Arckrém csigákból?

Estimated read time 7 min read

Egy nagyon érdekes és különleges termékcsaládot mutatott be idén tavasszal a Dr. Organic. Újonnan bejelentett termékeik csigagélből készültek, amely az ígéretek szerint öregedésgátló, gyulladáscsökkentő hatással bír, és nagyszerűen hidratálja még a legszárazabb arcbőrt is. Ezért úgy gondoltuk, ezt nekünk is feltétlenül ki kell próbálnunk!

A csigagél      Dr. Organic

A közönséges éti csigának köszönhetjük a natúrkozmetikai piacon is teret hódító világújdonságot, a csigagélt. Nem is gondolnánk, hogy ez a csigafaj mintegy 600 millió éve él a földön, hiszen a testét védő és a bőrsérülések gyógyulását elősegítő váladékának köszönhetően mindig is jól tűrte a szélsőséges környezeti viszonyokat. A kozmetikai ipar új alapanyaga azonban nem azonos azzal a mindannyiunk által ismert nyálkával, amit a csiga választ ki a mozgás a során, hiszen az főként vízből áll, és nincs biológiai funkciója; elsősorban az előrejutását biztosítja. Az éti csiga védekezés céljából kiválasztott váladéka az, ami csodálatos összetevőkkel és hatással bír. Ez egy összetevőkben gazdag anyag, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak. Hozzájárul a hőháztartás szabályozásához, és ahhoz, hogy az állat teste folyamatosan nedves maradjon. Csökkenti a külső behatások – főként baktériumok és gombák – okozta sérülések esélyét, és távol tartja a csigától a veszélyes rovarokat. A váladék a csigaház szerkezetébe is beépül.

Csigatörténelem  Dr. Organic, Dr. Organic, Dr. Organic, Dr. Organic

A csiga váladékának előnyös tulajdonságait már a XVI. században Amroise Paré francia királyi sebész is felismerte, aki ezt javasolta a terhességi csíkok szülés utáni kezelésére. Később a XX. században, 1961-ben egy madridi klinikai onkológus, Dr. Abad Iglesias a sugárkezelések hatásainak vizsgálatakor találkozott először a csigagéllel. Felfedezte, hogy a csigák egy olyan anyagot választanak ki, ami elősegíti nemcsak saját, de a betegek bőrének gyógyulását is. Dr. Abad később az orosz kormány felkérésére sikeresen kezelte a csernobili atomkatasztrófa áldozatainak égési sérüléseit is.  1981-ben egy csigatenyésztéssel foglalkozó chilei farmer is felfigyelt arra, hogy a fia kézbőre egyre simábbá válik, és a ketrecekkel való foglalatosság közben szerzett apróbb sérülései meglepően gyorsan gyógyulnak. Kilencévnyi kísérletezés után, az 1990-es évek első felében kerültek piacra az első, csigaváladékot tartalmazó kozmetikai készítmények.

 Dr. Organic

 A csigagél különböző bőrtápláló anyagok komplex egyvelege. Olyan egyedülálló kozmetikai alapanyag, amely szintetikus módon, laboratóriumban nem alkotható meg. Egyik legfontosabb hatóanyaga az allantoin, amely hidratál, lággyá és rugalmassá teszi a bőrt, mindemellett nyugtató, védő hatással bír és felgyorsítja a sebgyógyulást. A csigagélben található fehérjék hozzájárulnak a bőr táplálásához,rugalmasságához, textúrájához és ragyogásához, ezt kiegészítve a csigagél A-, C- és E-vitaminjai antioxidáns és gyulladásgátló hatásúak. A különböző alfa-hidroxi-savak segítenek eltávolítani a bőr felső rétegéről az elöregedett, elhalt hámsejteket, ennek köszönhetően a bőr ragyogó és friss marad. A mukopoliszacharidok nagyszerűen hidratálnak, és védik a bőrt a külső behatásokkal szemben. A kollagén pedig a bőr öregedésének megállításában játszik létfontosságú szerepet csakúgy, mint a proteázok és az elasztin, valamint a termékek különleges hatóanyagának számító proteola.

 A teszt                                                                                                        Dr. Organic, Dr. Organic, Dr. Organic, Dr. Organic  

A termékcsaládból én a csigagél arckrémet teszteltem, ami egy lágy, könnyed textúrájú krém.  A termék leírása szerint támogatja a bőr revitalizációját, visszaállítja hidratáltságát, nyugtat és az öregedés ellen hat. Egyedülálló arányban tartalmaz AHA-savat, kollagént, ellasztánt, allantoint, vitaminokat és ásványi anyagokat. Szuper hír, hogy a termék nem tartalmaz parabént, SLS-t, mesterséges színezéket, ftalátokat, petrolátumot, glikolokat, DEA-t, BHT-t, izotiazolinont, ásványi olajat és szilikont sem. A dobozon látható, hogy nagyon sok féle természetes és organikus hozzávalót tartalmaz, (többek között aloe vera kivonat, shea vaj, avokádó olaj, gránátalma olaj, citromfű olaj) amelyek szuper hatással vannak a bőrre, és a legszárazabb bőrt is nagyon jól hidratálják. Amit észrevettem a használat során a bőröm hidratálásán kívül, hogy nagyon hamar megszünteti a pattanásokat, és az utánuk maradó nyomok is 1-2 nap alatt heg nélkül eltűnnek.

 Dr. Organic

Nagyon kíváncsi voltam, hogy egy csigagélt tartalmazó krémnek milyen állaga és illata lesz. Az igazat bevallva zselé állagú, barna valamire számítottam. A kupak levétele után megnyugodtam: a krémnek szuper kellemes citrusos illata van, és az állaga is normális, fehér és lágyan krémes. Reggel sminkalapnak tökéletes, de főleg estére ajánlom a használatát, mert alvás közben tökéletesen ki tudja fejteni a regeneráló hatását. Reggelre szinte kicseréli az arcbőrt, annyira jól hidratálja.

Ezt a krémet bármilyen bőrtípusra merem ajánlani, mert a száraz bőrt tökéletesen hidratálja, a zsíros, problémás arcbőrrel szinte csodákat művel, de aki az öregedéssel küzd, annak is szuper választás lehet.

 Dr. OrganicA Müller Drogériákban idén tavasztól már kapható a Dr. Organic bioaktív csigagél termékcsaládja, amely egy csigagélből, egy arckrémből, egy arcápoló szérumból, valamint egy szemkörnyékápoló szérumból áll. A bioaktív csigagél hidratáló, nyugtató és öregedésgátló hatással bír, használata különösen nyáron kellemes, zselés textúrája következtében. Mindazok, akik szeretik a krémesebb állagot, azok választhatják a Dr. Organic csigagél arckrémjét is, ami egy hatékony mindennapi használatra ajánlott termék hidratáló, öregedésgátló, nyugtató és revitalizáló hatással. A szemkörnyékápoló eltünteti a szem körüli apró ráncokat, újjáépíti az itt található érzékeny bőrréteget. Az arcápoló szérum könnyen behatol a bőrbe és zsíros érzet nélkül hidratálja és újjáépíti azt, a bőr ezáltal ragyogóvá válik.

 

Dr. Organic, Dr. Organic, Dr. Organic, Dr. Organic

.

 

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek