Shea vajas és jojobás kényeztetés az Estrea-tól

Estimated read time 6 min read

Aktuális cikkemben az Estrea márkától szeretnék bemutatni két fantasztikus terméket, egy hyaluronsavas hidratáló nappali arckrémet és egy bőrpuhító kézkrémet.

Az Estrea egy 100%-ban magyar tulajdonú kozmetikai cég, 1996 februárban alakult, vagyis már majdnem 20 éve a piacon van a márka. Megjelenése után hamar elterjedt széles körben, még én is emlékszem, hogy kislány koromban rengeteg Estrea terméket láttam a boltok polcain. Ma már inkább csak webshopokban, illetve a saját oldalukról rendelhetőek a termékek, viszont igen kiszélesedett a termékpaletta.

Tavaly év elején piacra dobták saját natúr kozmetikai termékeiket és egy kisebb arculatváltozáson is átestek, tudom meg Simon Balázstól, a cég marketing menedzserétől.

„Filozófiánk, hogy termékeinket valódi igényekre alapozva, veszélyes és káros összetevők elhagyására törekedve, gyógynövények felhasználásával állítsuk elő. Munkánk során kiemelt figyelmet kapnak a felhasználói tapasztalatok, észrevételek és ötletek, kiegészítve az állandó kozmetikusi és gyógyszerészeti konzultációval. Termékeink árával pedig valódi beltartalmat szeretnénk tükrözni, ahelyett, hogy a marketing költségeket fizettessük meg a vásárlókkal” – meséli Balázs.

És tény, hogy átböngészve termékkínálatot, nagyon barátságos árakkal találkozunk, köszönhetően főleg annak, hogy mindent saját maguk fejlesztenek és gyártanak.

Hyaluronsavas hidratáló nappali arckrém shea vajjal, jojoba és olívia olajjal érzékeny bőrre

 EstreaAz arckrém egy nagyon érzékeny téma nálam, mert zsíros, problémás bőröm van. Elég egy rossz döntés, és máris tele van az arcom csúnya, gyulladt pattanásokkal, jobb esetben csak egy-kettővel. Éppen ezért csakis olyan krémeket, lemosókat, szappanokat szoktam használni, ami kifejezetten zsíros, kombinált arcbőrre való. Fontos szempont még egy arckrémnél, hogy legyen benne fényvédelem, télen is csak ilyen termékeket használok. Az Estrea hyaluronsavas hidratáló arckrémen ugyan nem szerepel, hogy zsíros bőrre alkalmas-e, én mégis úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Na de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, mit ígér nekünk a krém:

„Hosszantartó hidratáló hatású nappali arckrém, természetes shea vaj tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő és fényvédő hatású. A hyaluronsav biztosítja a bőr mélyhidratációját, rugalmasságát és feszességét. A termék nem tartalmaz parabéneket, kőolajszármazékokat, szintetikus színező anyagokat és szilikont. A termék kifejezetten ajánlott érzékeny bőrre. Ecocert minősítésű tartósítószer és allergénmentes illatanyag tartalmú.”

 Estrea

A gyulladáscsökkentő és fényvédő hatás, illetve a káros anyagok mellőzése miatt egy hatalmas pluszponttal indult neki a tesztnek a termék. A kupakot letekerve egy viszonylag sűrű, fehér színű elég erőteljes illatú krémmel találkozunk. Nekem elsőre nem nagyon tetszett az illata, de a mindennapi használat során megszoktam, már nem zavar. Érdekesnek találtam, hogy elsőre úgy tűnt, nagyon nehéz elkenni, de egy perc masszírozás után szinte egyik pillanatról a másikra beszívja a bőröm, és egyáltalán nem marad utána krémes, vagy zsíros érzés. Bár elsősorban érzékeny bőrre ajánlott, az én problémás bőröm is nagyon szereti, mert tökéletesen mattít és hidratál is. Nehéz elhinnem, hogy ilyen árban egy ilyen kiváló minőségű terméket kaptam. Pedig de.

Ajánlott fogyasztói ára: 1090 Ft

Bőrpuhító kézkrém shea vajjal, jojoba és narancs olajjal érzékeny bőrre

Kézkrémet én általában csak télen szoktam használni, akkor van rá a legnagyobb szükségem a kinti mínuszok és a lakás száraz levegője miatt. Az elmúlt hetek nagy jövés-menései és a szeles időjárás azonban lehetőséget adott arra, hogy „élesben” tesztelhessem az Estrea bőrpuhító kézkrémjét.

 Estrea„Hosszantartó hidratáló hatású kézkrém, természetes shea vajjal, mely elősegíti a száraz és érzékeny bőr ápolását. Az ekcéma és pikkelysömör tüneteit rendszeres használatával enyhítheti. A termék nem tartalmaz parabéneket, kőolajszármazékokat, szintetikus illat, színező anyagokat, és szilikont. A termék kifejezetten ajánlott érzékeny bőrre. Ecocert minősítésű tartósítószer tartalmú.”

A tekerős kupak alatt fehér, sűrű krém található, amelynek enyhe narancsos illata van. Elkenve már nem is érezi az illatot, így az arra érzékenyek is bátran használhatják. Külön öröm volt számomra, hogy nagymamám is szereti ezt a terméket, ami azért meglepő, mert ő nagyon ritkán használ kézkrémet, pedig szüksége lenne rá, mert nagyon érzékeny és extra száraz bőre van (rengeteg mosogatás, takarítás a rengeteg tisztítószer nem tesz jót a női kezeknek). Az én széltől kiszáradt kezemet szinte rögtön puhává és selymes tapintásúvá varázsolta, de ami megdöbbentő számomra, hogy a nagymamám nagyon rossz állapotban lévő kezeivel csodákat művelt pár nap alatt. Még az őszi időszakban biztos rendelni fogok még magamnak is belőle, bár lehet kipróbálom a márka többi kézkrémét.

Ajánlott fogyasztói ára: 799 Ft

Az Estrea termékei megrendelhetőek a márka honlapjáról, a www.bijo.hu oldalon. A termékek megvásárolhatók személyesen az Örs vezér térhez közel, a 1106 Budapest, Fehér út 10. szám alatt és a belvárosban is 1066 Budapest Teréz körút 62. Paperhall papírboltban.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek