A Tesztvilág nagy ajakápoló tesztje

Estimated read time 13 min read

Az utóbbi egy évben nagy rajongója lettem az ajakbalzsamoknak, mivel könnyen cserepesedő és érzékeny ajkaim sajnos nemcsak télen szorulnak megfelelő ápolásra, hidratálásra. Így az utóbbi időben nagyon sok termékkel kerültem közelebbi kapcsolatban, és most elérkezettnek láttam az időt, hogy megosszam a véleményemet arról, miket próbáltam ki az elmúlt időszakban.

Kezdjük a sort a hagyományos tekerős termékekkel.

A Dr. Organic Bio gránátalma ajakbalzsam antioxidánsokban gazdag és elősegíti a sejtek megújulását és lassítja a bőr öregedését. Helyreállítja a bőr nedvességtartalmát és megóvja bőrünket. Bőrmegújító és öregedésgátló hatással bír. 15-ös fényvédő faktora véd a káros UVA és UVB sugarak ellen. Nem tartalmaz parabéneket, SLS-t, mesterséges színezéket, -illatanyagot, -tartósítószert.

Ajakápoló teszt

Nagy kedvencem lett a Dr. Organic gránátalmás ajakápolója, mert nem elég, hogy isteni az illata az íze is nagyon kellemes. Ezen a nyáron kifejezetten jó hasznát vettem, főleg a 15-ös fényvédőfaktoros tulajdonsága miatt. Felvitelnél nem hagy zsíros érzést maga után, könnyen beszívódik, jól hidratál. Messze ez a legjobb gyümölcsös ajakápoló, amit valaha használtam.

Ár: 1110 – 1600 Ft/5.7 ml

 

Az Avon vízálló, napvédő ajakbalzsamja SPF 30-as fényvédő faktorral rendelkezikE-vitamint, aloe verát és kamillaolajat tartalmaz, ezáltal óvja a ajkakat a káros UV sugaraktól.

Akinek már égette meg a nap a száját, ajkait, az tudja milyen fontos egy jó fényvédős ajakápoló használata. Az Avon terméke tökéletes választás lehetne: vízálló, SPF30-as faktorral rendelkezik és még az ára is baráti. Az egyetlen visszatartó erő nálam az íze. Kellemes naptej illata van, viszont sajnos az íze is arra emlékeztet és a naptej nem finom. Egyszer, vagy talán kétszer használtam, nálam felejtős kategória.

Ár: 710 Ft/4,6 g

Ajakápoló teszt

Balea Sensitive ajakápoló védi a száraz, cserepes ajkakat a hideg és száraz levegőtől. Színezék, tartósító- és illatanyag mentes.

Épp dm-ben jártam, épp kifogyóban voltam ajakápolóból, ez pedig olcsó volt, ezért megvettem. Az illata furcsa, édeskés, felkenve ugyan gyorsan beszívódik, egy ideig hidratál, de 3-4 óra múlva már újra is kell használni. A nagyon kicserepesedett ajkakkal és a néha előbukkanó szájszéli berepedésekkel abszolút nem tud mit kezdeni. Nem szerettem, biztos nem vásárolom újra.

Ár: kb. 250 Ft/4,8 g

 

Az Eubiona kozmetikumok rendkívüli minőségének biztosításához kizárólag kiemelkedő minőségű természetes anyagokat használ fel: értékes növényi olajokat, gyógynövénykivonatokat és nemes virágkivonatokat. Készítményeik nem tartalmaznak mesterséges színezéket, illatanyagot és tartósítószert. A hidratáló Eubiona aloe vera ajakápoló aloe vera kivonata ápolja és védi az érzékeny ajkakat.

Még egy natúr ajakbalzsam, ez ráadásul ECOCERT minősítéssel rendelkezik. Külalakja alapján nagyon emlékeztet egy sima rúzsra, ám mégsem az. Illata és íze is érdekes, némi mézes jelleget vélek inkább felfedezni benne, mint az aloe verát.  Nem ragad, és bizarr sárga színe ellenére nem színezi el az ajkakat, viszont szuperül hidratálja még a kicserepesedett ajkaimat is. Az aloe vera nyugtató és regeneráló hatásának köszönhetően napozás után ápolja a megviselt ajkakat. Megszerettem.

Ár: kb. 800-900 Ft/4g

 Ajakápoló teszt

A Dr. Bronner’s bio ajakápolók alapja a bio méhviasz, mely a bio jojoba, a bio avokadó és a bio kender olajjal együtt nyújt védelmet az ajkak számára. USDA bio tanúsítvánnyal rendelkező termék.

Én a citrom-lime ajakápolót próbáltam ki, mivel imádok mindent, ami citromos. Ez az ajakbalzsam már szép sötétzöld csomagolásával is rögtön megvett engem. Illata nagyon kellemesen citromos, és az ízén is érződik a lime-citrom kombináció, nem erőteljesen, nem tolakodóan, csak éppen hogy, ami szerintem pont ideális. A formulája krémes, nem szívódik be rögtön, így viszont nagyon sokáig puhán tartja az ajkakat. Az, hogy ezen felül még bio is, csak hab a tortán. Imádom.

Ár: 1100 Ft/4g

 

Nyomós, adagolós ajakápolóból eddig csak három termékkel találkoztam, pedig egy nagyon praktikus kiszerelésről van szó. Remélem a jövőben elterjedtebb lesz ez a csomagolás fajta.

 

A Ziaja kókuszos ajakápoló kókusz lipideket, repceolajt, lanolint, A- és E-vitamint tartalmaz. Tökéletesen hidratál, megelőzi az ajkak kiszáradását és kicserepesedését.

Tipikusan az a termék, amitől sokat vártam, mégis sajnos nullát produkált. A kiszerelését szeretem, mert higénikusabbnak tartom, mint a tekerős, vagy a tégelyes változatokat. A formulája nagyon sűrű, egyáltalán nem ajakápolóra emlékeztet. Ha esetleg túl sokat kenünk fel a szánkra, befehéríti, és csak kb. 5 perc után szívódik be teljesen. Az illata nagyon kellemes, viszont az íze valami borzalmas. Egyáltalán nem kókuszos, igazából semmi máshoz nem tudnám hasonlítani. Nagyon sajnálom, mert a csomagolása és az illata alapján szuper lenne, de a krém sűrűsége és íze miatt sajnos kuka kategória nálam.

Ár: 545 Ft/10 ml

 Ajakápoló teszt

A Clarins Hydraquench hidratáló ajakápoló balzsam intenzív ajakápoló balzsam rózsa viasszal és shea vajjal dúsítva. Elősegíti az ajkak berepedésének gyógyulását, hidratál és puhít.

Még a márciusi Pixiboxban lapult egy 3 ml-es termékminta, és még mindig van belőle, főleg mert legtöbbször a cserepes ajkaimra használom, és az szerencsére tavasszal-nyáron nem olyan gyakori. Szép rózsaszínes-piros színe van, és enyhe rózsás íze. A géles állagát nagyon szeretem, kevés kell belőle és nagyon gyorsan beszívódik. Nagyon szuperül hidratál és a cserepes ajkakkal is csodákat művel. Az egyetlen visszatartó ok, hogy ne vegyem meg a teljes kiszerelést az az ára, ami elég húzós.

Ár: 4000 Ft/15 ml

 

A Blistex Lip Relief ajaknyugtató krém egyedi formula, amely hidratáló összetevőinek köszönhetően megnyugtatja a széltől vagy a naptól kiszáradt ajkakat. A hidratáló anyagok frissítő, bizsergető érzést keltenek és enyhítik a kellemetlen érzetet. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása miatt herpesz esetén is kiválóan használható. Az SPF 10 napvédő  faktor védelmet nyújt a nap káros UVB sugarai ellen.

Ajakápoló teszt

Ez az ajakápoló kicsit kilóg a sorból, viszont úgy gondoltam mindenképp helye van itt. Első használatra kicsit meglepődtem a mentolos ízén, és bizsergető hatásán. Tipikusan az az ajakápoló, amit nem használok minden nap, csak ha éppen helyzet van: pl. nem figyeltem oda, és a nap kicsit megégette a szám szélét, cserepes vagy berepedt a szám széle. Ugyanis az ilyen helyzetekre a legjobb megoldás, amit eddig használtam ez az ajakbalzsam. Mint egy kicsi elsősegély csomag az ajkaimnak 🙂

Ár: 599 Ft /6 ml

 

A tégelyes, csavarós kiszerelésű ajakbalzsamok egyre népszerűbbek, így nem csoda, hogy én is találkoztam már jó pár fajtával.

 

Szerencsére már Magyarországon is elérhetőek az istenien finom Eos ajakbalzsamok! Az Eos Pomegranate Raspberry és Summer Fruit ajakbalzsamok gazdagok antioxidánsokban, E-vitamint, shea vajat és jojoba olajat tartalmaznak. Nem tartalmaznak glutént, parabéneket, paraffint, vazelint és ftalátokat.

Ajakápoló teszt

 

Nagy gyengeségem, hogy egész egyszerűen nem tudok ellenállni semmilyen gyümölcsös ajakápolónak. Az eos pedig a formabontó csomagolása mellett még a szuper gyümölcsös választékáról híres. A leginkább dinnye ízű és illatú Summer Fruit minden gyümölcs rajongó számára kötelező darab, mert ugyanolyan isteni az illata, mint az íze. Imádom őket használni, bár sajnos a nagyon kicserepesedett ajkakkal és a berepedt szájszéllel nem tudnak mit kezdeni, viszont mindennapi hidratálásra, vagy ha csak egy kis kellemes gyümölcsös ízt szeretnék, arra tökéletes választás.

Ár: 1800 Ft/7 g

 

A Lush Bubblegum ajakradír megszabadítja az ajkakat az elhalt hámsejtektől és a bőr egyenetlenségeitől. Gyengéd dörzshatást nyújtó kristálycukorral készülő ajakradírt, a jól hidratáló jojobaolaj egészíti ki, amely nem hagy zsíros érzést maga után. Remekül előkészíti a terepet a rúzs számára, ami sokkal jobban mutat sima ajkakon.

Ajakápoló teszt

Bár elég evidensnek tűnik, bevallom soha nem gondoltam arra, hogy az ajkakat is radírozni kellene hidratálás előtt. Egészen addig, amíg be nem tévedtem az újonnan nyílt Lush üzletbe a Westend City Centerbe. Megszaglásztam, kipróbáltam és szerelem volt első látásra (szaglásra). Még friss szerzemény, csak 2-3 alkalommal volt lehetőségem kipróbálni a cikk elkészítése előtt, de biztosan állíthatom telitalálat. Akkor is használom, ha éppen nem cserepes a szám, mert nagyon puhává és simává varázsolja az ajkaimat és utána jöhet egy szuper ajakápoló a hidratálás végett. Kíváncsi leszek majd, milyen jó hasznát fogom venni télen a cserepes ajkakra. De majdnem elfelejtettem megemlíteni a lényeget: istenien finom az illata és az íze is 🙂

Ár: 2390 Ft/25 g

 

A Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balm hidratáló balzsam az ajakra, körömágybőrre, kézre és lábra. 100%-ban illat – és színezékmentes, és nem tesztelték állatokon.

Ajakápoló teszt

Ez a termék is kicsit kilóg a sorból, mert nem csupán ajakápolásra való. Augusztusban, amikor elég durván előjön a parlagfű allergiám, elég hamar kivörösödik az orrom. Mostanában én főleg erre használtam, mert nagyon jól ápol és regenerál. Az ajkaimra csakis berepedezés ellen használom, mert az íze egyáltalán nem kellemes (sajnos az illata sem). Viszont ezt kárpótolja, hogy a kiszáradt vagy kidörzsölt területekkel tényleg csodákat művel.

Ár: 4990 Ft/ 15 ml

 

A Manna Színes csók fantázianévre keresztelt színezett ajakbalzsama enyhén gyümölcsillatú,és 100%-ban természetes összetevőkből áll. Ez a 100%-ban vegyszer- és pálmaolaj-mentes, csak prémium összetevőkből álló ajakápoló fénylővé és rugalmasabbá teszi, táplálja és ápolja az ajkakat. Gyümölcsös illatát 100%-ban tiszta, hidegen sajtolt narancs illóolajnak köszöneti, a hozzáadott E-vitamin pedig antioxidánsokkal látja el az időjárás viszontagságainak gyakran kitett ajkakat.

Ajakápoló teszt

Az élénk piros színe alapján először azt hittem cseresznyés vagy meggyes íze lesz, narancsra egyáltalán nem is gondoltam. Megszaglászva és a használat után érződik enyhén, és tényleg csak enyhén a narancsos beütés. Készülődéskor, rúzs helyett szoktam használni, mert a hidratálás mellett szép, enyhe pirosas színt ad az ajkaknak. Egy gond van csak vele, hogy nagyon kemény (pedig szobahőmérsékleten tartom) és kézmeleg hatására sem lesz sokkal puhább, így kissé nehézkes a felvitel. Sokszor kell az ujjamat „belemártogatni”, hogy kellő mennyiséget tudjak felvinni belőle. Ennek ellenére megszerettem, és mivel nagyon kevés kell belőle, szerencsére nagyon sokáig elég lesz ez a kis tégely.

Ár: 1290 Ft/15 ml

Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt

A Coconutoil Cosmetics levendulás ajakápoló balzsamja kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz és „Ehető Minőségű” ajakápoló. Csak  organikus, ehető anyagokból áll, előállítása során kémiai feldolgozás, vagy módosítás nem történik. Baktérium-és gombaölő hatású. Nem tartalmaz alumíniumot és azok származékait, parabéneket, propyleneglycolt, alkoholt, flatátokat, triklozánt, BHT-t és illatanyagot.

Ajakápoló teszt

A Coconutoil Cosmetics ajakápolóját télen nagyon szerettem, mert enyhén zsíros, olajos állagának köszönhetően megóvta a hidegtől és a széltől az érzékeny ajkaimat. Mivel a kókuszolaj biztosít egy minimális fényvédelmet (kb. SPF 5-10) azt gondoltam, nyárra is remek választás lesz. Tévedtem. A formulája miatt (amit imádtam télen) nyáron a nagy melegben nem bírom elviselni magamon, túl sűrű, túl sok. Ha hűvösebbre fordul az idő, biztos használni fogom még, de addig is marad a fiók legalján.

Ár: 1200 Ft/10 ml

 

Labello Lip Butter Vanilla&Macadamia ajakbalzsam nyugtató formulája enyhíti a szárazságot és elősegítheti a hidratáltság egyensúlyát a szenzációsan puha ajkakért.

Ajakápoló teszt

A Labello idén év elején jött ki tégelyes ajakápolókkal és rögtön négy különböző ízben is. Véleményt már korábban írtam róla, így nem ragozom túl. Kellemes lágy formula, puha, könnyű felvitel. A vanília-makadámdiós változat illata valami mennyei (pedig nem is gyümölcsös), színe ellenére nem fehéríti el az ajkakat és nem kell belőle sok. Hidratálása közepes, szinten tartásra jó, de a cserepes ajkakkal sajnos nem boldogul.

Ár: 919 Ft/ 19 ml

Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt

Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt,Ajakápoló teszt

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek