Egységben a természettel – Faith in Nature arc,- és testradír és hidratáló krém teszt

Estimated read time 4 min read

Faith in Nature

Rendszeres olvasónknak biztosan feltűnt már, hogy előszeretettel tesztelünk natúr termékeket, amelyek tartósítószer és egyéb kérdéses kémiai anyagoktól mentesek. A Faith in Nature termékcsaládra pár hónapja bukkantam rá, és egyelőre csak pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni. Most egy arc,- és testradírt, illetve egy hidratáló krémet mutatok be.

A Faith in Nature termékek megálmodója egy New York-i születésű hölgy, Rivka Rose, ő alapította a céget több mint harminc évvel ezelőtt. Célja az volt, hogy olyan bőr-és hajápoló termékeket hozzon létre, melyek természetes összetevőkből készülnek, nem tartalmaznak szintetikus módon előállított adalékanyagokat, és nincsenek káros hatással sem a felhasználóra, sem a környezetre.

A termékekben megtalálható ásványvíz sem akárhonnan származik, 1989-ben ugyanis Rivka kapott egy lehetőséget, hogy az angliai Lake District részéről nyerhessenek ki ásványi anyagokban igen gazdag természetes vizet. Így egyértelműen megszületett a döntés, hogy a Faith in Nature termékek gyártása Lancashire-ben folytatódik.

Így is elég különleges termékcsaládról beszélhetünk, de ezen kívül még:

Az összetevők természetes forrásból származnak

A termékek nem tartalmaznak mesterséges színezéket illetve illatanyagokat

Parabéntől és SLES-től mentesek

Nem tesztelik őket állatokon

Faith in Nature arc, -és testradír  Faith in Nature 

FIN_TesztvilágA termék leírása szerint eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben gyengéden tisztít, a bőrt pedig selymessé és lággyá varázsolja, és új életre kelti. Feketeribizlit és bio körömvirágot tartalmaz.

Külsőre szerintem elég megnyerő a csomagolás, pumpás kiszerelésben kapható, amely nagyban megkönnyíti az adagolást. Apró szemcsés bőrradírról beszélünk, amely ennek ellenére igen jól végzi a dolgát. Én a kis szemcsék miatt csak az arcomon használom, testre picivel „durvábbat” szoktam, de ez persze ízlés és bőrtípus kérdése. Az illata kellemes, én érdekes módon borsosnak érzem, pedig az összetevők közt nem szerepel. Lehet, a körömvirágot érzem annak J A csomagolás szerint parabén mentes a termék, de én az összetevők között SLES-t sem fedeztem fel, nem tudom, ezt miért nem tüntették fel. Nem tesztelték állatokon erre utal a flakonon szereplő Cruelty Free International jelzése. Summa summárum egy szuper arcradírról beszélhetünk, aminek tökéletes kiegészítője a mindjárt bemutatásra kerülő Faith in Nature hidratáló krém.

Faith in Nature lágy hidratáló krém

Erről a krémről korábban már írtam, a 10 kedvenc nyári termékem között szerepelt. Imádom a pumpás kiszerelését, végre egy olyan arckrém, amelyet rendesen lehet adagolni és nem kell minden alkalommal belenyúlni. Az illata ugyanaz, mint a radíré, finom számomra borsos illat. Könnyű eldolgozni, nem nehéz, nem fénylik utána a bőröm már pár órával utána. A leírása szerint segít csökkenteni a ráncképződést, lágyságának köszönhetően pedig elég sok bőrtípusra kiváló választás lehet.  Faith in Nature

A Faith in Nature termékek megrendelhetőek a megújult www.termeszetes.com oldalról.  Faith in Nature

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek