BeamZ S700 füstgép a fotósok-videósok álma

Estimated read time 4 min read

Tesztelésre érkezett hozzánk a BeamZ S700-as füstgép. Nem vagyunk nagy füstgép szakértők, de ennek ellenére mégis vállalkoztunk arra, hogy megnézzük hogyan és miként is működik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Beam Z S700 füstgép 230 voltról működő készülék, ami leginkább otthoni házibulik elengedhetetlen kelléke lehet. A készülék fél literes tartályába töltött folyadékból képez füst ködöt. Nem kell megrémülni nem káros az egészségre és nem is olyan a füstje, mint amikor az avart égeti az út mellett. Mielőtt a dobozt kinyitottuk volna gyorsan beindítottuk a kamerát, hogy meg tudjuk mutatni mi is van a dobozban. Persze akkor már be is indítottuk egy kicsit.

Ezen a jól működő készüléken felbuzdulva gondoltam viszem magammal egy klipforgatásra és kipróbálom. A forgatás egyik helyszíne nagyjából 150 nm alapterületű helyiség volt. A leírás szerint a BeamZ S 700 75 nm méretű helyiséget képes befüstölni. De kérdés mennyire, mert az lehet egy éppen csak látható. de lehet fehér tejköd is. Sokan tudják, hogy fotózom is, ezért egy ilyen alkalommal is ki fogom próbálni (hála az MK Discotechnika.hu webáruháznak) minden bizonnyal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vissza a klipforgatásra. A készülékben alapból volt a füstképzéshez szükséges folyadék, tehát ez nem kellett beleönteni. A tartályfedél egy vakdugó is egyben, hogy a szállításnál ne lötyögjön ki az értékes kincs. Ezt letekerve és a másik csavaros tetőt betekertem, amiben már az a kis cső és a végén a szűrő volt, hogy mehessen a móka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Öt perc körül van az , amikor a füstgép hátulján lévő főkapcsoló beindítása után használni lehet a gépet. (Hogy örült volna ennek Süsü a Sárkány, amikor füstöt kellett okádnia a mesében) Na de ne kalandozzak nagyon el. A készülék nem folyamatos, hanem szakaszos használatra van tervezve. A hozzá tartozó irányító gomb és a fölötte lévő zöld és piros LED jelzi mikor aktív a kis vulkán. Amikor piros fényt látunk, akkor sajnos várnunk kell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nekünk a klip forgatása alatt a 150 nm területet simán befüstölte. Hozzá kell tenni, hogy ritkán nyitogattunk ajtót, vagy ablakot. Ami tetszik a gépben, hogy nagyon hosszú az irányító kábel, ezért elég messziről lehet nyomni a gombot. Nálunk nemes egyszerűséggel a klipben szereplő dobos nyomta két ritmus között a lábával. Szóval így is tökéletesen működött, mert a Zöld OKÉ jelzést látta  a sötétben.

 

 

Mindent összevéve szerintem nagyon megéri az árát. Mennyit ? Azt hiszem 15.900 Ft körül mozog, de van kisebb és nagyobb teljesítményű is. Inkább itt az MK Discotechnika oldala és nézzétek meg az a legegyszerűbb!

Ja és majdnem elfelejtettem, hogy a klip forgatása alatt aktív akkumlátoros hangfalat használtunk, ami szintén az Mkdiscotechnia egyik zseniális terméke.

 

Na gyerünk fotózni és füstöljünk tovább  BeamZ S 700!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek