Kakaóvajas kényeztetés – Ziaja testradírt és testápolót teszteltünk

Estimated read time 6 min read

Általában az a problémám egy illatosított termékkel, hogy akármilyen kellemes vagy intenzív az aromája, használatkor már semmit sem érezni belőle. Éppen ezért én már nagyon meggondolom, miből mit veszek meg, a finom illatoknak én már nem dőlök be. A Ziaja hivatalos magyarországi forgalmazójától kapott kakaóvajas tusfürdő-bőrradírban és testápolóban először pont ezért kételkedtem. „Kizárt dolognak tartom, hogy ez a fincsi kakaó illat a bőrömön is érezhető legyen” – gondoltam magamban. Végül átment-e a két termék a Tesztvilág szigorú tesztjén? A cikkből kiderül…

 ZiajaA lengyel Ziaja vállalat csúcsminőségű arc, test, és babaápoló kozmetikumok gyártásával foglalkozik, melyek természetes alapanyagokból készülnek. A cég családi vállalkozásként indult, két gyógyszerész a lengyel Alexandra és Zenon Ziaja alapította Gdanskban, 1989-ben. A gyár saját korszerű ökológiai területtel, kutató és fejlesztő laboratóriummal is rendelkezik. A termékek független laboratóriumok és orvosi klinikák által bőrgyógyászatilag és allergológiailag szigorúan ellenőrzöttek A Ziaja kozmetikumok egyesítik a modern technológiát, és az olyan kiváló, hagyományos összetevőket, mit a növényi kivonatok és biotechnológiai eredetű hatóanyagok, vitaminok.

 

 

Kakaóvajas testápoló balzsam

 ZiajaElsőként a csomagolásáról kell ejtenem pár szót, amit szerintem nagyon el van találva. Gondolom a kakaóra utalás miatt találták ki a sötétbarna alapot, viszont a világoskék színnel írt betűkkel párosítva az eredmény telitalálat. Nagyon figyelemfelkeltő, a boltok polcain könnyen kitűnik a többi testápoló közül.

„Száraz és normál bőrre. Mélyen hidratálja a bőrt és óvja a kiszáradástól. Kisimítja, rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek, a hámréteget megújítja. Hatékonyan enyhíti a bőr irritációját és csökkenti az arra való hajlamát. Rendszeres használata a bőrt egészséges kinézetűvé varázsolja. Kakaóvajat, E-vitamint és B5 provitamint, D-panthenolt tartalmaz. Használati ajánlás: a testápolót masszírozza be a bőrbe és hagyja, hogy beszívódjon.”

A termék illata isteni, nem erőteljes, de azért érezni a kakaót. Az állaga eléggé folyékony, és enyhén zsíros, viszont ennek ellenére könnyű elkenni, nem kell belőle sok, így sokáig kitart majd. Az enyhén száraz bőröm körülbelül 5-10 perc után beszívta, és nagyon kellemes illatot hagyva maga után, amit még órákkal később is lehetett érezni. Én nagyon szeretem a kakaó aromáját, így ez engem cseppet sem zavart. A hatásáról is csak jókat tudok mondani: heti 2-3 három alkalommal használom este, fürdés után és szuperül hidratál, kellemes és lágy tapintású lesz a bőröm reggelre.

Mindennapi használatra szerintem felesleges, mert tényleg kicsit zsíros krémről beszélünk, másrészt pedig még a nagyon száraz bőrnek sem kell ennyi hidratálás – maximum télen, ha jönnek a nagy mínuszok, de szerencsére ez most még kicsit odébb van.

Kakaóvajas tusfürdő-bőrradír

A termék dizánja ugyanaz, mint a testápolónál így erről már nem ejtenék szót. Bevallom, sose használtam bőrradíros tusfürdőt, nem tartottam szükségesnek. Már beláttam, hogy hiba volt. Sokkal egészségesebb és jobb tapintású lesz utána a bőr és a testápoló is sokkal hatékonyabban tudja kifejteni a hatását.

 Ziaja„Finoman tisztítja és masszírozza a bőrt. Gyengéden lehámlasztja a bőr elhalt sejtjeit. Fokozza a vérkeringést és oxigénnel látja el a bőr sejtjeit. Visszaadja a bőr természetes simaságát és lágyságát. Használati ajánlás: hetente 2-3 alkalommal dörzsölje benedvesített bőrére, masszírozza körkörös mozdulatokkal, majd öblítse le meleg vízzel. Kakaóvajat, coco-glükozidet és E-vitamint tartalmaz.”

Tégelyes kiszerelésben kapható, és a kupakot letekerve rögtön megállapítható, hogy egy plusz védőfólia védi a terméket attól, hogy kifolyjon vagy illetéktelen kezek az üzletekben matassanak benne. Karamell színe és állaga kicsit meglepett, azt hittem a testápolóhoz hasonlóan fehéres árnyalatú lesz. Az illata is ugyanolyan kellemesen kakaós, mint a testápoló esetében. Kisebb, nagyobb szemcsék is találhatóak benne, használat közben érezhetőek, ahogyan lágyan, de hatásosan eltávolítja az elhalt hámsejteket. Egyáltalán nem irritál, szépen radíroz, használat után a pihe-puha lesz a bőröm. Ráadásul testradír és tusfürdő is egyben, így mosakodásra nem kell másik termék is. Én heti 2 alkalommal használom, a testápolóval együtt és azt kell mondanom, szemmel láthatóan szebb és élettel telibb lett a bőröm.

Összességében imádom a Ziaja kakaóvajas termékeit, száraz, érzékeny bőrre tökéletes választás.

A termékeket a Ziaja hivatalos magyarországi forgalmazójától, a Superio Kft-től kaptam tesztelésre, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

A Ziaja termékek megtalálhatók a nagyobb drogériákban, üzletláncokban vagy megrendelhető a http://www.ziajashop.hu/ oldalról. Ráadásul, ha április 19-ig legalább 4 darab terméket vásárolunk, ingyen házhozszállítás jár ajándékba.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek