Látogatás a Formatex játékbirodalmában

Estimated read time 6 min read

Szkevi Athina

Mikor kézhez kaptam a Formatex játékbemutatójára szóló meghívót rögtön tudtam, hogy magammal kell vinnem legifjabb munkatársunkat, mert nála kompetensebb játéktesztelőt nem ismerek. Így a mostani tesztünk kettős szemszögből készült: A középkorú nő, aki rácsodálkozik korunk játékbaba-kínálatra, és a 6 éves fiú, aki vonzódik a nagy zajt keltő játékokhoz. Majd végül egy közös teszt következik.

Az idei farsang nagy slágere a lányoknál az Elza jelmez volt, ezért szinte azonnal az Elza és Anna babákon akadt meg a szemem, amelyek Olaffal együtt kerülnek a boltok polcaira. Van több nyelven éneklő Elza, de meg lehet vásárolni akár Elza zenélő hópálcáját is.

Formatex, Tesztvilág (1)

 

A babák mellett az örökzöld Monchhichik hihetetlen választéka kapott helyet, amelyek közül a kalocsai mintás ruhába öltözött lány Monchhichi remek ajándék lehet külföldi ismerőseink gyermekeinek. A csajos kínálat egyébként elképesztő: a Glitza csillámtetkók nemcsak a bőrünkön, hanem bögréken, poharakon, füzeteken is remekül mutatnak. Megjegyzem a tetoválásnak fiú tesztelőnk sem tudott ellenállni, kézfejét egy gitár tetkóval ékesítette. A gumi karkötő-őrület sem hagy alább idén, a lányos színek mellett, már kommandós színekben is készülhetnek karperecek. A hosszabb útra induló családoknak hasznos ajándék lehet az utazó szett. Az Aquabeads gyöngyök is bíbelődésre késztetik a gyerekeket, ezek között már hordozható művésztáskát is találhatunk, vagy akár az Óceán szettel is készülhetünk a nyárra. Nekem legjobban a Color Me Mine táskái tetszettek, melyeket Violettával, az ügyeletes tini-sztárral reklámoznak. A kisebb-nagyobb táskákat magunk színezhetjük ki a melléjük csomagolt filcekkel. Így aztán teljesen egyedi, trendi darabokkal tündökölhetünk a tavaszban, és még a hirtelen jött záportól sem kell megijedni, mert a színezés vízálló.

68494 TP Zombies 5pk

No de most már jöjjenek a fiúk! Az évek óta népszerű kukabúvárok idén a sírból jönnek hozzánk, a kissé morbid koporsók azért szerencsére nem halottaskocsin érkeznek, hanem maradnak az ismert járművek a kukás, és az utcaseprő autók. A magától fel- és leszálló helikoptert és radar copter a nagyobb fiúknak ajánlja a TXJuice, de valószínűleg az apukák is pompásan elszórakoznak majd velük. Nemcsak a kiskorú munkatársamat, hanem korosabb újságíró kollégámat is hangoskodásra csábította a Big Bang Rocket. A termék leírásában ugyan szerepel, hogy ha ki akarod próbálni, akkor irány ki a szabadba, ők azonban nem tudtak ellenállni és a teremben vizsgálták meg, hogy egy darab papír miként válik robbanófejes rakétatöltetté. Nagyon hangosan. Szerencsére az Xshot szabadtéri harci játék és a Hydro force vízi fegyverek kipróbálására nem volt mód, így ép és száraz bőrrel a békésebb vizek illetve buborékok felé eveztünk. Közös döntésként egy megfogható buborékokat ígérő játék tesztelése mellett döntöttünk, de még mielőtt leírnám a tapasztalatainkat el kell, hogy mondjam, hogy azért voltak olyan játékok, amikkel mindketten örömmel játszanánk. Bár inkább lányos játékként gondolunk rá, de a Sylvanian Families élethű világa remek szerepjáték lehetőség fiúknak és lányoknak egyaránt. A Geomag mágneses játékok szintén mind a kettőnknek nagy kedvencei, és akkor még nem is beszéltünk a fagyi, joghurt, és jégkása készítő szerkentyűről, amit szintén nagyon szívesen leteszteltünk volna.

Bubble Magic –pattogtatható buborék teszt

Formatex, Tesztvilág (3)

A csomagban egy pár kesztyű, egy kis műanyag tálka, és két fajta buborékfújó található, és persze a varázslatos folyadék, amit a tálkába öntünk. A kesztyűt felhúztuk, a tölcsért a tálkába mártottuk, fújtunk. Gyönyörű, nagy buborékok sikerültek, de megfogni őket sokáig nem sikerült, azonnal kipukkadtak. Hosszas próbálkozás után rájöttünk, hogy nagyon óvatos mozdulattal a buborék alá kell helyeznünk a kezünket, és nagyon lassú mozdulattal feldobni a buborékot. Jelentem, sikerült! Sokat gyakoroltunk és kilenc pattogtatásig jutottunk egyéniben. Egymásnak átpasszolni csak négyszer sikerült, de még tovább próbálkozunk. A kis buborékokkal szinte lehetetlen a feladat a pattogtatás, ezért azt tanácsoljuk, hogy inkább a nagyobb bubikkal labdázzanak. Amíg nem szerzik be az új buborékfújókat, addig pedig játszanak velünk!

Három kérdést teszünk fel. A válaszokat küldjék el a jatek@tesztvilag.hu email címre 2015. március 25-ig! A helyes válaszadók közül egy lányt, és egy fiút sorsolunk ki. A lány egy Sylvanian Families nyuszi családot, a fiú pedig egy Magnó Arcot nyer.

Csak azok esélyesek a nyereményre, akik mind a három kérdésre jól válaszolnak és lájkolják a Tesztvilág Facebook oldalt, valamint megosztják játékunkat a

Tesztvilág/ Facebook oldalunkon!

 

all

 

 

                                                                                                                  A kép illusztráció
 

Kérdések:

  1. Hány éves a Formatex?
  2. Melyik három újságot adja ki a Formatex?
  3. A Formatex Kft. tulajdonában lévő Játéksziget játékbolt hálózat hány üzlettel rendelkezik? (www.jateksziget.hu)

A Tesztvilág ezzel kereskedik

Horvát lagúna reklám (2)

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek