Dr. Steinberger-féle lébőjt kúrát tartottam

Estimated read time 8 min read

Itt a tavasz, vészesen közeledik a nyár, azzal együtt a bikini szezon. Úgy érzetem pár hete, szükségem lenne belülről egy kis megtisztulásra, és persze 1-2 kg mínusznak is örültem volna. Osztottam-szoroztam, és úgy döntöttem életemben először ki kellene próbálnom egy lébőjt kúrát. Így esett a választásom a Dr. Steinberger-féle 5 napos Fitness programra.

Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra

A program lényege, hogy 5 napon keresztül a csomagban található leveket kell inni, amit csak rozskenyérrel egészíthetünk ki. A kúra ideje alatt tilos az alkohol,- és kávéfogyasztás, és lehetőség szerint le kell mondani a cigarettáról is. Viszont napi 2,5- 3 liter víz fogyasztása ajánlott. Én két hete csináltam végig a programot az alábbiakat betartva:

Sorrend (betartandó!):

• Hétfő: zöldbúzafű koktél
• Kedd: vegyes zöldséglé
• Szerda: ananászlé
• Csütörtök: céklalé
• Péntek: sárgarépalé

Napi elosztás

 

• Reggeli: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
• Tízórai: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
• Ebéd: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér
• Uzsonna: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér
• Vacsora: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér

Dr. Steinberger lébőjt kúra

Tapasztalataim

1.       nap: Első nap, vagyis zöldbúzafű lével kezdtem a napot. Ettől tartottam kicsit, de meglepően jó íze van, kifejezetten finom. Reggeli mellé megettem még két kis szelet rozskenyeret és meglepődtem, hogy mennyire jól laktam, így tízóraira már nem is kívántam a kenyeret, csak a levet ittam és nagyon sok ásványvizet. Nálam a folyadék fogyasztás mindig is probléma volt, mert sokszor „elfelejtek” inni, és csak esete tudatosul bennem, így a napi fogyasztásom néha egy liter körül alakul, ami nagyon nem egészséges. Ezzel a kúrával többek között az is volt a célom, hogy rászoktassam magam a rendszeres vízfogyasztásra. A lényegre visszatérve, ebédre már nagyon éhes lettem, így elfogyasztottam a javasolt 2 szelet kenyeret a 1,5 dl zöldbúzafű lé mellé. A vízfogyasztásom jól alakult, délután 2 óra körül már lecsúszott 1,5 liter. Délutánra azonban elfogyott minden energiám, lemerültem, arra volt csak erőm, hogy az ágyból fekve dolgozzam (a hetemet direkt úgy alakítottam, hogy ne legyen meeting, találkozó, otthonról dolgozhassak). Roppantul zavaró, hogy a rengeteg vízfogyasztás miatt fél óránként kell WC-re menni. Majd csak megszokják a veséim, hogy dolgozniuk kell…

Étkezések: 7.45, 10.00, 12.50, 16.10, 19.00

2.       nap: A második nap hasonlóan telt az előzőhöz képest, azzal a különbséggel a zöldséglé nem ízlett annyira, mint a zöldbúzafű lé. Erőteljes, kissé savanykás ízét a paradicsomléhez hasonlítanám, pedig az összetevők között szerepelt még sárgarépa, zeller, cékla, uborka stb. A címke szerint kalóriaszegény, és valóban 100 ml termék csupán 17 kcal-t tartalmaz. Sajnos meg is lett az eredménye, délután 3 órakor annyira elfáradtam, hogy úgy döntöttem aznapra elég lesz a munkából, és elnyúltam a kanapén tévénézés közben. Ugyanannyi kenyeret ettem, mint előző nap, vagyis reggelire 2 szelet, ebédre szintén, uzsonnára és vacsorára pedig 1-1 db-ot. Három liter ásványvizet minden gond nélkül elfogyasztottam a nap végére.

Étkezések: 08.00, 11.00, 13.00, 16.15, 19.10

3.       nap: A nap, amit nagyon vártam, az ananászlé napja. Nagyon finom, az eddigiekhez képest furcsa volt az édes íze, de nagyon jól esett. Reggel és délben is kifejezetten energikus voltam, annyira, hogy készítettem páromnak vacsorára egy csirkés görög salátát, és még csak meg sem kóstoltam! Bár nagyon nagy volt a kísértés…A délutánt is jobban viseltem, bár még mindig rengeteget járok WC-re, ez már nagyon sok…Az öt napos lébőjt igazi mélypontja mégis ezen a napon volt. Délután 5-6 óra tájékában elegem volt már az egészből, éhes voltam, nyűgös, szemeim előtt annyi féle étel lebegett, amit elfogyasztanék, de a rozskenyér nem volt köztük. Ráadásul párom lefeküdt mellém az ágyra, és hatalmas lelkesedéssel és örömmel befalta az egész adag neki készített görög salátát (akkora adag volt, hogy két napra készítettem), és persze folyamatosan kínálgatott, de én mégis erős maradtam. Tényleg hatalmas akaraterő kell, hogy az ember végigcsináljon egy ilyen programot…Vagy csak én vagyok ilyen gyenge?

Étkezések: 7.40, 11.00, 12.50, 16.30, 19.10

4.       nap: Eljött a rettegett nap: a céklalé ideje. A gond az, hogy én kicsi lánykorom óta nem bírom elviselni még a cékla illatát sem, joghurtos céklasalátával a világból ki lehet engem kergetni, és még sorolhatnám. Röviden szólva elképzelésem sem volt arról, hogyan fogom ezt kibírni…”Áh Zsuzsi, fejben dől el minden, lehet nem is annyira borzasztó, mint gondolod.” – tűnődtem magamban, amikor kinyitottam az üveget. És de. Kitöltöttem magamnak reggelire az első 1,5 dl adagot, vérpiros színével szinte nevetett rajtam, hogy úgyse bírom meginni. Hát őszintén szólva nyert is és vesztett is a cékla a velem folytatott csatában: reggelire, ebédre és vacsorára valami csoda folytán megittam, a többit odaadtam családom cékla-rajongó tagjainak szíves fogyasztásra. A céklalével eltöltött harcom ellenére jól telt a nap: már sokkal jobban viseltem az ízek, ételek és étkezések hiányát, és az energiaszintem is nagyon jól alakult, még este sem voltam túlzottan fáradt. A veséim is kezdték megszokni a folyadék fogyasztásomat, már nem kell csak 1-1,5 óránként mosdóba menni.

Étkezések: 8.10, 13.30, 18.30

5.       nap: Az utolsó nap, pedig már kezdtem megszokni az egészet. A répalé első hangzásra furcsának tűnt, de szerintem egész jó íze van, kicsit édes. Kenyérből már sokkal kevesebbet ettem, mint az első napokban, az energiaszintem is kifejezetten jó. Délután már azt tervezgettem, mi lesz az első étel, amit enni fogok, és vajon hogyan fogja a gyomron mindezt viselni. Semmi különös nem történt, büszke voltam magamra este, lefekvés előtt, hogy végig tudtam csinálni az egész kúrát csalás nélkül (pedig hányszor megfordult a fejemben…).

Étkezések: 7.50, 11.10, 13.20, 16.10, 19.00

Dr. Steinberger lébőjt kúra

Összegzés, vélemény

Az első három nap nagyon elég nehéz volt, hiányoztak az ízek és a finom ételek. Csütörtökre és péntekre már nagyjából hozzászokott a szervezetem a megváltozott körülményekhez, így akkor már teljesen elviselhető volt a program. Szerencsére semmilyen „mellékhatás” nem jelentkezett nálam: nem volt fejfájásom, se hasmenés, nem szédültem. A napi 3 liter folyadék hatására viszont nagyon szépen kisimult a bőröm, főleg a combomnál és a csípőmnél vehető észre legjobban. A program végére 1,5 kg lement, ennek is nagyon örültem. Összességében elég nehéz volt, főleg az első napok, de megérte. Ez a lébőjt kúra tökéletes kezdtet, ha életmódváltáson gondolkodunk, ha szeretnénk diétába kezdeni, vagy csak szeretnénk kicsit „megtisztítani” a szervezetünket. Segítségével sikerült arra rászoktatnom magam, hogy naponta legalább 1,5 liter, jó esetben 2 liter folyadékot elfogyasszak.

Szeretnék köszönetet mondani a Rivan-Nova Kft.-nek, amiért rendelkezésünkre bocsátották a Fitness csomagot. Köszönjük!

Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra,Dr. Steinberger lébőjt kúra

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek