Ha Debrecen, ha július, akkor Campus fesztivál

Estimated read time 3 min read

Szegedi lakosként örömmel vettem, hogy sikerült egy újabb fesztivál városba költöznöm. Szerény véleményem szerint Debrecenben két fix program van ami mindenkit megmozgat: a téli évzáró Tankcsapda koncert, és a nyári Campus fesztivál, ami régebben Vekeri-tó Fesztivál néven futott.

Július 20. napján startol 2016-ban a Campus, és ismét közel 400 program várja az érdeklődőket. A helyszín kitűnőre vizsgázott, ezért idén is a Nagyerdőn, a  stadion környékén rendezik a négynapos zenés rendezvényt.

Tavaly, 2015-ben 84 ezren buliztak együtt ebben a környezetben. A több, mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az „ország egyik legkomfortosabb” fesztiváljának. Erdei sétáló utak, klimatizált, ezer négyzetméteres buli-aréna, a 102 éves múltra visszatekintő Víztorony, és több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várja évről-évre a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen. A rendezvény népszerűsége okán újítást is bevezetnek a szervezők, idén pl. két nagyszínpadot építenek.

campus_tesztvilag

És akkor nézzük, hogy kik húzzák a talpalávalót:

A debreceni Nagyerdőn lép fel az alig két éve a semmiből berobbant és listavezetővé vált Grammy-díjas Clean Bandit.

A Clean Bandit révén is ismert lehet, de önállóan is számtalan sláger fűződik a 26 éves Jess Glynne nevéhez, aki először látogat Magyarországra.

Boris Daene – művésznevén Netsky – a drum and bass-t képviseli, Camo & Krooked pedig ezt a stílust ötvözi a disco, a techno , a soul és a funka-val.

A rockzene egyik képviselője Therapy? bár már többször is fellépet hazánkban (Sziget Fesztivál, A38) az Alföldön még nem járt eddig.

Hollandia legígéretesebb  indie-rock zenekara a Kensington is a Campusra érkezik.

További fellépők a teljesség igénye nélkül:

Tankcsapda, Quimby, Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Halott Pénz, Vad Fruttik, BRAINS, Irie Maffia, Majka & Curtis, Budapest Bár, 30y, Anna & the Barbies, Paddy And The Rats, Cloud 9+, Road, Moby Dick, Depresszió, Kalapács József, Intim Torna Illegál, Ivan & The Parazol, OCHO MACHO, Margaret Island, Horváth Tamás & RAUL, CimbaliBand, Dumaszínház, Julia Carpenter, Andro, Chris Lawyer… és még sorolhatnánk. Ütős kis névsor, nemdebár?

Aki tud látogasson el Magyarország legkomfortosabb fesztiváljára Debrecenbe 2016 július 20-24 között, mert megéri!

Bővebb info, bérletekről, napijegyekről, és a fellépőkről ITT

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek