Megfizethető árú és jó minőségű natúrkozmetikai smink termék? Igen, létezik!

Estimated read time 4 min read

A Tesztvilágon eddig még nem mutattunk be sminktermékeket, de most ennek is eljött végre az ideje. A Kneipp Magyarország által forgalmazott benecos márkától fogok most bemutatni egy BB krémet és egy szemceruzát.

A benecos egy német natúrkozmetikai márka, amely azzal a céllal jött létre, hogy mindenki számára elérhető, jó minőségű, természetes összetevőkből álló smink- és bőrápolási termékeket kínáljon. Céljuk a természetes szépség hangsúlyozása, a környezettudatosság jegyében. A benecos termékek BDIH tanúsítvánnyal rendelkeznek, nem tartalmaznak paraffint, parabéneket, szilikont, PEG-et, mesterséges színezéket, mesterséges illatanyagokat vagy tartósítószert. A termékek fejlesztése, tesztelése során nem használnak állatkísérleteket.

benecos natúr BB krém

91532_benecos_bb_fairKét színárnyalatban kapható, én a világosabb bőrömre a „fair” verziót próbáltam ki. Bevallom, én a bb krémeket előnyben részesítem az alapozókkal szemben a könnyedebb állag miatt. A benecos bb krém előtt mindig Garniert használtam, abban egyedül azt nem szerettem, hogy mindenféleképpen kellett használnom arckrémet is, mert anélkül szörnyen festett a végeredmény. A benecos termékénél azt tapasztaltam, hogy az arckrém akár el is hagyható, mert önmagában is remekül fed, és nem zsírosodik át gyorsan a bőröm. Érdekes, hogy bb krém létére elég sűrű az állaga, de nagyon könnyű eldolgozni. A termék leírása szerint a krémnek 8 előnye is van:

 

  • ragyogó  arcszín (fényvisszaverő pigmentek)
  • egységes bőrtónus
  • hamvas arcbőr (gránátalmamag kivonat)
  • mattosító hatás (abszorbens púder)
  • bőrápoló (jojobaolaj, sheavaj)
  • antioxidánsok (hialuronsav, acai olaj)
  • bársonyos bőr érzete (acai olaj)
  • nedvességmegkötő (hialuronsav)

 

Igazán jó bb krém, bár az illata elsőre furcsa volt számomra (erőteljes gyógynövényes), de aztán viszonylag hamar megszoktam 3-4 nap használat után már egyáltalán nem is éreztem. Egyetlen egy dolgot hiányolok belőle, az pedig a fényvédő faktor, de ezt sajnos natúrkozmetikum lévén amúgy is el kell felejtenem (szerk. natúrkozmetikumokban nem lehet fényvédőt használni, akkor nem kaphatja meg a natúr minősítést). De ez egy megfelelő arckrémmel könnyedén kompenzálható.

Két színárnyalatban kapható (fair és beige), viszont úgy tapasztaltam a világosabb bőrűeknek szánt fair szín is viszonylag sötét árnyalatú.

 

Ajánlott fogyasztói ára: 2490 Ft

benecos natúr szemceruza – barna

benecos Natural Kajal brown webA szemceruza az egyik kedvenc sminktermékem, mert én főleg a szememet szeretem hangsúlyozni, így a szempillaspirál és a ceruza nálam alapdarab sminkeléskor. Ceruzát, mint fajtát már nem szoktam használni, a tekerős verziókat én jobban szeretem, mert nem kell hegyezni őket. Viszont úgy vettem észre, hogy a tartósságuk rovására megy az egyszerűség. A benecos szemceruza kollekcióból én a barna árnyalatot választottam, és nagyon megszerettem. Könnyen és szépen tudok vele dolgozni, és a tartósságával is nagyon elégedett vagyok. Az, hogy ráadásul natúrkozmetikum még egy hatalmas pluszpont. Még csak pár hete használom, és rengeteg dicséretet kaptam ennek köszönhetően 🙂

A benecos natúr szemceruzák kilenc gyönyörű árnyalatban érhetőek el: fekete, fehér, szürke, barna, világoskék, sötétkék, zöld, olíva, viola. Főbb összetevők között szerepel a jojobaolaj, a mangómag olaj, a makadámia dió olaj, az E-vitamin és a carnauba pálma viasz.

 

Ajánlott fogyasztói ára: 995 Ft

 

A termékek megrendelhetőek a www.kneippmagyarorszag.hu oldalról, ráadásul most minden regisztráló 1000 Ft-os értékű kupont kap, amelyet 5000 Ft értékű vásárlás esetén lehet érvényesíteni.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek