Coolpad Modena teszt

Estimated read time 7 min read

Tesztelésre érkezett hozzánk a Coolpad Modena névre keresztel okostelefon.

[box style=”new”] Coolpad Modena teszt! [/box]

[highlight style=”peach”] Coolpad Modena [/highlight]

 

Coolpad Modena (1)Bevallom nagyon vártam, mert a neve is azt sugallja, hogy valami egészen különleges termékkel lehet dolgunk. Valami ami nagyon cool. Vagyis pár dolog, amit elvárnánk egy ilyen cool telefontól, hogy legyen egy jó kamerája, legyen elegáns és közben vagány és gyors legyen a processzora. De nem ártana ha a dinamikusságra és a sportosságra is hajazna kicsit, hiszen ha cool, akkor elsőre a deszkás srácok jutnak eszembe, akik esnek-kelnek,  szelfiznek és videóznak és pihenés képen posztolnak a közösségi hálókon.

Most csak ezeket fogjuk megnézni a Coolpad Modena lehetőségei között.

Nem szokásunk a cikk elején már az árakról beszélni, de most azt gondolom, hogy ez lényeges szempont. Az ár 53 000 Ft, ami nem a drága kategória és nem is az olcsó. Nagyjából a képzeletbeli telefon árak halmazának  középső kategóriájának alsó részén helyezkedik el. Vagyis nevezhetjük árkategóriájában Renault Clio-nak.

Mindent tud, amit ennek a kategóriának kell. Külső megjelenésre szép letisztult egyszerű forma. Nálam az arany színű volt(van), ami egyrészt elegáns és közben nem is hivalkodó. Persze csak azért, mert nem annyira vakító aranyszín, mint a legdrágább aranytelefon egy dubai sejk kezében, mert az tényleg arany.

Coolpad Modena (2)A telefon külső peremén vékony kis krómcsík zárja közre az 5,5 colos kijelzőt, aminek felbontása hát nem a legjobb, vagyis 960 x 540 pixel. Én szerettem volna ha azt írhatom, hogy 1920 x 1080, de mint említettem ez a Renault Clio kategória, vagyis „mit akarsz már ennyi pénzért?” kategória.

A telefon nagy mérete ellenére jól kézben fogható, habár el kel azt is mondani, hogy férfi létemre nincs kicsi kezem. Én ha vennék egy Coolpad telefont azért néznék hozzá egy jó kis szilikon tokot, mert az ördög nem alszik. A szilikon tokban azért jóval nagyobb biztonságban tudjuk kezünkben tartani, miközben az érintőképernyőt használjuk.

A hátlapon a felső rész közepén van a kamera, ami 8 megapixeles és alatta a LED fényforrás, vagyis a zseblámpa funkció. A hátlap alsó részén van a hangszóró és ezzel már zárhatjuk is, mert a Coolpad feliraton kívül nincs más. Az előlap sem bővelkedik felesleges dolgokkal. Felül a mikrofon perforált része mellett van az érzékelő szenzor, ami az a célt szolgálja, hogy amikor a telefon és a fülünkhöz tartjuk, akkor nem világítson feleslegesen és nem nyomjuk ki véletlenül a hívásunkat. Mellette közvetlenül helyezték el jobbra a gyengécske 2 megás előlepi kamerát, amit őszintén bevallva nagyon kevésnek tartok.

 

Coolpad Modena (3)Alul van a három fő menügomb így sorban  balról jobbra. Egy háromszög, kör és a kocka. Ezek természetesen érintőgombok, amik apró rezgéssel jelzik ha elfogadták az utasítást. Sajnos nem világítanak este, ezért ez egy „Ó de kár” jár, de a kis rezgés sokat segít a kompenzációban.

A telefon alján van a töltési és adatkapcsolati aljzat, míg a felső részén a 3,5 mm-es audió jack kimenetet találjuk.

 

 

 

Mit várhatunk 53 000 Ft-ért a Coolpad Modena okostelefontól?

[box style=”info”] Technikai jellemzők [/box]

érintőképernyős

5,5″

960×540 pixel

16 millió színű

1,2 GHz Quad-Core

1GB RAM, 8GB ROM

microSD

Micro

2MP, 8 megapixeles

1800 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz, 2600 MHz, 900 MHz

2G, 3G, EDGE, GPRS, HSDPA, LTE

Android 4.4 (KitKat)

diktafon, ébresztőóra, jegyzet, naptár, névjegyzék, számológép

van

hangrögzítés (diktafon), kihangosítás

FM rádió, JPEG, BMP, PNG, GIF, MP3, WAV, AAC, OGG, MP4, DivX, Xvid, MKV, AVI, 3gp

bővíthető

4.0 Bluetooth, aktív zajszűrés dedikált mikrofonnal , beépített GPS, dual SIM, LED vaku, másodlagos kamera, WiFi

Li-Polymer 2500 mAh

12 óra

400 óra

3.5 mm-es sztereó audio jack, USB

153 x 77,5 x 8,6 mm

158 g

akkumulátor, felhasználói útmutató, hálózati töltő, mobilkészülék

2 év

[highlight style=”bubbles”] Vélemény[/highlight]

Tehát ennyit kapunk a pénzünkért, de mi a saját véleményem?

Már az első kézbefogásnál kényelmes és esztétikus. A menük nagyon egyszerűek és könnyen használhatóak. Számtalan új és új lehetőséget találunk a menüben, ami a saját kényelmünket szolgálja. Az én használatomnál, ami azt jelenti, hogy rengeteget telefonálok és használom a készülékeket mindenféle alkalmazásra és játékra, egyszer sem fagyott le a telefon. Az akksi a legnagyobb fényerőnél sem merül le egy nap alatt. Egy sima hétköznapi használat közben könnyedén kibír 2 teljes napot, pedig itt aztán van kijelző méret. A hangszórók elég hangosan és szépen szólnak. Jól visszaadja a basszus frekvenciákat,  ami  20 Hz-től 200 Hz-ig terjed. Persze nem tudja a telefon a teljes skálát,  mert azt csak a legjobb hangfalak tudják. Szóval a hang nagyon jó. A kijelző elfogadható minőség. A fő kamera egy kicsit alul méretezett, de én azt mondom kit érdekel. Persze lehetne akár 13 megapixeles is. De mielőtt jól föl méregelem magam a kamerán nekilátok számolgatni. Az LG egyik ível telefonja nagyjából 140.000 Ft-ba kerül. A Coolpad 53-ba, tehát a kettő közötti eltérés csupán 87 000 Ft.

Mielőtt én kiadnék 140 ezret egy magasabban fölszerelt telefonért, előtte számolgatnék kicsit, mint most is. Marad 87 000 Ft a zsebembe, amit simán elköltenék egy Olympus TG 2, ütés és vízálló cserélhető objektíves gépre.

Coolpad Modena (2)Olympus-STYLUS-TOUGH-TG-2-iHS-Flagship-Rugged-Camera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem érdemes elgondolkodni.

Na ezért alakult meg a Tesztvilág.hu. A tudatos vásárlás elősegítésére és, hogy ilyen telefonokat tesztelhessünk, mint a Coolpad Modena!

 

Kérhetünk egy megosztást?

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek