Zseb TV mobilból?

Estimated read time 4 min read

Kipróbáltál már minden alkalmazást, amit csak lehet telefonon és tableten, de valami újra vágysz? Tévéznél útközben is? Vagy csak egyszerűen nem akarsz külön TV-t venni, de néha ránéznél egy-egy műsorra úgy, hogy nem költesz sokat mobil internetre? Akkor a Raidsonic Icy Box IB-MP103DVB-T2 mobil Tv tunert Neked találták ki.

 

tunerTV tuner (1)A Raidsonic cég elég sok mindennel foglalkozik többek között mobil TV megoldásokkal is. Egyik ilyen termékük az ICY BOX IB-MP103DVB-T tuner.

Manapság már nem olyan meglepő, hogy TV-t akár mobilon is nézhetünk, de ez nem volt mindig így. Gyermekkoromban óriási vágyként élt bennem, hogy saját hordozható mini TV-m lehessen. Akkor még a VHS videó lejátszó is csak kevesek kiváltsága volt, nemhogy a Sony által későbbiekben megjelent Watchman széria bármely darabja. Így akkor le kellett mondanom az álmomról, egészen mostanáig.

Örömmel bontogattam a kis csomagot a munkahelyemen amint megkaptam. A munkatársak rosszalló pillantása sem riasztott vissza, hogy azonnal próbára tegyem a kis eszközt, de sajnos az első próbálkozásom nem járt sikerrel. Így nem maradt más hátra, mint összecsomagolni és otthon újra próbálni az egészet.

 

 

 

 

 

 

TV tuner (5)

 

 

Szerencsére második nekifutásra már teljes sikert könyvelhettem el. Gyors újra kicsomagolás, szoftverkeresés a PLAY áruházban (ICY TV Mobile), telepítés, eszköz csatlakoztatása a telefon micro USB kimenetébe, elérhető adók keresése és indulhat a SHOW. Ennyi! Körülbelül 4 perc múlva máris elérhetőek voltak az ingyenes műsorok, és hála az égnek volt egy pár.

TV tuner (4) TV tuner (2)

 

Kép minősége tökéletes, sőt akár HD minőségű műsorok is megjeleníthetők az arra alkalmas kijelzőkön. TV adók mellett rádió csatornák is foghatók a kiegészítővel. Mindezek tetejében akár rögzíteni is tudjuk a csatornák műsorait a telefon memóriába vagy memória kártyára is.

TV tuner (3)

TV tuner (11)

 

 

A dobozban a DVB-T tuner mellett egy erősebb, dupla antenna és annak kétféle rögzítését lehetővé tevő kiegészítőt is találhatunk.

 

TV tuner (6)

 

Otthon és utcán, kocsiban teljesen elégséges a kis antenna is, ami alapból az eszközre csatlakoztatható. Rossz vételi viszonyoknál viszont nekem a nagyobb antenna sem segített, lásd első próbálkozásnál, a munkahelyen. A micro USB dugó nem elég ergonomikus, gondolom csereszabatossági okokból, hogy minél több eszközhöz jó legyen, ezért eléggé lötyögött mindkét teszt telefonban. Az eszközhöz csatlakoztatás után akár kézből is nézhető (de nem kényelmes), ezért ajánlom a telefont tartóba helyezve használni.

Szoftver szép igényes kidolgozású ugyanúgy, mint maga az eszköz. Hibátlanul teszik a dolgukat, öröm velük ügyködni.

TV tuner (2)

TV tuner (12)

TV tuner (5) TV tuner (3) TV tuner (9) TV tuner (7) TV tuner (8)TV tuner (6) TV tuner (13) TV tuner (10)

 

A mobil TV jó dolog, bár pont kinőttem belőle és már otthon sem nézek TV-t. Azonban jó volt megélni még így későn is, ami a gyermekkoromból kimaradt. Biztosan vannak sokan, akiknek most ugyanaz az álma, mint ami az enyém volt gyermekfejjel. Aki eddig hiába keresett megoldást arra, hogy útközben tévézzen vagy a munkája miatt ez az egyetlen módja, hogy követni tudja a műsorokat, ne keressen tovább, mert megtalálta.

 

Ha szeretne Androidos mobilján internet használat nélkül TV-t nézni? Ezzel a DVBT eszközzel nem csak nézheti, de fel is veheti az adást. És ne feledje, külföldön is működik!

 

 

 

 

A termék nekünk tetszett, bár kérdéses, hogy a 4G korában és az 5G szolgáltatások küszöbén, még ki használná, mi mindenesetre IGEN.

Pontozásunk a Raidsonic Icy Box IB-MP103 jó azaz 10/8!!!!

Szőcs Attila

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek