Fogfehérítés otthon – Whiteline fogfehérítő matrica teszt

Estimated read time 4 min read

Nagyon rég óta szerettem volna fehérebbé varázsolni a fogaimat, de valahogy mindig kiment a fejemből, hogy utánanézzek a lehetőségeknek. Egy hónappal ezelőtt azonban jött egy csomag, amelynek nagyon megörültem. Ugyanis Whiteline fogfehérítő matricákat tartalmazott a tesztelésre kapott doboz.

Sajnos elég sárgák a fogaim annak ellenére, hogy nem dohányzom, nem kávézom, teát is csak télen szoktam inni. Nagyon zavaró, főleg amikor visszanézem a fotókat: jó a smink, a haj a mosoly, de az egészet elrontja a csúnya sárga fogsor. Így nagyon örültem, hogy fogorvos vagy bármilyen drasztikus beavatkozás nélkül javíthatok ezen az az állapoton.

Használat

A Whiteline fogfehérítő matrica nagyobb kiszerelése (létezik egy kisebb, „próbacsomag”) 20 db tasakot tartalmaz, amelyben 2 matrica található. Az egyik a felső, a másik az alsó fogsorra való. A használati útmutató szerint fogmosás után, megtörölve a fogainkat helyezzük fel a matricákat (a rövidebb az alsó, a hosszabb a felső fogsorra való), majd 30 perc eltelte után szedjük le őket. Ezt ismételjük meg naponta kétszer. Már 5 nap után látható változást ígérnek, gyors matekkal ki lehet számolni, hogy ez a kezelés felét jelenti.

Tapasztalat

Természetesen amit kézhez kaptam a csomagot, már aznap este bevetettem az első matricát. Valóban semmi ördöngősség nincs benne, óvatosan le kell fejteni a papírról egyesével a két matricát és úgy felhelyezni a fogakra, hogy lehetőleg ott is maradjon. Bár nem szerepel sem a dobozon, sem a tájékoztatón, én értelem szerűen nem ittam vagy ettem, amíg a tapaszok fenn voltak. Kicsit furcsa érzés elsőre, de aztán hamar hozzá lehet szokni. Az íze nem kellemetlen, de nem is finom, azt mondanám semleges.

A tájékoztatón állt, hogy a kezelés lehetséges velejárója fehér foltok megjelenése a fogakon, illetve átmeneti fogérzékenység. Sajnos én az utóbbit elég hamar megtapasztaltam, így a napi 2 tapasz használatát hamar le kellett csökkentenem. Akadt 2 fogam, amiken valószínűleg vékonyabb a zománc, és sajnos nagyon érzékenyek lettek már a matricával való érintkezéskor. Egy idő után pár napokat kellett kihagynom, így jobban elhúzódott ez a tesztelés, mint gondoltam volna. Viszont cserébe nagyon elégedett vagyok az eredménnyel! Már 3 nap után, vagyis 6 matricával később látni lehetett az eredményt, több árnyalatot fehéredtek a fogaim, ami szerintem hihetetlen teljesítmény. Tovább alkalmazva a matricákat persze már nem volt olyan látványos a fehéredés, de az alábbi képet megnézve elég durva a különbség.

Bal képen: kezelés előtt Jobb képen: 10 matrica után
 Kezelés előtt                                                                    10 matrica után

Vélemény

A fenti utána kép 10 matrica, vagyis a doboz felének elhasználása után történt. Ekkor már nagyon érzékenyek lettek a fogaim, és mivel a kapott színnel már tökéletesen elégedett vagyok, nekem ennyi is elegendő volt. Bár ez az érzékenység valóban elég kellemetlenné vált egy idő után, ennek ellenére csak ajánlani tudom a Whiteline fogfehérítő matricákat. Egyszerű, praktikus használat otthon, mégis ragyogóan szép és fehér fogakat kapunk végeredményül.

A 10 napos kezelés ára 7990 Ft, ami szerintem nagyon megéri, főleg úgy, hogy már a doboz fele elég arra, hogy akár 4-5 árnyalattal világosítsunk a fogsor színén. További információ a Whiteline oldalán olvasható.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek