Yamuna natúrkozmetikumokat teszteltünk

Estimated read time 7 min read

Már egy ideje szemezgettem a Yamuna márkával, de valahogy mindig volt más tesztelnivaló, így ez az ötlet is kicsit háttérbe szorult. Pár hete azonban a Yamuna Szent István körúti márkaboltja meglepett engem egy szuper dobozzal, amely tele volt minden földi jóval. Félretettem hát minden addig használt terméket, és elkezdtem próbálgatni a termékeket. De vajon mik is lapultak a dobozban?

Yamuna története

A Yamuna natúzkozmetikum 100%-ban magyar tulajdonú, és több mint 10 éves múltra tekint vissza. Mint a legtöbb natúrkozmetikai márka esetében, itt is szappangyártással kezdődött a történet. Most azonban erre nem szeretnék részletesebben kitérni, akit érdekel a márka múltja ITT elolvashatja.

Mit rejtett a doboz?

A nagyon ízléses és stílusos doboz kinyitásakor nagyon kellemes illat árasztotta el a szobát, így biztos voltam benne, hogy a termékek is biztos hasonlóan jó tulajdonsággal bírnak.

Yamuna_testápoló_TesztvilágShea vajas testápoló

 „Fedezd fel ezt a bőrbarát, finom textúrájú testápoló tejet! A shea vaj egy olyan „csodaszer”, amely bőrproblémák esetén is rendkívül hatékonyan támogatja a szervezet öngyógyító képességét, természetes fényvédő tulajdonságokkal és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Borotválkozás után nyugtatja és ápolja az irritált bőrt.”

Alapból egy letekerős fémkupakkal érkezett a testápoló, azonban a csomagban találtam egy adagoló fejet, amely nagyon praktikussá teszi a használatot. Nem tudom, hogy minden testápolóhoz jár-e, viszont nagyon jó ötletnek tartom, ha ez is jár mellé, mert nélküle elég nehézkes és problémás a testápoló adagolása (kipróbáltam). A csomagolása nagyon letisztult, jó kézbe venni.

Az illata nagyon kellemes, nem intenzív, nem tolakodó. A krém textúrája finom és lágy, nagyon könnyen beszívódik. Télre, vagy extrém kiszáradt bőrre azonban nem ajánlanám, arra sajnos kevés a hidratáló tudása. Viszont tavastól őszig kitűnő választás lehet, ha előnyben részesítjük a natúrkozmetikumokat, kicsit van csak kiszáradva a bőrünk vagy csak szeretnék ezt elkerülni.

Parabén -, paraffin – és színezékmentes termék.

Ár: 2600 Ft/250 ml

Narancs-fehéjas kézkrém

„Illatos kézápolás. Folyamatos használatával megvéded bőröd a kiszáradástól, a lédús narancs és a fűszeres fahéj illata harmonizál és ez a gyorsan felszívódó kézkrém egész napos védelmet nyújt.”

Talán ennek a terméknek örültem a legjobban, mivel éppen fogyóban volt az aktuális kézkrémem és jól jött egy újdonság. Csomagolását tekintve tégelyes, letekerős fémtetővel. Nem az a „táskába való, útközben előkapom, és kenek egy kevés krémet a kezemre” kialakítás, de én ezt nem is bántam. Nagyon jó helyen van az éjjeliszekrényemen, mivel amúgy is reggel és lefekvés előtt szoktam főként krémezni a kezeimet (extrém esetben a munkahelyemen is, de ott van másik, bevált márkám). Így engem nem zavart a csomagolása, bár sokak szemében ez talán egy fekete pont lehet.

Yamuna_kézkrém_Tesztvilág

A kupakot levéve egy közepesen sűrű, de mégis lágy, könnyen beszívódó fehér színű kézkrémet találhatunk. Az illata mennyei, én úgy érzem, inkább a narancs dominál benne, a fahéj pedig kiegészíti, de az biztos, hogy az én orrom nagyon szereti. Sokkal intenzívebb illata van, mint a testápolónak, és szerintem egy kézkrém esetében ez nagyon jó dolog. Nem szeretem az olyan kézápolókat, amely már az első kézmosás után elveszíti az illatát és kenhetem fel újra. A Yamuna narancsos-fahéjas krémnél azonban ettől szerencsére nem kell tartani.

A hidratáló tulajdonsága is szuper, a reggeli és esti használat elegendő nekem, hogy puha és bársonyos legyenek a kacsóim egész nap.

Parabén -, paraffin – és színezékmentes termék.

Ár: 1250 Ft/50 ml

Narancs-fahéjas fürdősó

„Lazító pihenést kínálunk ezzel az isteni és harmonizáló, fűszeresen gyümölcsös illatvariációval. Tegyél pár evőkanállal a fürdővízbe és élvezd az aromaterápiás hatását, adj esélyt a bőrödnek, hogy fürdés közben megpihenjen.”

Szintén tégelyes kiszereléssel érkezett a fürdősó, ugyanolyan kellemes narancsos illattal, mint a kézkrém. A csomagolás itt azonban kicsit megnehezíti a használatot, ha kicsit megbillen a kezünk a fürdőkád felett, akkor könnyen előfordulhat, hogy több kerül a fürdővízbe, mint azt eredetileg terveztük. Azonban nagyon könnyen kiküszöbölhető ez, csak fogjuk a kezünkbe azt a só mennyiséget amit el szeretnénk egy alkalommal használni, és szórjuk a kádba. Vagy használjunk kanalat.

Yamuna_fürdőkristály_Tesztvilág

Elég nagy szemű kristályokból áll a fürdősó, így picit aggódtam, mennyire fog könnyen feloldódni a fürdővízben. Szerencsére ezzel nincs probléma. Az illata feloldódás után is megmarad, nagyon intenzív és nyugtató, igazán elősegíti a lazítást és kikapcsolódást egy nehéz, fárasztó nap után.

Színezékmentes.

Ár: 990 Ft/210 g

Olívaolajos és kókuszos fürdőbomba

„A fürdőbombákban lévő természetes citromsav feloldja és eltávolítja a már elhalt külső hámsejteket, gyorsítja ezek cseréit, ezáltal folyamatosan frissíti és regenerálja a bőr legkülső rétegeit. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását, mély tisztító hatású.

A bennük lévő növényi hatóanyagok pedig már az így felfrissített élő bőrt táplálják, puhítják, a citromsavval együtt beállítja bőrünk ideális pH értékét. Kiválóan méregtelenít.”

Nagyon szeretek minden fürdővízbe való terméket, fürdősütit, bombát, koncentrátumot stb., így alig vártam, hogy a dobozban lapuló fürdőbombákat kipróbáljam. A kókuszosra voltam kíváncsibb, így került a fürdővizembe legelőször. Nagyon kellemes igazi kókuszos illata van, viszont a vízben feloldódva sajnos már nem volt ennyire intenzív.

Yamuna_fürdőbomba_Tesztvilág

Mindkét fürdőbomba elég gyorsan feloldódik, enyhén olajossá varázsolják a vizet, hogy a bőrünk ne száradjon ki fürdőzés közben, de nem annyira hogy utána elcsússzunk a kádban. Tökéletesen eltalálták az egyensúlyt. Az olívás bomba egy kicsivel jobban tetszett a kókuszosnál, talán azért intenzívebb volt az illata feloldódás után is.

Színezékmentes.

Ár: 500 Ft/db

A Yamuna termékek megrendelhetőek a márka webshopjában, vagy megvásárolhatóak a budapesti márkaüzletben (1055 Budapest Szent István krt. 1. – Jászai Mari tér).

A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek