Bartendaz müzlit ettünk, és kérünk még!

Estimated read time 5 min read

Ha a Bartendazra gondolunk, elsőre mindenkinek a sport, vagy a saját testsúlyos edzés jut eszébe, nem? Viszont ez a közösség nem csak arról szól, hogy izmosak, jól néznek ki és póló nélkül edzenek. Sőt, pont azt nem csinálják. Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Nos, ez teljesen helytálló jelen esetben, ugyanis lehetőségem nyílt Radányi Norberttel, a Bartendaz magyarországi vezetőjével beszélgetni, aki elmesélte nekem, hogy hogyan jött a Bartendaz illetve később a saját müzli ötlete.Bartendaz_muli2

Szeretnék nektek mesélni kicsit Norbi személyéről, mert engem teljesen elvarázsolt. Nagyon jó volt vele interjút készíteni, hiszen teljesen úgy éreztem, mintha már régen ismernénk egymást és csak egy baráti csevejt folytatnánk. Nem volt az az érzésem, hogy felteszem a kötelező kérdéseket, a másik pedig nagyon moderáltan, kimérten válaszol; majd csönd, és jön a következő kérdés. Egy kis családias kávézóba ültünk be, ahol mindenki ismert mindenkit. Az eladó, aki egyébként a tulaj is egy személyben, név szerint ismeri a vendégeit, tudja, kinek-mi a szokásos, mindenkihez van egy-két jó szava. Szóval a kellemes környezet adva volt.

Bartendaz_norbiNorbi Mohácson született, és amikor bekerült a pécsi egyetemi csapatba, már régóta kosarazott, ezek után nem meglepő, hogy mikor kérdeztem, hogy honnan jött a streetworkout, azt a választ kaptam, hogy a kosárból. Kosarazott, nem kevesebb, mint 14 évet, innen érhető a jó koordináció, illetve a mozgás szeretete, ami egészen az NB2-es csapatig juttatta. Először a szőnyegporolón kezdte felfedezni a húzódzkodást, majd beépítette ezt is az edzései mellé. Így a kosár és a saját testsúlyos edzés tökéletesen kiegészítette egymást. Hannibal for King volt az első név, akivel megismerkedett ebből a világból a Youtube-nak köszönhetően, kezdetekben ő adta a motivációt. Videókon keresztül követte munkásságát, ahol feltűnő volt, hogy mindig csak egyedül edz. Legalábbis így tűnt. Régen ő is Bartendaz tag volt, viszont kilépett, s egyedül folytatta útját. Amivel természetesen nincs semmi baj, de ez a csapat pont erről szól, a közösségről. Majd ugyancsak a Youtube-on akadt rá a Bartendazra, így alakult ki az odaadás illetve a szeretet eme nagyszerű közösség felé. Egy igazi család alakult ki szépen az évek során, akik megbíznak egymásban és valóban ott vannak, nem csak edzések miatt gyűlnek össze. A Bartendaz egy amerikai közösség, aminek Norbi a magyarországi feje. Ő tartja az edzéseket, heti többször a város különböző streetworkout parkjaiban. Aki szeretné őket akcióban látni, vagy akár beállni, az a város különböző pontján teheti meg legegyszerűbben, de ha felkeresi Norbit több infót is kaphat a dolgokról. Aki pedig még tart a csoportos edzéstől, annak lehetősége van személyes, magán edzésre is.
Bartendaz-adri

Miután a Bartendaz nagy hangsúlyt fektet az egészségre, így természetesen az étkezésre is. A boltokban kapható energiaszeletek többsége tele van cukorral, tartósítószerrel, ízfokozókkal, színezékekkel, stb. Az igényt, illetve egy újabb kihívást látva a dologban, Norbi megálmodta azt a müzliszeletet, ami valóban egészséges, csak természetes összetevőket tartalmaz, és nem mellesleg, isteni. De tényleg. Ízes, nem száraz, és egy komplett étkezést ki tud vele váltani az ember. Nekem legalábbis sikerült. Az alapja a zab, s ahhoz adnak hozzá minden földi jót. Jó hír, hogy a laktóz érzékenyek is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz tejterméket. Ráadásul cukorbetegek valamint a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mivel nekik is készült külön müzi szelet. Valamint a vegánok sem maradnak ki a buliból! Mázli, hogy a legválogatósabban is találnak ízt, hiszen ebből kilenc is van, tehát válogathatunk kedvünkre. Számomra az egyetlen dolog ami kicsit nehézkessé tette a falatozását, hogy viszonylag könnyen szétesik, így érdemes vagy tányéron, de legalább kéz fölött enni, hogy megmentsük az esetlegesen szuicid hajlammal rendelkező falatokat. Bartendaz_muzli4

BARtendaz_muzliÖsszességében a müzli 10/9,5 állagra; ízre viszont 11/10, így mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne egy egészséges nassolnivalót, amivel nem mérgezi magát belülről. Aki szeretne beszerezni párat az megteheti vagy ITT, vagy a gyártótól, az Anna kenyerétől.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek