Borza kozmetikumok, természetes, minőségi és megfizethető

Estimated read time 7 min read

 

borza

A mai témánk a Borza Natúr kozmetikumai lesznek, mégpedig 4 terméket volt szerencsém kipróbálni és alaposabban szemügyre venni. Teszt alanyaim: Borza Jojobaolajos ajakápoló, Borza természetes krémdezodora szódabikarbónával, egy szuper mentolos-csokis szappan, valamint egy narancsos-fahéjas pezsgőtömb.

Kezdésképpen beszéljünk kicsit a Borza szódabikarbónás krémdeójáról. Amikor kinyitottam a kis tégelyt és felbontottam a fóliát nagyon meglepett hogy egy tömör krém volt benne. Azt sem tudtam, hogy kéne most ebbe bele fogni.

Körkörös mozdulatokkal köröztem a tégelyben a középső és gyűrűs ujjammal, juttatva rá némi krémet ,majd bekentem vele a hónaljam. Edzettem, sütöttem, tettem-vettem.

Otthon arra lettem figyelmes, hogy sem izzadtság folt, sem deó foltos ruha, sem kellemetlen szag. Attól a naptól kezdve, hogy megkaptam minden nap ezt használom, és minden eddig használt dezodorom kukába vándorolt.

Amit még érdemes tudni az az, hogy ez egy természetes, könnyen kenhető, krémes állagú dezodor, mérgező összetevők nélkül. A boltokban kapható dezodorok többségében vannak alumíniumvegyületek, esetekben akár hosszútávon mérgező összetevők.

A legnagyobb arányban kókuszvajat tartalmaz, amely zsírsavjai önmagukban is baktérium, gombaölő hatásúak, hatékonyan pusztítják el a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat.

A következő alkotó elem egy a háztartásban is használt igazi csodaszer, a szódabikarbóna. Megannyi előnyős tulajdonsága mellett a szódabikarbóna természetesen csökkenti az izzadást és megakadályozza a kellemetlen szagokért felelős baktériumok elszaporodását.

A bőrfelület ápolásáról a finomítatlan sheavaj és az extra szűz olívaolaj gondoskodik. A sheavaj titka, hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez. Organikus és igen magas százalékban tartalmaz A-, E- és F- vitamint.

A keményítő a nedvességmegkötésért felelős, így sem használat után, sem használat közben nem érezhető kellemetlen érzés. Ez a kézműves dezodor illatanyag hozzáadása nélkül készült, hogy a legérzékenyebb bőr számára is kitűnő megoldás legyen.A Borza Szappan Manufaktúra kézműves dezodorai nem tartalmaznak mesterséges és szintetikus tartósító szereket, színezőket és illatanyagokat.

Kiszerelése 45 ml, ez a mennyiség normál használat mellett közel két hónapig elegendő.A kézműves dezodorok hozzáadott tartósítószert nem tartalmaznak. Az alapanyagok tulajdonságaiból adódóan eltarthatósági idejük a felbontás után 6 hónap.

Használata: Száraz bőrre vigyél fel egy borsónyi mennyiséget. Vékonyan oszlasd el a hónalj bőrfelületén. Már a kéz melegétől is olvad, könnyen kezelhető állagú dezodor.

 Előnyei

– Alumínium-vegyület mentes

– Parabén mentes (egészségkárosító tartósítószer)

– Nem tartalmaz kőolajszármazékot

– Nincs benne mesterséges színezék és illatanyag.

– Nem gátolja, csupán szabályozza az izzadást

– Megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását, miközben ápolja az érintett bőrfelületet.

 

A következő finomság a Borza jojobaolajos ajakápolója lesz, mely szintén meglepően kemény volt elsőre, de gyönyörűen felolvadt a testhőmérsékletemtől. Kiválóan kenhető, nem kell nap 100 x bekenni vele a szád, nem tapad, ragad és még a legmakacsabb kiszáradással is elbír. Ez az ajakápoló is kőolajszármazék mentes , csupán  kiváló minőségű hidegen sajtolt vagy finomítatlan olajok és vajak kerültek bele.
Jellemzői, hogy gyorsan beszívódik, sokáig elég és isteni, de enyhe az illata.
Az ajakápoló összetevőit úgy válogatták össze, hogy a magas vitamintartalom, a gyorsan beszívódó, értékes olajok és vajak egy természetes, hosszan tartó ápolást biztosítsanak ajkunknak.
Illatát és ízét az étkezési minőségű kakaó és kókuszvajnak köszönheti.
Összetevők: finomítatlan shea, kakaó és kókuszvaj, magyar termelői méhviasz, bio jojoba olaj, hidegen sajtolt mandula, szőlőmag és búzacsíra olaj.

Jöhet a Borza Sheavajas Mentolos-csokis szappanja. Az illata isteni, nagyon jól habzik, igénybe vett, kipirosodásra hajlamos, bőrre szuper választás lehet. Ezt a mentolos csoki illatú szappan elsősorban normál vagy zsíros bőr számára készült. Nagy mennyiségben tartalmaz zöld agyagot, a bőr hidratálásáról pedig bio kakaóvaj és finomítatlan shea vaj páros gondoskodik. A zöld agyag több ezer évvel ezelőtt keletkezett, ezért mentes a modern kor szennyezőanyagaitól, valamint minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket. Tisztító, bőrpuhító, méregtelenítő, hámsejt eltávolító hatással rendelkezik.
Az extra szűz olívaolaj gyengéden tisztít, ápol, és nyugtatja a fáradt bőrt. Ez az alapanyag nem zsírosít, ellenben visszaállítja faggyúmirigyek természetes működését.
A kókuszolaj puhítja a bőrt, lassítja a sejtek öregedését, csökkenti a pattanások számát, felgyorsítja a sejtképző folyamatokat, antioxidánsokban gazdag.
A napraforgó olaj, magas lecitin, E- és A-vitamin, globulin, palmitin, stearin tartalma és kiváló bőrápoló tulajdonságai miatt került ebbe az összetett szappanba.
A szappanba válogatott olajokból a hatóanyagok és vitaminok, könnyen és gyorsan felszívódnak a bőrünkbe. Ezáltal táplálva és feltöltve azt.
Bőr hidratálásáról a készítés utolsó fázisában hozzáadott 10% bio kakaóvaj és finomítatlan sheavaj kettős gondoskodik. A shea vaj 70%-ban elszappanosíthatatlan összetevői felszívódnak a bőrünkbe és hozzájárulnak a regenerálódáshoz egy kimerítő nap után. Ez a finom csokis és menta illatú szappan használata után a bőr megújul, puha és sima lesz. Borsmenta illóolaj frissítő és élénkítő tulajdonságait kihasználva, ez a szappan ideális partner minden használatkor.

 Utolsóként érkezik tehát a Borza Sheavajas Narancsos-fahéjas pezsgőtömbje. Egy ellazulós otthoni wellness napra tökéletes választás. Remek illata elárasztja a fürdőszobát és krémessége hidratálja a bőrt.
Ez a fürdőbomba vízzel érintkezve heves pezsgésbe kezd. A meleg vízben felolvadnak benne az értékes ápoló olajok és a fürdővíznek kellemes illatot, bőrünknek pedig  gyengéd ápolást biztost. Egy igazi, téli illatokat magába foglaló pezsgőtömb, narancs és fahéj illatfelhővel. Az illatát 100%-ban természetes narancs illóolajnak és őrölt fahéjnak köszönheti. A bőr hidratálásáról az extra szűz olívaolaj és a finomítatlan sheavaj, a méregtelenítésről pedig a tengeri só gondoskodik. A pezsgésért a szódabikarbóna és citromsav a felelős.
Egy igazi luxusfürdő vár rád, ha kipróbálod ezeket a fürdőgolyókat.

 

A Borza kozmetikumok tőlem a maximális 10/10 pontot kapnak!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek