Ezer kilogramm szappant kaptak gyerekek a Mannától

Estimated read time 3 min read

Ezer kilogramm szappant adományozott a Manna a tanévkezdésre gyerekeknek. Tököl és Szigethalom városainak óvodásai örülhetnek az illatos és vegyszermentes szappanoknak, melyek az év végéig biztosíthatják a napközbeni kézmosást. A Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány közreműködésével, rászoruló, valamint nevelőotthonban, nevelőszülőkkel élő gyerekek hétköznapi higiéniája is könnyebbé válik. A Manna összesen 5000 gyerek számára segíti a természetes tisztálkodás biztosítását a tanév kezdetekor.

A Manna alapítói a kezdetek óta folyamatosan adományoznak az arra rászorulóknak. A cég életének első öt éve alatt eddig összesen több mint négy tonna szappanhoz jutottak felnőttek, gyerekek, családok; több szervezeten keresztül.

Varga-Darabos Andrea átadja az adományt a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány részére
Varga-Darabos Andrea átadja az adományt a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány részére

Az idei ősz kiválasztottjai a cég tevékenységének otthont adó két város – Tököl és Szigethalom – több mint ezer óvodáskorú gyermeke, hiszen a tisztálkodáshoz való hozzászokást egészen pici korban kell elkezdeni.

Az adományozottak másik csoportja a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány által támogatott gyerekek. Mindannyian Pest megyében élnek rászoruló családokban vagy nevelőotthonban, esetleg nevelőszülőknél. Számukra anyagi nehézséget okoz a megfelelő tisztálkodó szerek beszerzése és mindennapi használata. A Manna támogatásával közel 4000 gyermek testápolása oldódik meg néhány hónapra.

Varga-Darabos Andrea a tököli óvodában átadja a helyi óvodák vezetői részére az adomány szappant
Varga-Darabos Andrea a tököli óvodában átadja a helyi óvodák vezetői részére az adomány szappant

„Anyaként szívügyemnek tekintem, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha vállalkozásomnak köszönhetően azzal tudom őket segíteni, hogy szappant adományozok részükre, akkor ezt gondolkodás nélkül megteszem.  Együttműködéseinknek köszönhetően tudom, hogy sok gyerek számára a napi tisztálkodás is nehézségekbe ütközik, az egészségük pedig a jövőjük záloga, ezért tenni akarok az érdekükben.” – mondta Varga-Darabos Andrea, a Manna alapítója.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek