Az Outdoortech Buckshot Pro magyarításnál verte ki a biztosítékot, mert nem tudtuk röviden elnevezni (pedig nagyon jó)

Estimated read time 13 min read
Outdoortech Buckshot Pro doboz tartalma
Outdoortech Buckshot Pro doboz tartalma (két yeti matrica is jár hozzá!)

A dolgoknak általában van nevük, de ez micsoda?

Az Outdoortech kollektívája csupa olyan mókát gyárt, amit az élet alkotott. Nem érdekli őket, hogy nem lehet elnevezni, akkor is megcsinálják, főleg ha nagyon hasznos. Szóval mi ez a termék? Már az elején írtam, hogy nem tudom elnevezni, mert ez egy Ütésálló és időjárás álló, HiFi bluetooth hangszóró és autós kihangosító kerékpáros fényszóró és kempingcsillár, ami ráadásul powerbank. Szerintem most sem jobb! Mit lehet tenni, ez lesz belőle, ha egy termékfejlesztő használja az eszét. Rájön, hogy mindez elfér egy tenyérnyi hengerben és már csak le kell gyártani. Lehet, hogy eddig még soha nem létezett ilyen „all in one” (minden egyben) eszköz, de most már több színben is kapható.

Hétköznapi cég, és a kedvenc dolgok gyártója

Az OUTDOORTECH sok hétköznapi életben hasznos dolgot gyárt olyan fiataloknak, akik nem csak egy mobil felett görnyedve érzékelik, hogy kamaszkoruk tova reppen. Sőt, a cég őrült és fiatalos lendületével bárkit rávesz, hogy felálljon a billentyűzet mellől. Időset, fiatalt… Úgy általában az jut eszembe egy cégről (általában!), hogy bemennek dolgozni a magasan képzett alkalmazottak és a munkaidő leteltével hazamennek. Persze dolgoztak is közben, hiszen aznap feladataik voltak. Közülük sokan bámultak ki az ablakon és vágyódtak a szabadba, vagy „kipörgették” a nyolc órát és csak azután vágyódtak a szabadba. Az OUTDOORTECH maga a szabadság, nem kell kinézni az ablakán. Úgy képzelem el egy munkanapjukat, hogy a világjáró Adam Janeckát MTB vagy túra közben felhívja a tengerpart rajongó Breanna Hernandez a strandról és elmondja neki, hogy szerinte a termékek ütésállóságát jobban kéne promózni. Ezt megbeszélik Alex Nguyennel, aki egy olyan poénos reklámot készít két síelés között, hogy eldobod az agyad de amikor összeszedted, rohansz a neten megkeresni, hol lehet kapni a cuccaikat.

A logó is elég poén a bevásárolni induló yetivel

Az OUTDOORTECH-nek a logója is egy poén

 

Így tudjuk használni – valós példák

A kocsiban csak ledobtam, ahová éppen jólesett. A leglazább kihangosító, amit valaha láttam!

A szilikon miatt nem csúszkált és nagyon jól lehetett hallani és hallatszani.
A szilikon borítás miatt nem csúszkált és nagyon jól lehetett hallani és hallatszani.

Az autó műszerfalán sem fog csúszkálni, ha kihangosítóként használod. Ugyanígy nem lesz vele gond és gondot sem okoz a kézifék mellett. Mindkét helyre téve kiválóan vesz a mikrofon és tökéletesen, tisztán hallható a beszélgetőpartner hangja.

Jó a rádióm a kocsiban, de a hangfal mostanában rezeg a mélyeknél. Ja, és állandóan sietek! Jól jött a helyettesítő hanghenger kipróbálása a beépített helyett és beszállás közben levágtam magam mellé a kézifék alatti rekeszbe. Siettem, de annyi időm még volt, hogy indulás előtt bekapcsoljam a telefonon a WiFi-t és mivel a zöld henger és a telefonom korábbról ismerték már egymást, az újrapárosítás után 2 másodperccel a hengerben lakó hölgy közölte, hogy „succesful”. Elindítottam a telefonon egy zenét és indítottam az autót. A zene meglepően jó minőségben és tisztán szólt még a dízel krákogásán keresztül is, mellőzve minden „doboz”, vagy „sokol” effektust. Egyszer csak elhallgatott a zene és egy dallam ismétlődött. A szélvédőn lévő tapadós tartón lévő telefonon észrevettem a hívást és felvettem. Ilyen hangosan és tisztán még nem hallottam hívást az autóban és bátortalanul beleszóltam. Válasz is jött rá. A hívó semmit nem érzékelt abból, hogy kihangosítva beszélünk járó motor és menetzajok mellett. Később elkezdtem keresni rajta ezt a profi mikrofont, de csak egy pici lyukat találtam. Ha ez, hát ez, lényeg hogy nagyon működik. Természetesen ezután folyamatosan kihangosítóként használtam és mivel semmit nem hagyok a kocsiban, mindig mindenhová kezdtem magammal vinni (kellemes tapintás). Ki és beszálláskor bevágtam a kocsiba, kiszálláskor pedig magamhoz vettem. Megkapta a kocsiban a legjobb végleges helyét is. Mindig a kormány mögé tettem, de magam mellett is lehetett volna valamelyik pohár rekeszben.

Amikor beszéden kívül másra nem használtam, kibírt 2-3 napot is feltöltés nélkül (lásd a házimozi példánál)

 

A nyár kempingcsillárja, 3 fény üzemmóddal

buckshot-pro-portable-speaker-torchlight-570x570
A sátorban nekem is szanaszét szokott lenni minden és – mint természet szerető és óvó lény – leginkább gyertyát gyújtanék még a sátorban is. Ilyen és ehhez hasonló Darwin díjas ötletek helyett azonban a sátorban nyilván zseblámpát használok. Természetesen egy zseblámpa mindig a szemünkbe világít, kivéve, ha nincs rajta csillár funkció egy oldal irányba szolidan szórt fénnyel… Ha az esti tábortűz körüli partihoz gyorsan át akarunk öltözni a strandcuccokból, akkor pedig kell egy erősebb fény is. Így pedig csak egy gombnyomás és máris erős fókuszált LED fényben mélyedhetünk el hátizsákunk bugyraiban, hogy megkeressük a száraz törölközőt. A harmadik LED lámpa stroboszkóp funkciója alkalmas lesz bulihangulathoz is, de ezt a biciklis alkalmazáshoz is használhatjuk (lásd ott és Nguyen reklámjában)

Házimozi rögtönzés, végre nem dobozhanggal

BS-PRO_cikk-hazimozi
Páromnál volt egy laptop, nálam egy üveg Cserszegi fűszeres. Filmezni volt kedvünk, de rossz volt a hang a számítógépen. Amíg a pattogatott kukorica bekerült a mikróba, Windows-on bluetooth-szal gond nélkül csatlakoztattam  a „hangrendszert” és kikerestem egy filmet. A hangrendszer nem lehetett Dolby 5.1, de azért majdnem az volt. Tiszta és hangos. Jóval teltebb, élvezhetőbb és hangosabb, mintha a laptopról ciripelt volna. Mivel filmfüggők vagyunk, már azt is tudjuk, hogy kb 4 film után kell csak tölteni az Outdoortech Buckshotját (8-9 óra!).

Nem menők voltunk, csak jókedvűek

buckshot-pro-portable-speaker-hiker-570x570
Dobogókőn vártuk a barátainkat, hogy indulhasson a túra és egy kicsit hiányzott a zene (a gyártó illusztrációja, nem Dobogókőn készült). A telefon mindig kéznél van és eszembe jutott, hogy a kocsiban már hallgattam így zenét, nem is olyan rossz minőségben. Mire mindenki megérkezett, már mindenki csatlakozni akart a BS-pro hengerhez a telefonjával, hogy a saját zenéjét egy kicsit kiküldje a levegőbe. (mindenkinek gond nélkül sikerült a csatlakozás 2 Samsung, 1 Huawei, 2 iPhone, 1LG, 1Prestigio és 1 Qilive telefonnal).

 

Bringás haverom Szeni, na Ő mindenre használni akarta

 

BS-PRO-bringa (6)fin    BS-PRO-bringa (6)nolamp-fin    buckshot-pro-portable-speaker-bikelight-570x570

buckshot-pro-portable-speaker-bikelight2-570x570BS-PRO-bringa (6)hang-fin

 

Szeni nagy bringás és azt mondta, hogy a BS Pro úgy ér valamit, ha egyszerre tudja használni az összes funkcióját. Ő mindenen nyerni akar. A BS-pro kialakítása miatt ez eleve lehetetlen, így az esélytelenek nyugalmával erőltettem a megállapodást: „de ha igen, veszel egyet!”. Szeni nagyon magabiztos volt, ám egy kis hiba csúszott a számításába.

A terv az volt, hogy felteszi a bringára a LED fejet és telefonról Waze-vel navigál, ezalatt a Buckshot Pro-ról hallgatta volna a zenét. Mikor láttam, hogy a zene már szól, az útvonalat is beütötte,  megvártam, amíg felkapcsolja a lámpát és elindul. Az ötből három funkció egyszerre: pipa. Közel 300 méterre volt tőlem a parkolóban és éppen a stroboszkópot próbálgatta, amikor felhívtam telefonon, hogy élvezze a kihangosítást is. Azt kell mondjam, ekkor esett le neki igazán a tantusz, és el is hülyéskedtünk kicsit a vonalban, hogy milyen profi cucc ez mégis. Azonban a „Milyen színben hozhatom?” kérdésnél megszakadt a vonal. Szeni nem véletlenül Szeni, mert elfelejtette feltölteni a telefonját és ekkor már éreztem, hogy vesztettem! A telefont nem lehet tölteni, ha rajta van a LED fej. Megálltunk megbeszélni, és 20 perc beszélgetés után még egy kört akart menni, hogy próbálgassa. Szerinted megvette?

A bevezető akciónk meg kell, hogy győzze Szenit is! Megnézed?

 

Néhány különleges tulajdonság, amitől még jobban szeretni lehet

A nagyon rövid rászokást követően is, nyugodt lelkiismerettel dobálni kezdtük, de legalább is ejteni. Egyrészt tudatosult bennünk hogy kibírja mert ütésálló, másrészt szilikon borításán érezni lehetett, hogy tompítja az ütéseket. Emellett a szilikon kellemes tapintású. Szóval a külső éppen csak annyira képlékeny, hogy nem kell félni sem attól hogy megkarcolódik, sem attól hogy megkarcol valamit, sem attól hogy behorpad, eltörik, megreped. Ez egy masszív, mégis kellemes darab. Az ilyet szívesen viszi magával az ember. Így aztán pláne nem fogod félteni elvinni egy túrára és bánni, hogy a túracuccok között sínylődik. Kibírja amire készült és pont.

Buckshot pro zseblámpa henger

Azért a tesztek során többször a frász jött rám, mert egyetlen tartozék miatt igenis aggódni kell! A LED egy külön csatlakoztatható hengerke, így folyton attól kell rettegni, hogy otthon hagyjuk, elhagyjuk, megtetszik valakinek. Egyébként ez az alkatrész nyilván nem annyira bírja az ütődéseket sem, mivel átlátszó plexi van az elején. A LED henger egyébként szintén szilikon, de áttetsző és ez egy sötét sátorban érzékelhető igazán az előnye. Mennyire jól jön majd!

BS-PRO-teszt-ipx5Ha a Buckshot Pro-ra pottyan egy kis víz (esetleg izzadtság), és utána a strand homokjába esik, csak tartsd a csap alá, mert cseppálló. Ha jobban megnézed a hengert, azért kiderül melyik felén tűri jobban a vizet és szerintünk érdemes is úgy kezelni, hogy ez nem egy gyorsasági verseny-tengeralattjáró. Az IPX5 egyébként is azt jelenti, hogy „Alacsony nyomású vízsugártól, minden irányból véd – korlátozottan vízálló”.


BS-PRO-teszt-rugged-ütésálló-burkolatHa leesik, vagy elgurul, szintén ne aggódj! Ütésálló. Azért itt tudni kell, hogy a henger szélein lévő műanyag gyűrű nem szilikon. Talán feleslegesen aggódtunk, amikor többször szándékosan eldobtuk 1-1,5m magasból, mert kibírta a műanyag gyűrű. Azt hozzátesszük, hogy a műanyag gyűrűnek nagyon nem kéne eltörnie, mert az rögzíti a LED-et. Ha eltörik, azért zseblámpának még jó lesz a BS-PRO, de a bringán szét fog rázódni.


Hasznos műszaki unalmak:

1. Akku feltöltés, lemerítés (Jé, ez egy powerbank!)

Említettük ugye, hogy a 2600 mAh akkumulátorát nem csak feltölteni lehet, hanem újraéleszthet egy lemerült telefont, tabletet, mini akciókamerát, fényképezőgépet, bluetooth szelfibotot, MP3 lejátszót és sorolhatnám. A lényeg, hogy USB legyen a töltőkábel Buckshot Pro felőli része.

buckshot-pro-portable-speaker-charging-570x570

Buckshot Pro powerbankként kisegít bármely eszközt
A Buckshot Pro powerbankként kisegít bármely eszközt. Tesztek szerint egy átlagos 2000 mAh kapacitású okostelót 70-80%-ig tud viszatölteni, ami azért nem rossz, ha éppen 2%-os akkunál kéne azonnal elkezdened telefonon szerelmet vallani. A miniatűr sport-akciókamerák akkumuátoraiból egyet 100%-ra feltölt, egy másikba pedig belekezd és eljut talán félig. Ez sem mindegy, ha éppen már 70 perce filmezzük a gyereket amint élete első lépésére készül, aztán amikor megtenné, éppen lemerül az egyetlen jó minőségű képrögzítő ketyerénk. Nem, ez nem fog előfordulni, mert a Buckshot Pro 500 mAh töltőkapacitásával önzetlenül adakozik az éhező akkumulátorok javára. Az adakozás pontosan egy laptop USB portjáról történő visszatöltés intenzitásával egyezik, tehát nem gyors, de megment minden vesztett helyzetet.

2. Bluetooth – mire harap rá a kékfog?

Valljuk be, a bluetooth abban a legsikeresebb, hogy megutáltassa magát velünk. A párosítás nehézkes (volt régen), a csatlakozás bonyolult (volt tégen), a párosító kód megjegyezhetetlen (volt régen). A legújabb Bluetooth 4.0 szabványt egyre több mobilgyártó elfogadja, így a korábbi „ideg” miatt kitépett hajszálak mindenkinek a fején maradnak. A BS-Pro megbízhatóan, egyszerűen, biztonságosan és kivárhatóan csatlakozott a kipróbált készülékekhez. A bluetooth az új szabvánnyal azért még nem lett a szupergyors átvitel bajnoka, de a bármely eszközt csatlakoztatás bajnoka mindenképpen. A bluetooth egyébként bármely készüléken a mai napig lassú észjárású eszköz. A csatlakoztatás legjobb módja, ha minden gombnyomás után várunk 4-5 másodpercet.

Bluetooth 4.0
Tapasztalatainkat elsősorban Huawei P6, LG G2, Samsung GT-S6500, iPhone 4Gs okostelefonokon és Lenovo M5400 laptopon gyűjtöttük, mindezt Windows 10, iOS és Android alatt. Teljes siker!

Nekünk a Buckshot Pro bejött!

Tenyérnyi akku ami kisegít ha baj van, hangszóró vezeték nélkül, kerékpár lámpa és sátor csillár, profi autós kihangosító. Szerintünk ez együtt, egyetlen eszközben eddig nem volt, de most nagyon örülünk neki. A Kodak Média bevezető akcióját nem érdemes kihagyni!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek