Teszt – Gogroove Flexsmart X2 autókihangosító teszt

Estimated read time 4 min read

Az autóvezetés közbeni telefonálással én úgy vagyok mint a porszívózással: ha nagyon elkerülhetetlen, akkor csinálom, de ha tudom, elkerülöm. Viszont az ismertségi körömben vannak jó páran, akikről tudom, hogy rengeteget szoktak és kell telefonálniuk – sokszor még vezetés közben is.  A fülhallgatós headset megoldás sokaknak kényelmetlen, az autóba építhető készülékek pedig drágák. Szerencsére létezik egy harmadik megoldás is, a szivargyújtóhoz csatlakoztatható autókihangosító, ezért egy kipróbáltunk egy ilyet, mégpedig a Gogroove Flexsmart X2 modellt.

A készülék

Az X2 bluetooth kapcsolat segítségével csatlakoztatható a telefonhoz, ami az én Sony Xperia E4-es telefonommal nem okozott különösebb gondot. Az első beállítás után pedig már automatikusan felismerik egymást, így a továbbiakban ezzel nem kell foglalkoznunk. Nagyon könnyű a kihangosítót összeszerelni, mivel összesen két darabból áll. A tartó részét a szivargyújtóhoz kell csatlakoztatni, a végére pedig felhelyezni a vevőegységet, majd igény szerint beállítani. A készülék egyébként az összes Androidos, iPhone és Windows Phone készülékkel kompatibilis. Multipont képes a készülék, ami azt jelenti, hogy egyszerre akár két telefonnal is csatlakozhat. Praktikus funkció, főleg, hogy sokaknak van már manapság egynél több telefonja. Telefonbeszélgetés esetén kétféle lehetőségünk van: használjuk a telefonunk kihangosítóját, és tulajdonképpen az X2-vel csak wireless felvesszük-lerakjuk a telefont. Vagy pedig keresünk egy üres rádiófrekvenciát, beállítjuk arra az X2-t és így már tulajdonképpen a telefonhívásokat a rádió kihangosítóján tudjuk intézni (ehhez szükséges, hogy a telefonunk ismerje az A2DP szabványt).

x2_tesztvilag

Külcsín

Az X2 pillekönnyű, fekete-ezüst színkombinációban érhető el. Öt gomb található rajta, ebből kettő hivatott a telefonhívások kezelésére (felvesz, lerak) a másik három, illetve a tekerőgomb FM rádió szabályzására szolgál. Igen, az X2 nemcsak egy kihangosító, de egyben a rádió frekvenciát is tudunk keresni vele. Ez azért praktikus, mert sokkal jobban kézre áll és kényelmesebb vezérelni a rádiót, ha nem a műszerfalat kell babrálni, hanem egy kicsi valamit, ami a jobb kezünk ügyében van amúgy is.

x2_tesztvilag01

Egyéb tulajdonságok

USB csatlakozóján keresztül tölthetjük a telefonunkat is, sőt audio kimenetnek köszönhetően az AUX bemenettel rendelkező autórádiókhoz közvetlenül csatlakoztatható. Mivel a szivargyújtóhoz kell kapcsolni a készüléket, külön töltéssel nem kell foglalkozni. Nálam ez hatalmas pluszpont, mert így eggyel kevesebb eszköz, aminek a töltöttségi szintjére nem kell kórosan odafigyelni.

x2_tesztvilag02

Vélemény

Nagyon praktikus kis készülék az X2, főleg azoknak akik tényleg sokat telefonálnak vezetés közben és nem szeretik a headset eszközöket. Pofonegyszerű a használata, tölteni nem kell, engem nagyon hamar meggyőzött. Az ára talán kicsit húzós (16 990 Ft), de szerintem tudását tekintve megéri a befektetés. Ráadásul a forgalmazó 3 év(!!) garanciát vállal a termékére.

Érdemes körbenézni a hazai forgalmazó oldalán, mert az X2 mellett más hasznos autós kiegészítőket is találhatunk.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek