Lamax Beat Street ST-1 hangfal teszt

Estimated read time 4 min read

Lamax hangfalas sorozatunk következő tesztje a Street ST-1 névre keresztelt bluetooth hangszóró, ami már hangzásban nagyon ott van a prémium kategóriában, ezért már az elején kedvencünké vált.

Lamax Beat Street ST-1

Lamax Street st1_tesztvilag (1)

A dobozból kivéve első látásra nagy és robusztus. A hangszóró borítása teljes terjedelmében – az oldalakat kivéve – körbe-körbe fekete lyukacsos perforált lemez.

A dobozban már a megszokott USB töltő és jack dugós kábelen kívül a leírás van. A doboz elég jó minőségű, és a Lamax láthatóan odafigyel az „elő látásra” vásárlókra, hiszen igazán eladja magát a termék még próba nélkül is.

De tényleg!

Persze kit érdekel? Inkább a hangzás és a könnyen kezelhetőség ami fontos, ha már pénzt adunk ki valamiért.

A Street ST-1 front részén a fény felé fordítva látszik két hangsugárzó, míg a hátsó részén egy nagy méretű mély sugárzó. A mély azért nagyon fontos, mert minél kisebb a doboz, annál nehezebben jönnek elő a mély hangok és akkor úgy szólna, mint egy hormonzavaros béka a hajnali tóparton.

Lamax Street st1_tesztvilag (2)

Lamax Street st1_tesztvilag (2) másolataEnnél a típusnál már nem csak micro sd kártyáról tudunk lejátszani zenéket, hanem pendrive-ról is. Az USB bemenet a hátsó részen a bekapcsoló gomb, a micro sd, a töltőnyílás és a jack aljzat mellett van. A kezelőfelület a hangfal tetején végighúzódó műanyag pánton helyezkedik el. Persze nehogy ki akarjuk húzni ezt a pántot, mert nem az. Nem az, aminek látszik.

Ebben a pántban van a beépített mikrofon és négy gomb. Sorrendben a rádió sávkereső+hangerő emelés, rádió sávkereső – hangerő csökkentés, bluetooth telefon kezelő gomb és végül az „M” a rádió/bluetooth módválasztó.

Az akkumulátoros üzemnek köszönhetően lazán 6-8 órán keresztül szólhat a rádió, vagy a telefonunkról a Bulibáró. Masszív felépítésű hordozható eszköz, amit szerintem elviszek nemsoká egy horgász napra, mert mi nagyon sportosak vagyunk. A halat persze visszadobjuk, nem úgy, mint ezt a hangfalat, mert ezt a Lamax akkor látta utoljára, amikor elhoztuk.

De félre a tréfával.

Hasznos, hogy bárhová magunkkal vihetjük, amit én meg is tettem, mert gondoltam vagánykodok vele, hogy milyen új termék van nálunk teszten. Be is raktam az autóba és azonnal két helyet is találtam, ahol biztonságban tudhatom menet közben. Persze az autóban nem hallgattam, de amikor az ember megy valamerre, akkor mégse az ülés alá dobja be, mert ott sérülhet.

Lamax Street_tesztvilag (2) Lamax Street_tesztvilag (1)

A hangfal hihetetlenül hozza a szép mély hangokat, amit el is vártam, mert ebben az árkategóriában valljuk be nem a gagyi recsegésre számítunk.

Az ár egy USB-s telefonos, bluetooth hangfalért az az összeg, amire nem húzzuk a szánkat, mert kb. annyit kapunk a pénzünkért, amit elvárunk.

De mennyi is akkor?

14.990 Ft tokkal vonóval

 

 

Tovább a Lamax oldalára….

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek