Pattex ragasztót teszteltünk

Estimated read time 6 min read

Amikor nem fér el a csavar, vagy eltört a kedvenc játéka a gyereknek, akkor jön a ragasztás.

Pattex,Pattex,Pattex

Ugye ismerős a helyzet. Eltört, elszakadt, levált és ki tudja még mi történhetett. Ezután tipikusan elővesszük a hütőszekrényből azt a pillanatragasztót, amit az aluljárónál tukmáltak ránk 100 forintért, de nem is egyet, hanem azonnal hármat. Persze a hármoból jó esetben egy tubusban van csak pillanatragasztó. Na ezzel a ragasztóval ragasztunk mi mindent. Az autónktól a gyerekjhátékig, a porcelántól a cipőnk talpáig.

Ezek a ragasztások sosem sikerülnek. Mert a minőséget nem az aluljáróknál kell keresni és nem is a száz forintos kategóriánál.

Egy ragasztásnak nem csak erősnek, hanem sok esetben rugalmasnak is kell lennie. Rengeteg felhasználási területen használnak ragasztást. Így nem csak a száraz felületek, hanem a vegyszerrel, vagy magas hővel érintkező dolgokat is meg kell, vagyis kellene tudni ragasztani.

Tesztünk a Henkel egyik terméke, amit több területen próbáltunk ki mégpedig a Pattex One for All szilikonmentes ragasztótPattex tesztvilág

Még derengő régi kémiás időszakomból emlékszem arra, hogy a szilikonmentesség akkor fontos, ha a ragasztást le szeretnénk fényezni. Mert ha szilikonos, akkor ember legyen a talpán, aki festéket varázsol a ragasztott felületre.

Az oldószer- és szilikonmentes Pattex One for All ragasztó lakossági felhasználása is igen széles körű: ács-, kőműves-, asztalos munkákhoz egyaránt megfelelő. Szinte minden anyag – nedvszívó, nem nedvszívó felület – ragasztásához, kül,- és beltérben is alkalmazható. Használható például szaniter, nyílászáró beépítéséhez, ablakpárkányok felragasztására, ereszcsatornák csatlakozásainak és repedéseinek javításához. A könnyen kezelhető, jól adagolható tubussal az olyan munkák is egyszerűen elvégezhetők vele, mint a lépcsőburkolat ragasztása, csempék, burkolólapok javítása vagy akár a fürdőszobai tükrök, konyhai polcok, kiegészítők felragasztása. Semleges kémhatású, nem bántja az érzékeny felületeket, enyhén nedves felületen is megtapad, és szükség esetén rugalmas festékkel átfesthető.

Hát ennyi mindent ugye mi sem hiszünk el, csak ha kipróbáljuk.

Az első ilyen próba pont az nap volt, amikor a ragasztó megérkezett a Henkeltől. Az autóm bal visszapillantója egyszer csak nagyon mozogni kezdett menet közben. Gyorsan leengedtem az ablakot és megfogtam a tükörlapot, ami azonnal le is esett. Szerencsémre nem repült le, mert akkor vehettem volna másik tükröt. Hazamentem és betáraztam a kinyomóba a ragasztót és anéklül, hogy megtisztítotam volna vékonyan kis csíkokat húztam a tükörlapra. Ezután odatettem a tükröt az eredeti helyére és kicsit megnyomtam. Kb 6-8 máűsodperc után úgy éreztem, hogy nem akarom tovább tartani úgyhogy otthagytam. Másnap megpróbáltam feszíteni, hátha nem ragadt meg rendesen és több ragasztót kell alátenni, vagy jobb lesz tényleg a ragasztási műveletet betartani és megtisztítani a felületeket.

Pattex,Henkel,TesztvilágArra kellett rájönnöm, hogy az üveg olyannyira odaragadt a műanyag tükörtartóhoz, hogy inkább elpattant volna, minthogy lejöjjön.

Ennek a ragasztónak azért örülök, mert egy komponensű és nem kell kevergetni egy katalizátorral, ami beindítja a kémiai folyamatokat. Annak is jó aki ritkán használja , mert így szerintem ha jól lezárjuk nem fog beleszáradni a kinyomó hengerbe.

Amit csak lehetett megragasztottam ezzel a ragasztóval.

Közben meg lestem mi tört el régebben, hátha vehetem elő a kinyomót és orvosolhatom a problémát. Ekkor mint valami isteni fuvallat jött az üzenet, hogy a játszótéren a gyerekcsúszda eltört. Mentem is gyorsan megnézni, de szerencsére nem törés volt, hanem egy repedés, amit ha nem ragasztunk meg, akkor tényleg nagyobb lesz a baj. Egy gyerek csúszda a legjobb teszt alany a ragsztó kipróbálásához, mivel valljuk be a gyerekek nem csak csúsznak, de ugrálnak is. Nem beszélve a nagyokról, akik a játszóteret mint valami várat akarják elfoglalni, szétrombolni.

Tehát a szín nem egyezett a csúszda színével, de mégis gondoltam teszek egy próbát és alul felül „megvarrtam” a repedést. Ezt az egész műveletet este, amikor már a gyerekek nem játszanak, mert ki tudj a mi lesz ha odaragadnak.

Ameddig éjszaka szárad a ragasztás addig elmondom, hogy a Pattex a Henkel terméke. A Henkel világszerte több ezer munkahelyet biztosít nem csak a ragasztás, hanem más területeken is. A Henkel egy családi cégből kinőtt multinacionális vállalattá fejlődött. Folyamatosan fejlesztenek és ami fontos, hogy a felhasználók igényeit figyelembe tartva.Pattex,Pattex,Pattex

A ragasztó nagyon bevállt nálunk, mert erős és közben rugalmas is. Megragasztottunk üveget, fémet, műanyagokat és még az otthoni papucsot is. A nagy tubusnak köszönhetően sokáig elég és így lesz mit kölcsönadni a szomszédnak.

Mindent összevéve a Henkel név garancia a jó ragasztási minőségre. (persze betartva a gyár előírásait)

Pattex,Pattex,Pattex

Pattex ragaszkodunk hozzád!

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek