Hajam története – Személyes élménybeszámoló 2. rész

Estimated read time 6 min read

Két és fél hónap már eltelt, mióta megkezdtem a kezelést a hajhullás ellen (ha most kapcsolódsz be, az első részt ITT tudod elolvasni) és a régi hajkoronám visszanyeréséért, így elérkezettnek láttam az időt beszámolni az azóta történtekről.

Az első kezelés – röviden

Január elején voltam az első kezelésen a Nice hajgyógyászaton, ahol megállapították hogy a veséim, az emésztőrendszerem energetikailag nincs a legjobb állapotban, Streptococus jelenléte érzékelhető a fejbőrömön, továbbá gyulladás van az orr-garat területen, illetve a szervezetemben található jód szintje is nagyon alacsony. Elmondták , hogy ezek összessége okozza a hajhullásomat, a fejtetőn és a homlokomnál érzékelhető ritkulást. A kezelésre az Energy cég termékeit ajánlották jó szívvel, így ezekkel kezdtem el a kúrámat.

Energy termékek

Renol_Tesztvilág

A vesém tisztítására a Renol gyógynövény-koncentrátumot kaptam. Az Energy cég bioinformációs komplex készítményei több szinten, egy időben hatnak az emberi szervezetre. A gyógynövények közvetlenül, anyagi szinten befolyásolják a testben zajló folyamatokat, illetőleg szerveink működését, miközben az információs összetevők a betegségek okaira hatnak. A Renol 15 féle gyógynövényt tartalmaz koncentrátum formájában, illetve további ásványi anyagok és illóolajok is kerültek a készítménybe. Erős méregtelenítő hatással bír, és főleg a vese és húgyhólyag problémák esetén javallott a használata.

További információ a Renol készítményről ITT található.

A Spirulina Barley az édesvízi Spirulina alga és  zöldárpa-kivonat kombinációjából álló készítmény. Kiválóan alkalmazható a szervezet méregtelenítéséhez, csökkenti a koleszterinszintet, segít a fogyásban, gyulladások fertőzések leküzdésében, jótékonyan hat a pajzsmirigy működésére, ezáltal a jód termelésére. Ha részletesen szeretnél olvasni még róla, akkor ITT megteheted.

Spirulina_Barley_Tesztvilág

A bélrendszer és az emésztésem elősegítésére egy Probiosan nevű, édesvízi Chlorella algát, valamint „barátságos” bélbaktériumokat tartalmazó étrend-kiegészítőt szedtem. A készítmény jótékonyan hat az emésztésre, székrekedés, hasmenés esetén is hatékonyan alkalmazható. Szintén erős méregtelenítő hatással bír, allergia és fáradság esetén is hatékony. Annyit elmondhatok elöljáróban, hogy ezerszer hatásosabb mint bármelyik másik agyonreklámozott patikában kapható készítmény! A termékről további részletek ITT olvashatóak.

Probiosan_Tesztvilág

Az orr-garat gyulladásra illetve a fejbőrömön tanyázó Streptococusra grapefruitmagcseppeket javasoltak. Ilyen bármelyik drogériában kapható, ha jól láttam már 1000 Ft-től kapható 30ml-es adag, azt hiszem én is hasonló áron vettem a dm-ben. Belsőleg támogatja az immunrendszert, külsőleg pedig baktériumölő hatással bír. Egyszerűen csak hozzákevertem egy fél üvegnyi tartalmat a samponomhoz, amit minden használat előtt összeráztam, a másik részét pedig ásványvízzel elkeverve csöpögtetőként használtam az orromba. Sajnos ez a része elég kellemetlen, mert a grapefruitmagcsepp keserű, az orrba kerülve pedig eléggé csíp. De hát mint mondani szokták a szépségért (jelen esetben a szép, dús hajért) meg kell szenvedni…

A személyes tapasztalat 2 hónap után

A kezelés 2 szakaszból állt. Három hétig folyamatosan szedni kellett az előbb említett készítményeket (a Renolból hetente egyre több cseppet), majd egy hetes szünet következett, amelyet egy újabb három hetes kezelés követett. A kúra alatt nagyon fontos a megfelelő mennyiségű víz bevitele, ez a termékekhez kapott tájékozató füzeteken is mindenhol szerepel, illetve természetesen a hajgyógyászaton is elmondták. A Renolt napi kétszer, lehetőleg étkezés előtt 30 perccel vagy az után kellett szedni, a Probiosant napi háromszor étkezés után, a Spirulina Barleyből szintén.

Az első három hét után talán kicsit csalódott is voltam, mert úgy láttam, nem történik semmi. De tisztában voltam vele, hogy egy 10-15 éve fennálló gond nem fog egy csapásra megoldódni, így türelmes voltam és bizakodó. Nagyjából 1-1,5 hónap után kezdtem azt észrevenni, hogy a fejem tetején kezd besűrűsödni a haj, nem látszik annyira fejbőröm mint előtte (ebben a párom is megerősített!). Illetve azt már 2-3 hét eltelte után észrevettem, hogy hajmosáskor és úgy általában nem hullik ki annyi hajszálam. Valószínűleg meg is erősödhettek a sűrűsödés mellett, mert fésülködéskor is találtam annyi hajszálat a fésűn, mint azelőtt. Készítettünk egy fotót a kezelés megkezdésekor, illetve 2 hónappal utána (szerintem már most elég látványos a különbség!):

Bal oldalon: a hajam állapota a kezelés előtt Jobb oldalon: a kezelés megkezdése után 2 hónappal
Bal oldalon: a hajam állapota a kezelés előtt Jobb oldalon: a kezelés megkezdése után 2 hónappal

cikkbe_02

Összességében nagyon boldog vagyok, azóta már a második hajkezelésen is jártam a Nice hajgyógyászatnál, Kis Évánál és újabb (van egy-két visszatérő termék!) szuper Energy termékeket kaptam a folytatáshoz, amelyről a következő cikkemben fogok beszámolni.

Folytatása következik!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek