélni, hiszen a takaró burkolat sima pattintós és még csak el sem törik, mert nem olyan kis sz.r fülei vannak. Elnézést ha majdnem csúnyát írtam, de amikor egy gépnek pl eltörik a műanyag eleme, akkor mondunk még cifrábbat is. Súlyra palack nélkül nem lehetett valami nehéz, mert a szervizes simán felhozta az első emeletre egyedül. vizgep-3Persze nem is engedte, hogy segítsek, pedig akartam. Szóval a készüléket egy ceruza vastagságú műanyag csővel bekötötte a konyhai víz sarokszelephez egy nyomáscsökkentővel, ami egyben egy biztonsági szelep is, ami lezárja a vizet, ha egy megadott mennyiségnél több áramlik ki a csövön keresztül. Pl ha valami oknál fogva kipurcan valami és folyik („Jajj atyaég nem vagyunk otthon mi lesz?” ), minden felé a víz. Már megint csak eszembe jutott valami, amit szintén jó pontként tudok említeni a szervizes úrral kapcsolatban. A képen is látszik, hogy egy nagy piros törölköző van az aktívszenes szűrő alatt. Ezt nem én, hanem ő tette oda, hogy még véletlenül se legyen vizes a padló. Sőt még Ő szólt, hogy  a konyhai mosogató sarokszelep csöpög a mosogató alatt.

A bekötés után és közben is kaptam az itinereket, hogy hogyan működik a rendszer és mire kell figyelni. Figyelni? Igazából semmire, mert még a kötelező szerviz miatt sem kell hívni senkit, mert jönnek, mint a cunami. Nagyjából fél óra volt, mire flottul készen volt minden a bekötéstől a rendszer tisztításig. Kaptam, vagyis a vízgép egy matricát, amin a szerviz telefonszám és a cég adatok voltak, Ez tök praktikus, mert ez legalább nem keveredik el a sok teszttermék között. Azért kaptam magyar nyelvű használati utasítást is, de hát kit érdekel, amikor mindent elmondott a szervizes.

Kaptam azon kívül is valamit, de fogalmam nincs mi volt. Talán a telepítő CD ? Azt azért mégsem gondolom.

A gép egy kék fényt bocsájt ki amikor nyomjuk a kiválasztott gombot. Minek ez a fény?

 

A mikroorganizmusok elleni hatékony kezelést az UV-lámpa által kibocsájtott intenzív ultraibolya fény végzi. Rendszerünkben a nagy hatékonyságú UV-lámpa közvetlenül a vízadagolási pont előtt helyezkedik el, és így másodperc töredéke alatt képes a vízből a mikroorganizmusokat elpusztítani. E gyorsaság mellett a Firewall™ 99,9999%-ban távolítja el a vírusokat, baktériumokat és gombákat az ivóvízből!

 

vizgep-5

 

Az LA3 három funkciót képes kezelni.

  1. Hideg víz
  2. Forró víz
  3. Szénsavas víz

vizgep-2

 

A kezelő felület érintő gombos, ami nagyon tetszik bevallom. Szépen világítanak este is. De nem csak az érintőgombok világítanak, hanem a készenléti zöld jelző LED-ek is.

A készülék gyerekzáras. Ez azért fontos, mert a forró víz valóban forró! Majdnem annyira, hogy ki kell a gépre egy 18-as karikát tenni, mint a TV műsoroknál. Ez a forróvíz mindig készen áll a hideg vízzel együtt, hiszen az LA3 gyomra rejteget két tartályt, amiben úgy raktározza a meleg és  a lehűtött vizet, mint kenguru mama a kis kengurut az erszényében.

vizgep-1

Az LA3-nak van hangja! Nem mondanám hangosnak, inkább egy kompresszoros hűtő hangjához hasonlítanám. Persze azért mert ebben is pontosan az van.

A bekapcsolás is egyszerű a hátsó falon lévő főkapcsolóval, vagyis azt hiszem mindent kellően körüljártam.

Műszaki adatok:

Méretek (Sz. Ma. Mé.):385 mm x 1140 mm x 365 mm
Tömeg:34 kg
Standard szűrőkészlet:előszűrő, 1 mikronos aktívszén blokkszűrő
KapacitásHideg: 2 literes tartály
Forró: 2 literes tartály
Vízhőmérsékletek:Hideg: 5 °C – 15 °C
Forró: 87 °C – 95 °C

 

És az, hogy mennyire szénsavas a víz? Majd azt is elmondjuk, de előtte szeretnénk már inni egy hideg szénsavas vizet, de az is lehet, hogy egy hideg Rose fröccsöt.

 

Tovább a Lux Aqua oldalára!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek