PlayIT 2015.

Estimated read time 4 min read

 

2015 Őszi PlayIT

Ahogyan tavasszal, ősszel is ellátogattunk a budapesti PlayIT-re, hogy hasonlóan pozitív élményekkel legyünk gazdagabbak.

PlayIT tesztvilág (3)De kezdjük is az elején. Ezúttal, az eddigi évekhez eltérően, nem a Syma Csarnokban, hanem a Hungexpo-n kapott helyet a rendezvény. A Hungexpo alapterülete hatalmas, így nem volt kérdés, hogy idén sokkal több játékot ki lehet majd próbálni. Az első benyomásom a rendezvényről az volt, hogy nagyon (!) sokan vannak. Ebből következett az, hogy nagyon sokat kellett várni. De ez egy ”gamer” rendezvény volt, így nem lepődtem meg. Ahogyan a beöltözött emberektől sem, hiszen az eddigi PlayIT-eken is megelevenedtek a játékok, ahogy most is. Személy szerint jobban tetszett az előző PlayIT. Lehet, hogy az új helyszín miatt, nem tudom.

PlayIT tesztvilág (2)

 

A sok újdonság mellett, mint például a dodzsem, a gokart, vagy az hogy híres magyar sportolók is részt vettek az eseményen, voltak kevésbé jónak mondható pillanatok. És ezt nem lehúzásképpen jegyzem meg. Egy pro és kontra listán fifty-fifty arányban lennének a dolgok. Hiszen nagyon sok újdonság volt, de a nagy tömeg, a két pavilon közötti átjárkálás –garantált megfázás-, valamint a büfék ”minősége”- ha lehet így fogalmazni, sem volt a legjobb. A pro listán biztos szerepelne az emberek segítőkészsége, és az új játékok. Természetesen jó kedv uralkodott a rendezvényen, de a vélemények elég megosztók. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az egyik legkedveltebb játékok az xbox- játékok voltak. JustDance, Fifa16, és még sorolhatnám. A játékok nem változtak, csak kijött egy újabb, jobb verziójuk, amit nagyon sokan próbáltak ki, és biztosra veszem, hogy minden 3. résztvevő, tudja már hogy milyen xbox játékot szeretne karácsonyra. Nekem a legjobban a fent említett játékok tetszettek a legjobban, valamint az autós szimulátor bázis is, ahol az SBR Racing szimulátorokat próbáltunk ki, de a PlayIT-en mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló játékot, legyen az bármilyen játék.

Persze nem csak mi voltunk ott és nem csak a mi véleményünk a mérvadó, ezért elkaptuk az „utca emberét”, akarom mondani a PlayIT emberét Garay Gray Győző-t, aki nemes egyszerűséggel és annál nagyobb lelkesedéssel számolt be nekünk tapasztalatairól.

PlayIT tesztvilág (1)Mivel az első PlayIT rendezvényem volt amin részt vettem és csupán az első nap volt lehetőségem megjelenni, a kaotikus szervezés és a kellemetlen időjárást leszámítva élveztem! Jó volt látni a temérdek színpadi előadás között a kiállított technológiai, vagy épp kereskedelmi csodákat, utólag megjegyzem, hogy az árak nem valami barátságos képet mutattak, de nem voltak elérhetetlen kategóriában. Egy szó mint száz, nekem tetszett még a szerénysége is!

 

Szóval összességében mindenki jól érezte magát a több, mint 800 játékállomáson, a 170 programhelyszínen és a 140 előadás valamelyikén.

 

További részletekért kattints erre a szövegre és már irányítunk is át a PlayIT weboldalára!

 

Hamarosan elkészül videós beszámolónk is, addig legyetek gémerek és mindent bele!

 

Katona Dóra Antónia

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek