Tomtom futóóra nem csak futáshoz

Estimated read time 4 min read

A Tomtom hazai forgalmazójától kaptunk tesztelésre egy futóórát. Bevallom őszintén, hogy nekem nincs összehasonlítási alapom a futóórák tekintetében. ezért nálam hozzáértőbb segítségét kertem.

Niki, azaz Lufi, aki naponta fut  örömmel vállalta az óra tesztelését, ezért nem volt kérdés kinél fog landolni.

A futás nagyon sok embernek lételeme és egyre többen választják a szabadidős sportok közül. Van aki rövidebb, de van aki a hosszabb távok kedvelője. Vannak akik magányosan, míg másoknál  a családi futás a legjobb program.

Ilyenkor nem mindegy mennyire hajtjuk meg magunkat, vagy a család más tagját. Tudnunk kell betartani a testünk fizikai határait és ehhez mérten úgy futni, hogy tényleg azt mondhassuk a végén, hogy egészségünkre. Az emberek több kategóriába sorolhatóak a futás tekintetében. Erre talán a legjobb a Cooper teszt, ami az életkorból, a nemből és a 12 perc alatti lefutott távolságból számítható ki.

Cooper táblázat

 

Cooper teszt tesztvilág

 

A fenti táblázatból bárki kiderítheti, hogy fizikailag milyen szinten van.

De nem is ezzel szeretnénk fárasztani a nagyérdeműt, mert  két hét használat után sem kaptuk vissza a futóórát tesztelőnktől. Csak ennyit kérdezett „Nem lehetne ezt megvenni?” Szerintem ezzel mindent elmondott, de azért olvassuk el gondolatait is.

Tomtom futóóra

„Hát ez a Tomtom futóóra tényleg minden igényt kielégít, ami egy futónak fontos. Viselete futás közben teljesen kényelmes, szinte észrvétlen. Tök egyszerű a kezelése, futás közben is kényelmesen lehet használni, ugrálni a menüben. A kijelzője és a számok mérete is teljesen jól látható még akkor is mikor az izzadság csípi a szememet. A K & H félmaraton versenyen többen megcsodálták, és nekik is elmondhattam milyen elégedett vagyok az órával. Nem fagy le, mint az almás telefonom futó programok (edomondo, runtastic…) és valóban pontosak a mérési adatok amiket közöl. Használata baromira egyszerű, két lépéssel már egyből megosztható a telefonommal, iPadommal vagy a számítógépemmel…..Az aksija bőven egy hetet bír ki, úgy hogy heti 5 alkalommal futok vele 10km illetve egyszer 21km….szóval szerintem teljesen jó ez is, és mindig bevan kapcsolva, akkor is ha nem futok.”
 
Tomtom futóóra

 

A menü használata az angol nyelv ellenére egyszerű és könnyen kezelhető. Megkell adni az adatainkat. Magasság súly stb.  Három funkció van benne
  • sima futas
  • futópad
  • intervall edzés
Ezeken mindent meglehet adni, hogy milyen edzés menetet követünk. Időt,  távolságot
vagy pulzus számot kívánjuk elsősorban figyelni .Az óra Android és IOS rendszerrel is párosítható. Egy applikáció segítségével  Bluetooth-n keresztül megosztható az edzés adata a készülékkel
Beállítható mind a kijelzőn mind a mobil eszközön hogy  mit mutasson. A  beállitásnak megfelelően a kézen rezgéssel jelez ha a beállított értéket elérte, legyen az távolság, idő  illetve pulzus szám.
Vizálloságát ez a kép is bizonyítja
 Az óra nem csak praktikus, hanem mindennapi viseletre is tökéletes. Cserélhető színű szilikon szíja mindig a megfelelő megjelenést kölcsönöz. Persze nehéz így írni eg ytermékről, hogy Lufi a tesztelőnk nem akarja visszaadni, aminek nem csak én, hanem szerintem a Tomtom sem örül. Bár ez egy jó visszaigazolás a termék minőségéről.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek