Evolveo Strong Q4 és StrongPhone Accu teszt

Estimated read time 11 min read

Amikor az a trend, hogy a legvékonyabb és a legszebb telefont fogd a kezedbe, akkor miért az Evolveo készülékeket próbálgatjuk?

Nem kell ezen sokat gondolkodni, mert a megoldás teljesen egyszerű. Szerintünk nem nagyon foglalkozik senki a strapa telefonokkal. Minden reklám a csillogó, hiperszuper kinézetű luxus telefonoktól hangos.

Evolveo Strong Q4 Pedig sokkal több fizikai dolgozó van, mint irodai, és sokkal nagyobb azoknak az embereknek a száma, akik nem tudnak vigyázni a telefonjukra.

Szerintem mindenki eltört már életében egy két képernyőt. És ezek után se gondol senki arra, hogy mi lenne ha…

 

Most mi gondolkodunk egy kicsit azok helyett is , akiknek eddig nem volt strapatelefon a kezük ügyében.

Ezért most kéát ilyen készüléket fogunk szemügyre enni

EVOLVEO Q4 és a StrongPhone Accu-t

Az Evolveo Q4 első ránézésre rémisztő méreteivel sokkolt. Hatalmas kijelző. A külső méret  jóval nagyobb, mint egy átlagos okostelefon. Körben gumis bevonattal és az Evolveo telefonokhoz hűen a masszivitás és a jó kézhezállás jellemzi.

Már megszoktuk a csavarozható hátlapot, amit egyszerűen egy 5 forintossal is kitekerhetünk, de minek? Van a gyári dobozban egy célszerszám erre a célra a töltő, a fejhallgató és a leírások mellett.Evolveo Strong Q4

A teló amúgy dual simes, vagyis be lehet két kártyát is tenni. Miért fontos ez? Azért , mert ez egy melós telefon, és simán beletesszük a magán és a céges kártyánkat egymás után. Ezután nem kell kinlódni a két telefon két töltö effektussal.

A Q4 hatalmas akkumlátorának köszönhetően alapjában egy probláéma van. Olyan ritkán kell tölteni, hogy az ember elfelejti, hogy hová tette a töltőt a múlt héten,

Én elsőnek kedd este tettem föl  atöltőre. Ezután következő hét hétfőig kibírta töltés nélkül. Vagyis hat napig nem merült le. A hat nap alatt nem volt kikapcsolva este sem és rengeteget telefonálgattam. Szóval az üzemidővel nincs baj.

1gb Ram memóriával büszkélkedő készülék , ami HD filmek megtekintésére is alkalmas. Tehetjük ezt nem csak munkaidőben, hanem a nyaralás alatt a medencében is, hiszen a Q4 nem csak ütés, de vízálló is.

A gyártó adatai szerint 30 percet is kibír kb 1 méter mélyen.

A telefon négymagos és androidos rendszerrel működik, ami a rengeteg letölthető appilkációnak köszönhetően nem elhanyagolható. A telefon kéthetes nyüstölése során egyszer sem fagyott le, ami egy fontos szempont.

Evolveo Strong Q4 A Q4 menüredszere nem egy ördöglakat. Hamar ráérez az ember, mert hasonlít más telefonok menüjéhez. Strapatelefonhoz hűen tényleg bírja a rezgést és az ütést is. Persze nem légkalapáccsal gyilkoltuk. Viszont egy gyalugéphez egy ragasztószalaggal odaerősítettem. Aki látott már ilyen gépet az tudja , hogy van ám rezgésszám rendesen . Egy órányit rezegtettem, de le kellet venni, mert telefonálni akaram. Szóval a Q4 egy stabil igazi melós telefon, aminek nagy zseb kell és  ritka töltés. Amikor már azt gondoljuk, hogy azonnal lemerül, mert a kijelzőn a kis akksi jel alacsony szintet mutat, még nincs baj. A menüben a százalékos a hátralévő időt is mutatja a telefon. Igazából ekkor lepődik meg mindenki, hogy nem azonnal, hanem 2 nap van még hátra. Nem véletlen a 4500MA teljesítményű erőforrás.

 

Négymagos teljesítmény
Élvezze a nagy teljesítményű négymagos processzor által biztosított nagy sebességű letöltéseket, a nagy teljeítményt igénylő játékokat és a multitasking lehetőségét. A modern ARM Cortex-7 architektúrát használja, amely teljesítménye optimalizált és alacsony energia fogyasztással rendelkezik. A magas teljesítményt az 1 GB Ram memória is támogatja.

 

IPS kijelző
Az okostelefon egy 4.0″ IPS Gorilla Glass képernyővel van felszerelve, amely ellenáll a karcolással szemben. Az IPS technológia kristálytiszta képet, élénk színeket és széles látószöget biztosít.

Tökéletes kamera és HD videó
A telefon egy nagy érzékenységű, önfókuszáló 8.0 megapixeles kamerával van szerelve és egy LED vakuval, valamint támogatja a HDR módot. Kibővítve a fókusztartományt, Ön több részletet láthat fényképein. Az új fotószerkesztő új szűrőket, kereteket és egyéb eszközöket kínál, a fényképei könnyű szerkesztése érdekében.

 

Evolveo Strong Q4 Gyakorlatias ergonómia
A készülék oldalsó részei úgy vannak kidolgozva, hogy lehetővé tegyék a kényelmes kezelést és jól illeszkedjen a tenyérbe. A mobiltelefon háza ütésálló a gumírozott felületének és a megerősített belső keretének köszönhetően.

Tartós akku ECO mód támogatással

A hátralevő akkumulátor töltöttség felügyelete végett beállítható egy opció, amely automatikusan bekapcsolja az ECO módot, hogy leállítsa a nagy energiafelhasználó alkalmazásokat és funkciókat, mint például a Wifi, Bluetooth, GPS, a magas képernyő fényerő vagy a magas hangerő. Ez a modern funkció jelentősen meghosszabbítja a magas kapacitású, 2800 mAh-es akku készenléti idejét.

SOS gomb

Sürgősségi esetekben lehetővé teszi a segélyhívást egyetlen egy gomb megnyomása által. Alkalmazás esetén egy előre beállított SOS számot hív és segélyhívó üzeneteket küld.

Elemlámpa funkció
Flashlight alkalmazással szerelt, amely lehetővé teszi, hogy a nagyfényű LED kamera vakut elemlámpaként használja.

Kijelző dióda

Szükségtelenné teszi a képernyő aktiválását ahhoz, hogy lássa vannak-e fogadatlan hívásai vagy SMS üzenetei.

Dedikált gombok Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4

A kényelmes kezelést a telefon oldalsó részén található hardver gombok biztosítják. Egyszerűen aktiválható a kamera, állítható a hangerő, a hívás kezdeményezés vagy befejezés vagy a képernyő vezérlése illetve SOS hívás indítása.

Android 4.2 Jelly Bean  Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4

A legfrissebb, Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer megújult egy gyors telepítési menüvel, egy okosabb Google Now alkalmazással, a felfrissített Gmail , Google+ , Maps , YouTube, News alkalmazásokkal, a panoramikus kamera funkcióval és sok egyébbel. Ugyancsak megújult az óra alkalmazás, mint például a stopper és visszaszámláló funkció.

Technikai adatok  Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4,Evolveo Strong Q4

  • Gumírozott szilárd felület, megerősített belső kerettel az ütés- és rázkódás-ellenállás érdekében
  • Processzor: ARM Cortex-A7 Quad-Core 1,2GHz
  • GPU: PowerVR SGX 544M
  • Operációs rendszer: Android 4.2 Jelly Bean
  • Kijelző: 4.0″ Gorilla glass érintőkijelző
  • Kijelző technológia: IPS kijelző, 16.7 millió szín
  • Kijelző felbontás: 480×854 (automata fényerő beállítással)
  • Memória: 1GB RAM/4 GB ROM
  • Bővíthertőség: microSDHC (max. 32GB)
  • Kamera: 8.0 Mpixel autofókusz + mobilfény
  • Előlapi kamera: 1,3 Mpixel
  • HD minőségű videó felvételek (1280 x 720 pix)
  • Dual SIM: Igen (két aktív SIM kártya, támogatja egy SIM kártya használatát is)
  • Hálózati támogatás : SIM1 3G (WCDMA) / SIM2 2G (GSM)
  • GSM : 850/900/1800/1900 MHz (GPRS / EDGE)
  • WCDMA / HSDPA : 850/2100 MHz (3G )
  • GPS: A- GPS / GPS EPO
  • WiFi: 802.11 b/g/n (támogatja a tethering és hordozható WiFi hotspot funkciókat)
  • Bluetooth 4.0
  • Csatlakozás: microUSB (töltés és PC-csatlakozáshoz)
  • FM rádió: Igen
  • Szenzorok: fény- és távolság-érzékelők, G-érzékelő, iránytű, giroszkóp, hőmérséklet és nyomás érzékelők
  • Akkumulátor: 2800 mAh Li-ion
  • Energia gazdálkodás: ECO energia-takarékossági funkció (követi és optimalizálja az akku készenléti idejét)
  • Ellenállóság: IP67
  • Méret: 140 x 76 x 17 mm
  • Súly: 240g (akkuval)

EVOLVEO STRONGPHONE ACCU

Evolveo Strong Q4

 

Ez már merőben más strapa telefon a Q4-hez képest. Mondhatnánk, hogy a kistestvére de mégsem az.

Méreteiben, tudásban és úgy mindenben teljesen más. Ez a készülék már nem érintő képernyős, de ez nem azt jelenti, hogy baj. Vannak olyan munkák, ahhol kesztyűben dolgoznak az emberek és amikor hívásunk van egyszerűbb így fogadni a bejövőt. Méreteiben sokkal kisebb és könnyebb is a fenti készüléknél.

Az akkumlátor teljesítménye 3600mAh, ezért napokig használható egy feltöltéssel.

evolveo-strongphone-accu-outdoor-1 Akik az egyszerű megjelenést és az egyszerű kezelhetőséget szeretik azoknak bátran merjük ajánlani ezt a típust. Igen megbízhatónak véljük, bár nagyon sok időt nem használtuk.

Hozza azt , amit elvártunk tőle ( Vízálló, rázkódás- és ütés-álló, bírja a port és még a homokot, szennyeződést is) sőt egy két érdekességgel azért szolgált is, ami a „nem semmi” kategóriába tartozik.Evolveo Strong Q4

Használhatjuk a telefont Power Bankként egy másik lemerült készülék feltöltésére. Ez utóbbit a csomagolásban lévő kábellel tudjuk elvégezni.

De nem csak telefont tölthetünk nagyon gyorsan, hanem mobil kihangosítót, sportkamerát, mp3 lejátszót és minden olyan elektronikai akksis készüléket, aminek akkumlátor kapacitása kisebb, mint 3600mAh.

Tehát nem csak egy telefon az EVOLVEO STRONGPHONE ACCU, hanem egy kis bika is, ami elfér a zsebünkben.

A telefon beépített kamerája nem egy nagy szám, ezért akik akciófilmet, vagy esküvői fotózást szeretnének azokat el kell keserítenem. Ez egy egyszerű kamera, ami történések dokumentálására megfelelő egy adott muka közban, vagy után.

Evolveo Strong Q4 A telefon alapjában nagyon jó ár-értékarányú készülék, mivel 30-32 ezer Forint körül megvehető, és ezért  a pénzért két év garancia időt kapunk. Figyelembe véve, hogy strapa telefonról beszélünk, ami különleges helyzetekben fog dolgozni, igen jól megbízik a gyártó a termékben, hogy bevállalja a 24 hónap garanciát.

Technikai adatok

Evolveo Strong Q4

• IP67 szerint vízálló (1 méter mély víz alatt 30 percig)
• szuper-tartós szilárd gumírozott ház
• ütés- és rázkódás-álló
• extrém akkumulátor töltöttség

• elemlámpa dedikált kapcsoló gombbal
• 1.8″ színes képernyő megerősített kétrétegű, magas karcolás- és nyomás-állóságú üveggel
• beépített flash memória 7,2 GB
• GSM 850/900/1800/1900 MHz
• 1 000 bejegyzéses kapcsolati lista
• polifonikus híváshangok/rezgések
• GPRS class 12
• Bluetooth 3.0
• SMS/MMS/WAP
• FM rádió
• MP3 lejátszó
• VGA kamera
• kamera
• videó lejátszó
• digitális hangrögzítő
• Li-Ion akku 3 600 mAh
• beszédidő: kb. 2 160 perc
• készenléti idő: kb. 1 200 óra
• dinamikus telefonkönyv
• méretek: 118 mm * 52 mm * 23.5 mm
• tömeg: 173 gramm

Evolveo Strong Q4

A csomag tartalma

• EVOLVEO StrongPhone Accu mobiltelefon
• AccuUSB töltő adapter (microUSB > USB)
• hálózati töltő
• sztereó fülhallgató beépített handsfree funkcióval
• használati utasítás

Száz szónak is egy a vége, ha extrém körülmények között melózol, vagy éled az életed az Evolveo egy jó választás lesz.

A termékeket az EVOLVEO biztosította

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek