Olvasónk segítségével teszteltük a Sentiree Hair Master Hajregeneráló oldatot 2. rész

Estimated read time 5 min read

Már lassan négy hónapja teszteli olvasónk, Szinyei Gábor a Sentiree Hair Master hajregeneráló oldat hajnövesztő hatását, így gondoltuk megnézzük, mi történt azóta.

Ahogy arról már beszámoltunk előző cikkünkben, Gábor a 20-as évei elején kezdte el észrevenni, hogy ritkul a haja, azonban akkoriban még nem foglalkozott a dologgal. 23-24 évesen már látható volt a különbség a pár évvel ezelőtti állapothoz képest.

„Már nagyon bánom, hogy amikor elkezdődött a hajvesztés, nem foglalkoztam vele. Akkor talán még megállítható, visszafordítható lett volna a folyamat” – meséli Gábor. „Ezen kívül még nagyon zavaró, szúnyogcsípésre emlékeztető vörös foltok is megjelentek a fejbőrömön. Nagyon viszkettek, de mivel este jöttek elő főleg és reggelre már el is múltak, nem tulajdonítottam nagy jelentőséget nekik”.

„Már lassan négy hónapja használom naponta egyszer, lefekvés előtt. Kb. két hónapja használtam, amikor elkezdtem észrevenni a jelentős változásokat. A még meglévő hajszálaim sokkal erősebbek és vastagabbak lettek, illetve főleg a fejtetőmön tapasztaltam a legnagyobb javulást, megjelentek új hajszálak, amik kezdetben ugyan puhának és vékonynak tűntek, de mára már azok is megerősödtek.” – mesélni tapasztalatait Gábor. „Tudom, hogy ez egy nagyon hosszú folyamat, és sosem lett Balázs Pali-féle frizurám, de nagyon bizakodó vagyok. Fél évig még biztosan használni fogom a Sentiree oldatot, és remélem még több új hajszállal leszek gazdagabb. A hasonló cipőben járó sorstársaimnak is csak ajánlani tudom”

Mivel Gábortól ilyen sok szépet és jót hallottunk a Sentiree-ről, így győzött a kíváncsiságom, és én is nekiálltam tesztelni a terméket. Na, szerencsére nekem nem a kopaszodással volt problémám, hanem a zsíros hajtő-száraz hajvég ördögi köréből szerettem volna kitörni.

De mitől is zsíros a haj?

Sentiree_Hajregeneralo01_TesztvilagMinden egyes hajszál tövében található egy faggyúmirigy, mely normális működése esetén azért felel, hogy a haj fényes, selymes tapintású és vízálló legyen.

A probléma akkor kezdődik, amikor ez a mirigy túlságosan intenzíven működik, és a kelleténél jóval több faggyút termel. Ennek oka lehet örökletes, kiválthatja a stressz, a szennyezett levegő és a hajápolási termékek nem megfelelő használata vagy minősége.  

Bármi is legyen az oka elhanyagolni nem szabad, mert idővel a haj elvékonyodásához és hajhulláshoz vezethet. 

A túl sok zsír nem csak a hajszálakon jelentkezik, hanem visszafolyhat a szőrtüszőbe is, ahol megkeményedik és gátolja a hajhagyma oxigén,- és tápanyagfelvételét. Itt megvastagodva zsíros korpa formájában kiváló táptalajt képezhet különböző gombáknak, mikrobáknak. 

A zsíros haj sokszor töredezett, száraz hajvéggel jár együtt, ugyanis a haj tápanyag csatornája ilyenkor szinte üres. Ekkor sokan esnek abba a csapdába, hogy a száraz hajvégekre elkezdenek különböző termékeket használni, amik rendszerint tovább fokozzák a fagyú termelést és az ördögi kör kezdődik elölről. 

Zsu_SentireeLassan már 15 éve, pontosan pubertás korom óra kínoz a gyorsan zsírosodó hajam, bármilyen sampont, hajápolót vagy kondicionálót próbáltam ideig-óráig hatásosak voltak, de hosszú távú megoldást a problémára nem találtam. Szinte minden másnap hajat kellett mosnom, ha azt szerettem volna, hogy vállalhatóan nézzen ki a frizurám. Ez nagyon időigényes és bosszantó is volt számomra, nagyon vártam már, hogy valami megoldja ezt a problémát. Pár hónapja lecseréltem a samponomat bio változatra, egy hónapja pedig naponta egyszer használom a Sentiree oldatot. A használata egyszerű, közvetlenül a fejbőrre kell felvinni az oldatot, majd alaposan bemasszírozni. Nagyon finom és kellemes illata van, pár perc alatt megszárad, így a reggeli frizurakészítésnél sem okoz problémát. Némelyeknél állítólag a kezelés során felléphet némi korpásodás, ami nem az, hanem a lerakódott szennyeződések szakadnak fel, de szerencsére ez nálam nem jelentkezett. Viszont négy hét folyamatos használat után azt kell mondjam, nagyon elégedett vagyok. Sikerült elérni ugyanis, hogy már csak 3-4 naponta kell hajat mosnom, és még a mosás utáni negyedik napon is egész vállalható a frizurám! A gyártó szerint ha tovább folytatom a kezelést, akkor az is elképzelhető, hogy elég lesz heti egyszer (!) hajat mosnom! Erre nagyon kíváncsi vagyok, így biztosan folytatni fogom még, bár az első flakon sajnos lassan kiürül…

További információ és rendelés a www.sentiree.com oldalon érhető el, a legfrissebb információkért és akciókért pedig látogassátok meg a Sentiree Cosmetics facebook oldalát.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek