Teszteltük a tetesept Izom & Ízület testápolót és tusfürdőt

Estimated read time 4 min read

Nagyon régóta kedvelem a tetesept márkát, eddig elsősorban a fürdősókat és koncentrátumokat használtam, főleg a hideg téli napokon. Pár hónappal ezelőtt fedeztem fel, hogy a felsoroltakon kívül még tusfürdők és testápolók is megtalálhatóak a termékpalettán. Így rögtön be is szereztem az Izom és Ízület testápolóját és tusfürdőjét.

Rövid márkatörténet

A tetesept idén ünnepli 50. születésnapját, ugyanis 1966-ban Németországban dobták piacra az első termékeiket. Kezdetben még csak a megfázás elleni fürdőkészítmények voltak elérhetőek, de ezek annyira népszerűek lettek, hogy hamarosan újabb és újabb egészségre jótékony hatással bíró (anti-stressz, nyugtató és vitalizáló fürdőkészítmények) termékek jelentek meg a piacon.  A portfólió az évek, évtizedek múlásával egyre csak bővült, közben a tetesept Németország és Ausztria egyik legkedveltebb és legnépszerűbb fürdőzéssel és egészséggel kapcsolatos márkává nőtte ki magát. Magyarországon a tetesept kicsivel több mint 10 éve található meg a nagyobb üzletláncok és drogériák polcain.

tetesept Izom és Ízület testápoló

Párom sajnos nagyon hátfájós, erről  a testápolóról pedig több ismerősömtől is azt hallottam, hogy nagyon hatásos és kitűnően csillapítja az ehhez hasonló panaszokat. Így elsősorban neki szereztem be, a tesztelést is rajta végeztem el.

A testápoló illata nagyon erőteljes, főleg a benne található eukaliptusz-, és rozmaringolaj érződik ki belőle. Ezeken kívül megtalálható még benne árnika és fekete nadálytő kivonat, amelyek az ígéret szerint segítenek az izom és ízületi problémák enyhítésében. Szimpatikus, hogy nem tartalmaz szilikont, parabéneket, lanolint, paraffinokat, ásványi olajokat, illatanyag és színezésmentes.

tetesept_Izom_izület_testápoló_Tesztvilág

A termék leírása szerint a melegítő hatás röviddel a felvitel után már érezhető is. Valóban, miután bekenem és eldolgozom párom derekán a testápolót, pár perc múlva már el is kezdi kifejteni a hatását. Kis pirosodás jelentkezik a kezelt területen, de ez normális, a helyi vérkeringés serkentő hatás jele (címkén fel is van tüntetve). Használat után ajánlott nagyon alaposan és gyorsan kezet mosni, mert én jártam úgy, hogy egy kevés krém rajtamaradt a kezemen és tényleg csípett. Párom visszajelzése alapján nagyon hatásos a tetesept Izom és Ízület testápolója, az izomfájdalmat tényleg nagy mértékben csökkenti, sőt egy időre el is mulasztja. Egy negatívumot tapasztalt, hogy nagyon viszketett tőle a bőre, szerencsére csak pár percig, és teljesen elviselhető a termék hatásához képest.

tetesept Izom és Ízület tusfürdő

A testápoló pozitív fogadtatása után nagyon kíváncsivá tett a tusfürdő is. Gondoltam, hogy ez nem fogja ugyanazt produkálni mint a testápoló, de azért először kicsit félve próbáltam ki 🙂

Nagyon erőteljes illata van, a rozmaring olaj ebben is megtalálható, bár itt a kámfor társul mellé. A tusfürdő maga sötét piros, kissé átlátszó. Az illata frissítő és élénkítő, egy fárasztó nap után nagyon szeretek ezzel zuhanyozni, mert hihetetlenül fel tudja dobni a hangulatomat, és az egész napos ülésben kicsit elgémberedett nyakamat és hátamat. Egyedül azt sajnálom, hogy az illata nem marad meg a bőröm fürdés után, bár akkor aztán szerintem pörögnék egész este, így lehet ez nem is olyan nagy gond.

tetesept_Izom_izület_tusfürdő_Tesztvilág

Nagyon meg vagyok, vagyis inkább vagyunk elégedve a tetesept Izom és Ízület testápolójával és tusfürdőjével, biztos, hogy ki fogom próbálni a márka más nyugtató-pihentető és megfázás esetén alkalmazható tusfürdőjét is.

A tetesept Izom & Ízület termékek megtalálhatóak a Müllerben és a TakemeShop webáruházban.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek