Teszt – Lirene hialuronsavas arcápolás

Estimated read time 4 min read

A Lirene márkától tavasszal már teszteltem egy narancsbőr elleni készítményt (aminek a hatása egyébként a mai napig tart!!), és mivel azt nagyon szerettem, kíváncsian próbáltam ki a márka arcápolási termékeit is. Többféle variáns érhető el, én most a hialuronsavas termékcsaládból próbáltam ki egy BB krémet és egy normál, érzékeny bőrre való arckrémet.

Hialuronsav

A hialuronsavas arckrémek napjainkban nagyon népszerűek, a Lirene azonban nem bízta a véletlenre: arckrémeiket saját kutatólaboratóriumában, Lengyelországban fejleszti ki, így garantálják a legjobb minőséget vásárlóik számára. A hialuronsav az emberi szervezetben szinte mindenhol előfordul, de igazán nagy koncentrációban az ízületekben és a bőrben. A kor előre haladtával mennyisége csökken, így jelennek meg a ráncok. Szerencsére azonban ma már ez kívülről és belülről is pótolható, étrendkiegészítőkkel és arckrémek formájában.

Lirene Hyalurosoft arckrém normál és érzékeny bőrre

„Az aktív hialuronsav molekulák védőréteget alkotnak a bőrön és segítenek megkötni a nedvességet az epidermisz rétegében. Regenerálják a bőrt és megújítják a kollagén rostokat. Az E vitamin regenerálja a bőrt és javítja rugalmasságát. A shea vaj védi, puhítja, táplálja és elsimítja a bőrt.”

Mostanában elég furcsán viselkedik az arcbőröm, szinte azt tudom mondani, egyik nap száraz, majd zsíros, harmadnap kombinált. Valószínűleg ez a kiismerhetetlen időjárás lehet az oka, viszont így elég nehéz a megfelelő arckrémet használnom. Pár éve, de akár hónapja eszembe sem jutott volna olyan arckrémet választani, ami nem zsíros bőrre való. Most viszont tettem egy próbált a Lirene Hyalurosoft krémmel, és szerencsére nem bántam meg. A papírdobozból kiemelve egy egyszerű, műanyag tégely fogad, a krémet pedig egy alufólia védőréteg zárja el a kíváncsiskodók elől. Első benyomásra is nagyon megnyerő: kellemes illata van, és könnyű, krémes állaga. Praktikus, mert reggel és este is bátran használható. Amit fájlaltam, hogy nem tartalmaz fényvédőt, így nyáron mindenképpen kell fölé egy fényvédős BB krém vagy alapozó. Más minden rendben van vele: kitűnően hidratál, nem zsírosítja vagy szárítja a bőrt, hamar beszívódik, ráadásul parabénmentes. Estére ugyan nekem kicsit bezsírosodik miatta a bőröm, de ezért nem is hibáztatom, mert nem mattítást ígér. Összeségében elég jó kis arckrém, és az ára is nagyon kedvező, 1500 Ft körül kapható.

Lirene_HyaluroSoft_arckrém_Tesztvilág

Lirene Hyalurotone BB krém

Nagyon kedvelem a BB krémeket, mert sokkal lágyabb és könnyebben kezelhetőek, mint egy alapozó. Emiatt főleg nyáron szoktam a reggeli készülődés közben mellette dönteni. A Lirene hialuronsavas BB krémjének ugyanolyan kellemes illata van, mint az arckrémnek. Színe nem túl világos, nem is túl sötét, az én arcszínemhez tökéletesen passzolt. Én mindig arckrémmel együtt használom, nélküle valahogy nem működnek nálam a BB krémek.

Lirene_BB_krém_Tesztvilág

Csodaszép és egyenletes bőrszínt eredményez, és egyszerű tubusos kiszerelésének köszönhetően az adagolása is könnyű. A Lirene Hyalurosoft arckrémmel együtt remek párost alkotnak, de sajnos nem nyáron, ugyanis fényvédőt a BB krém sem tartalmaz. Kár érte, mert külön-külön is remek mindkét termék, de együtt is nagyon szeretem használni őket. Viszont a káros UV sugaraktól meg féltem a bőrömet, így vagy a BB krémet használom egy fényvédős arckrémmel vagy fordítva. Az ára ennek is igen kedvező 1800 Ft körül kapható  az Auchan üzletekben és a TakemeShop webáruházban.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek